Maria Petrascu: Semnalele sunt clare! Boc va face… poc! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Maria Petrascu: Semnalele sunt clare! Boc va face… poc!

Semnalele sunt clare! Boc, se pare, va face… poc!

de Maria Petrascu

Se tot discuta, din nou, de vreo doua zile, despre iminenta demitere a premierului Emil Boc.

Unele fluxuri de stiri o dau ca sigura, pe surse, si o leaga, ca si consecinta, de intalnirea pe care Boc a avut-o, ieri seara, cu Basescu, la Cotroceni. La acestea se mai adauga si declaratia lui Adrian Nastase, care sustinea, tot ieri, ca are informatii sigure ca premierul Emil Boc se va tine de intelegerea (!?) cu presedintele Traian Basescu si va parasi guvernarea, pentru ca a comunicat deja unor apropiati ca isi va anunta demisia in curand.

Poate fi credibil ce spune Nastase… Sau nu! Dar, tot ieri, a venit si deputatul PDL, Raluca Turcan, si a declarat, initial, la Radio France Inernational, ca schimbarea lui Emil Boc ar revitaliza activitatea Guvernului, si ca si-ar dori ca toţi democrat-liberalii “să vâslească în aceeaşi direcţie”. Insa, tot ieri, aceeasi Raluca Turcan revine public si declara ca formatiunea din care face parte ar trebui sa inchida discutia despre schimbarea premierului, fie prin inlocuirea acestuia, fie prin pastrarea sa in functie, intrucat aceasta dezbatere il afecteaza si pe Emil Boc si echipa acestuia.

Ce putem sa intelegem din “gandirea” si ”razgandirea “ Ralucai Turcan!? Ca cineva a atentionat-o ca a luat-o gura pe dinainte si inainte de vreme si si-a modificat declaratia anterioara. Nu de fond, insa, ci de forma.

Tot azi aflam ca, alaturi de mai multi deputati ai puterii, Udrea si Oprea l-ar fi sabotat pe Boc, ieri, pentru ca nici ei nu au votat legea concedierilor în MAI deşi se aflau în sală.Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, Elena Udrea şi Gabriel Oprea au votat atât proiectul precedent de pe ordinea de zi, cât şi pe următorul, mai putin pe cel al disponibilizarilor din MAI. În urma aflării rezultatului, premierul Boc a fost chemat la Palatul Cotroceni.

Si mai este un semnal. Poate cel mai important.Boc care raspundea, pana acuma, prompt,tuturor intrebarilor celor din mass-media, refuză, de azi, să o mai faca. Cica, zice acesta, jurnalistii trebuie să se obişnuiască “cu un altfel de prim-ministru”, care nu va mai susţine declaraţii de presă în orice loc, în orice moment şi despre orice subiect. Si a invocat ca asa ii cere rigoarea funcţiei pe care a are (!?)

Intrebare: “ un altfel de premier” poate insemna, in contextul mai sus aratat, “un alt premier”? Poate ne raspunde Traian Basescu…

Sursa: Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.