O Scrisoare Deschisă adresată Preşedintelui României de foşti şi viitori deţinuţi politici privind Legea "anti-legionară", un atentat la libertatea conştiinţei. PETIŢIE ONLINE - Ziaristi OnlineZiaristi Online

O Scrisoare Deschisă adresată Preşedintelui României de foşti şi viitori deţinuţi politici privind Legea “anti-legionară”, un atentat la libertatea conştiinţei. PETIŢIE ONLINE

Jos Cenzura in Romania - Ziaristi Online - Roncea RoScrisoare deschisă adresată Preşedintelui României

Domnule Preşedinte,

Votându-vă, Românii au votat speranţa!

La debutul mandatului, aţi acordat Ordinul Naţional “Steaua României”, prin domnul Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, tuturor membrilor AFDPR.

Acest gest arată aprecierea Dumneavoastră faţă de luptătorii pentru Adevăr şi Dreptate şi, de asemenea, arată profunda înţelegere a pericolului comunist.

Într-adevăr “România lucrului bine făcut” nu putea porni decât de la condamnarea acestui teribil flagel care a marcat şi marchează încă viaţa social-politică şi economică a României şi chiar trăirile supravieţuitorilor.
Vă dorim din inimă ca la finele celor două mandate să puteţi declara România într-adevăr liberă de comunism, liberă de această ideologie fără Dumnezeu, această doctrină criminală care, alături de surorile sale fascismul şi nazismul, a însângerat secolul XX.
În curând pe masa Dumneavoastră va ajunge spre promulgare un amendament potrivit căruia Mişcarea Legionară este considerata organizaţie fascistă, fiind pusa pe acelas plan cu organizatiile de acel tip.
Amendamentul, ca şi legea finală, de altfel, a trecut cu o nejustificata graba si superficialitate.
Să ne explicăm: importanţa chestiunii reclama, imperios, o amplă dezbatere publică, impusă, pur şi simplu, de istoria României secolului XX. În jurul noţiunii de „legionarism” şi „Mişcare Legionară” s-a ţesut o pânză deasă de dezinformare, practicandu-se un amestec toxic de jumătăţi de adevăr cu minciună crasă. În lipsa unei analize reci, obiective a istoricilor de profesie, si de buna-credinta s-a apelat la teze şi formulări care amintesc, pregnant de polituci ca Iosif Chişinevschi şi Leonte Răutu. Să ne amintim că, după jertfele Revoluţiei din Decembrie 1989, au venit morţii şi schilodiţii din Piaţa Universităţii, calificaţi de regimul iliescian neocomunist drept „legionari”, la fel cum Securitatea îi tratase pe studenţii arestaţi în 1956 pentru antisovietism, antibolşevism şi revendicarea de a se instaura democraţia.Numai un „istoric” ignar, sau, mai grav, rău intenţionat poate face abstracţie de verdictul Tribunalului Internaţional de la Nurnberg care s-a pronunţat definitiv şi irevocabil: „Mişcarea legionară nu a fost o mişcare de tip fascist”!
Mişcarea Legionară a luat nastere ca o reacţie fermă a neamului de a se apăra de boala mortală numită comunism! Nici vorba de ,,fascism”! De altfel, un indiciu in acest sens este verdictul definitiv al Justitiei in cazul ,,Valeriu Gafencu- Sfantul inchisorilor”.
Noi, românii, care iubim neamul şi pe Dumnezeu mai mult decât efemera noastră viaţă, respingem cu hotarare cenzura, de altfel interzisa prin Constitutie. Vom trăi şi ne vom exprima la fel ca şi până acum, potrivit principiului sfânt al libertăţii de exprimare, înscris în Constituţie.Suntem totodată stupefiaţi de omisiunea practicată de iniţiatorii amendamentului care fac, pur şi simplu, abstracţie de comunism, de parcă o jumătate de secol de jaf, sclavie, mizerie, distrugere a elitelor şi a sufletului românesc nici nu a existat. Este limpede pe cine slujeşte o asemena mârşavă, netrebnică omisiune. Dacă „omisiune” va fi fost!
Vă rugăm să îndreptaţi această imensă „greşeală”, această jignire adusă nouă şi copiilor noştri! Căci ce poate fi mai îngrozitor pentru un copil decât faptul că este privat de cunoasterea istoriei adevarate a ţării căreia îi aparţine?
Ce vom face? Vom asista la rescrierea istoriei? Se vor arde iarăşi cărţile lui Eliade, Noica, Cioran, Blaga, Ţuţea, Voiculescu, Stăniloae, Radu Gyr, Nae Ionescu, Ernest Bernea, Traian Brăileanu, Traian Herseni, George Manu, Nichifor Crainic …? Vom reveni la perioada epurari bibliotecilor, a falsificari manualelor, la ,,fondurile bibliografice secrete”?
Căci asta e realitatea istorica, o spune şi istoricul Neagu Djuvara: “Elita interbelică în majoritatea ei a fost legionară sau simpatizantă legionară!” Aşa au fost vremile iar istoria nu poate fi măsluită. Istoria trebuie cunoscuta, cu partile ei bune si rele asa cum a fost, in spiritul adevarului si obiectivitati.
Suntem convinşi, Domnule Preşedinte, că veţi analiza cu rigoarea care vă caracterizează această propunere legislativă şi veţi repune lucrurile în matca firească a lucrului bine făcut.
Vă rugăm să retransmiteţi Camerei Deputaţilor amendamentul cu recomandarea de a condamna comunismul, iar nu o inventată Mişcare Legionară.
Votând Klaus Iohannis, românii au votat mai mult decât un om, au votat speranţa!

