Academia Română îi pune la punct pe "acuzatorii publici" Liiceanu şi Patapievici, rămaşi neîmpuşcaţi de Breban. COMUNICAT - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Academia Română îi pune la punct pe “acuzatorii publici” Liiceanu şi Patapievici, rămaşi neîmpuşcaţi de Breban. COMUNICAT

Liiceanu Basescu PatapieviciÎn urma “scandalului” “împuşcării” inventate a cuplului Liiceanu-Patapievici de către academicianul Nicolae Breban, Academia Română i-a răspuns partenerului principal. Evident, făcătura de tip bolşevic a fost menită eliminării scriitorului Nicolae Breban de la şefia consiliului consultativ al ICR. Asta e! Redam o parte din răspunsul semnat de preşedintele Academiei Române, Ionel-Valentin Vlad:

“Din scrisoarea dumneavoastră rezultă că aţi aflat despre o presupusă ameninţare ce v-ar fi fost adresată de Acad. Nicolae Breban în cadrul unei şedinţe a Secţiei de Filologie şi Literatură a Academiei Române. Din această scrisoare deschisă am aflat prima dată situaţia pe care o relataţi. În acest context, doresc să fac cunoscut că în Academia Română au loc două tipuri de întâlniri, unele cu caracter public, cum sunt Adunarea generală dedicată Zilei Academiei (Ziua Porţilor Deschise), Adunarea generală dedicată acordării Premiilor Academiei Române, sesiuni ştiinţifice, congrese, simpozioane, conferinţe naţionale şi internaţionale şi altele cu caracter intern, cum sunt şedinţele de lucru ale secţiilor, cazul din situaţia relatată în scrisoare. Preşedintele Academiei Române nu ascultă, nu supraveghează şi nu cenzurează şedinţele interne ale secţiilor ştiinţifice ale Academiei Române, care reflectă opiniile specialiştilor din domeniu. În urma semnalării dumneavoastră, am discutat cu Preşedintele Secţiei de Filologie şi Literatură, Acad. Eugen Simion, care a exprimat deja public un punct de vedere în data de 1 iunie 2015 şi care a negat existenţa vreunei ameninţări la adresa dumneavoastră din partea Acad. Nicolae Breban.

Academia Română nu dispune de probe care să susţină afirmaţia dumneavoastră conform căreia domnul Acad. Nicolae Breban v-ar fi ameninţat în mod real şi cred din toată inima că, oricât de tumultuos ar fi temperamentul domniei sale, nu ar putea să dorească moartea cuiva, fie că este vorba despre o personalitate a culturii române sau despre oricare alt cetăţean. (…)”

Sursa: Academia Română via Ziaristi Online

“Complicele” Radu Tudor precizează la rândul său: “A fost o placere sa realizez emisiunea cu marele scriitor, academicianul Nicolae Breban. Domnia sa a combatut cu pasiune dejectiile inimaginabile despre Romania si poporul roman lansate de HR Patapievici si gasca basista. Nu-l cred nici o secunda capabil pe Breban de vreun gest violent. Dar cred ca din neatentia uriasului ar putea calca vreun carcalac fara sa vrea… Si sa se aleaga astfel cu un protest al celor care protejeaza gandacii de bucatarie.”

Academicianul Nicolae Breban spune, într-un comunicat, că Gabriel Liiceanu a publicat “un denunţ calomnios” la adresa sa, precizând că nu a spus nimic despre acesta la Academia Română şi întrebându-se dacă “prin asemenea diversiuni” vrea Liiceanu să îşi pregătească intrarea în Academie.

Vedeţi: Nicolae Breban: Liiceanu vrea să justifice scabrozităţile lui Patapievici la adresa poporului român minţând cu neruşinare. COMUNICAT

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.