Exclusiv Dan Tanasa: "Tinutul Secuiesc" nu exista. Hotararea Curtii de Apel Brasov contra Guvernului UDMR-PDL-UNPR - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Exclusiv Dan Tanasa: “Tinutul Secuiesc” nu exista. Hotararea Curtii de Apel Brasov contra Guvernului UDMR-PDL-UNPR

“TINUTUL SECUIESC” NU EXISTA!

Curtea de Apel Brasov a anulat hotararea Guvernului Emil Boc prin care a fost adoptata stema revizionista maghiara a comunei Ilieni

Dan Tanasa: Fara prea multe cunostinte istorice si fara nicio responsabilitate Guvernul PDL – UDMR – UNPR (ii scot de la socoteala lipsei de cunostinte si responsabilitate pe cei de la UDMR totusi, pentru ca ei stiau ce fac!) nu a gasit altceva mai bun de facut decat sa impuna si sa recunoasca printr-o hotarare a Guvernului ca in Romania exista un asa zis “tinut secuiesc”. Este vorba de hotararea de Guvern nr. 402 din 2010 prin care s-a aprobat stema comunei Ilieni. Vezi aici textul hotararii.
Ce conteaza ca Academicianul Dinu. C. Giurescu spune ca tinutul secuiesc nu exista in niciun document istoric. Ca toate documentele istorice vorbesc de scaunele secuiesti sau scaunele sasesti si nu de pamantul sau tara sau tinutul secuiesc ori sasesc (dau doar numai un exemplu cu sasii; as fi fost fericit ca ei sa ramana in Transilvania).
Ce conteaza ca toti cei carora UDMR-ul nu ne-a spalat creierele stim ca denumirea de tinut secuiesc este o inventie a militantilor separatismului etnic din ultimii 20 de ani si ca o asemenea denumire nu a existat in istorie si nici nu poate sa fie comparata cu denumirile cu adevarat istorice precum Tara Motilor, Tara Barsei, Tara Fagarasului s.a.m.d.
Importanta este doar nevoia de UDMR. Cu orice pret. Chiar si cu pretul unei false istorii si a recunoasterii oficiale a unui pamant/tara/tinut secuiesc.
Cum justitia nu depinde de UDMR, Slava Domnului, Curtea de Apel Brasov nu s-a lasat impresionata de propaganda sau presiunile extremistilor – moderati sau radicali, ca extremisti sunt toti – si a anulat hotararea Guvenului ca fiind nelegala si antinationala. Vezi solutia Curtii de Apel aici.


Sfartecarea Romaniei de catre Rusia si Ungaria -… de ZiaristiOnlineTV

Print Friendly, PDF & Email

7 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.