Vă mulţumim,

Fundatia George Manu
Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni
Asociatia Oamenilor de Afaceri Crestini Ortodocsi
Asociatia Bucovina Profunda
Asociatia pentru Revigorarea Traditiei
Asociatia Predania
Ciprian Voicila – sociolog
Alexandru Sfiraiala
Laurian Tota
Marcel Bouros – manager
Alexandru Mihalcea – scriitor
Vlad Nicolau – fost deţinut politic
George Cusa – fost deţinut politic
Florian Goji
Dr. Mircea Puscasu
Spiridon T Tofan – sociolog
Mihai Floarea
Cristian Bucuroiu
Andrei Negoita
Nicolae Margineanu, regizor film

Lista semnatarilor rămâne deschisă

Puteţi transmite adeziunea Dvs la fundatia_smb@yahoo.com

Sursa: Ziaristi Online

PETIŢIE ONLINE AICI

Print Friendly, PDF & Email

7 comments

 1. un costoboc

  Mult e dulce şi frumoasă limba ce-o vorbim.

  DAR: Am găsit prima scrisoare deschisă către preşedinte pe acest subiect: http://www.marturisitorii.ro/2015/06/20/un-punct-de-vedere-crestinesc-fata-de-legea-anti-anti-comunista/

  Stimate Domnule Preşedinte Klaus Iohannis,

  Vă rugăm ca, în temeiul Drepturilor Omului, al legislaţiei internaţionale şi naţionale în vigoare, al hotărârii Tribunalului de la Nurnberg, să abrogaţi propunerea de revizuire a OUG 31, pentru principii precum libertatea de conştiinţă, de cunoaştere, de expresie, de asociere, de adevăr istoric, de manifestare religioasă, de educaţie civică, şi de multe alte drepturi constituţionale încălcate de acest text legislativ.

  Vă rugăm să încurajaţi cercetarea întemeiată, argumentată, românească şi internaţională, precum şi dezbaterile în plan academic şi mass-media pe subiectul istoriei României, atât a celei străvechi cât şi a celei moderne, din respect faţă de cunoaştere.

  Este abominabil ca printr-o Ordonanţă să se scoată în ilegalitate cea mai înaltă cultură românească din istoria de 7000 de ani atestată pe aceste meleaguri. Această revizuire este o crimă împotriva spiritualităţii universale şi actul de sinucidere al acestui popor.

  O societate liberă şi dreaptă nu se ascunde de trecut, ci îl cercetează cu obiectivitate şi şi-l asumă, învăţând să se îmbunătăţească prin cunoaştere, nu prin necunoaştere.

  Vă rugăm să facilitaţi accesibilitatea dosarelor reale şi nemodificate ale Securităţii din perioada de până în 1989, atât ale celor persecutaţi de regimul comunist, cât şi ale celor care au fost colaboratori ai regimului, ca poporul să cunoască faptele reale ale istoriei acestei ţări, şi pentru ca astfel să fie cât se poate de clar cine sunt eroii şi cine sunt criminalii.

  Vă rugăm să opriţi ilegalizarea abuzivă şi discriminarea la nivel de stat a aspectului spiritual religios şi să asiguraţi respectarea dreptului de liberă credinţă, expresie şi conştiinţă a fiecărui cetăţean. Este inadmisibil ca într-un stat de drept, într-un regim numit democratic, să se exercite discriminări şi incriminări ilegale asupra conştiinţelor majorităţii populaţiei.

  Revizuirea din 2015 a OUG 31 / 2002 anulează trecutul, prezentul şi viitorul spiritual al României, iar dumneavoastră sunteţi ales şi investit pentru a le apăra. Dacă desfiinţaţi spiritul acestui popor, cui veţi mai fi Preşedinte? Unor oameni fără valori, fără suflet, fără cultură, fără virtuţi, unor roboţi fără conştiinţă, fără demnitate, fără dreptul de a exista?

  Poporul român rabdă îndelung, rabdă pentru că ştie că Dumnezeu îl ocroteşte, şi tocmai de aceea nu poate accepta să se sinucidă.

  Poporul român iubeşte libertatea, iar libertatea înseamnă Adevăr.

  Domnule Preşedinte, apăraţi existenţa românească în lume! Lumea respectă un lider în măsura în care liderul îşi respectă supuşii.

  Domnule Preşedinte, apăraţi Valoarea prin care istoria vă va respecta!

  Fiecare om e muritor cu trupul, dar cu sufletul este nemuritor, iar judecata conştiinţei îl va arăta pe fiecare înaintea lui Dumnezeu şi înaintea tuturor oamenilor cât a stimat sau nu sfinţenia şi omenitatea. Dar înainte de momentul judecăţii fiecărui om şi a fiecărui neam, conştiinţa personală ne e fiecăruia judecător. Domnule Preşedinte, miliarde de oameni vă privesc acum, omenirea de astăzi, dar şi milioanele de români care au murit apărându-şi ţara, iubind-o, sporind-o, înălţând-o prin viaţa, faptele, visele lor. Milioane de eroi ai gândului, ai câmpurilor de luptă, ai artelor, ai rugăciunii, toţi vă privesc: oare veţi arunca trecutul în nefiinţă, prezentul în temniţă iar viitorul în neştiinţă? Nicidecum!

  Fiţi Preşedintele pe care l-au dorit românii, pe care l-au votat cu atâta speranţă. Nu fiţi dictatorul unei lumi fără cunoaştere, fără virtute, fără lumină! Fiţi nu cel ce vi se cere să fiţi de către cei ce urăsc acest popor. Fiţi cel ce vi se cere să fiţi de către cei ce v-au ales, cu lacrimi, cu inima plină, vrând un viitor mai bun pentru copiii lor, nu închisoarea şi beciul securităţii pentru cei ce vor să trăiască, să vorbească şi să se roage liber într-o ţară pe care au primit-o cu jertfa strămoşilor lor.

  Aşa să vă ajute Dumnezeu!

 2. PM

  Mai am o dorinta, inainte de a se retrage legea. Exista un pseudoistoric care s-a facut cunoscut printre altele prin afirmatii de genul “In Basarabia si Bucovina, Romania a cedat (dupa razboi) teritorii cu populatie neromaneasca …” Avand in vedere ca in adevar acolo au disparut prin foamete, exterminare sau deportare cam un milion de romani sadea – o asemenea afirmatie este negationista conform definitiei UNO a conceptului de genocid si implicit de negare de genocid. Daca nu au existat acolo romani, desigur nu a existat nici genocid. As vrea sa vad acea persoana judecata dupa seriozitatea afirmatiilor de negationism.

 3. fedes

  saltimbancii au putere mare la circ, cine ii ia in serios?! u legile, amaratele lor de ordonante pentru klauni…Dumnezeu sa-i odihneasca in prostia lor!

 4. Pingback: O Scrisoare Deschisă adresată Preşedintelui României de foşti şi viitori deţinuţi politici privind Legea “anti-legionară”, un atentat la libertatea conştiinţei | MAGAZIN CRITIC

 5. Pingback: Academia Română, Mănăstirea Petru Vodă, istorici şi jurnalişti contestă formulările false şi abuzive din “legea antilegionară”. DOCUMENTE, VIDEO ŞI POZIŢII | MĂRTURISITORII

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.