La Mulţi Ani, Ziarul BURSA, la 25 de ani! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

La Mulţi Ani, Ziarul BURSA, la 25 de ani!

Ziarul BURSA cu Make, la 25 de aniBURSA – zi de zi şi an de an

de MAKE, PREŞEDINTELE GRUPULUI DE PRESĂ BURSA

Un sfert de secol, astăzi, 10 august, împlineşte ziarul BURSA – apariţie neîntreruptă, presă neatârnată, neobosit verticală, crescătoare, cinematică omenească.
Adevărul nu este ţinta noastră, ci este premisa.
Nu ne străduim să spunem adevărul, corespondenţa cu faptele este prezumată drept condiţie a jurnalismului practicat la BURSA, pentru că nu avem alt finanţator decât publicul, dumneavoastră, cititorii noştri.
N-am fost niciodată finanţaţi, finanţa este subiectul gazetăriei noastre, iar nu scopul ei.
BURSA şi grupul său de presă sunt un caz, demonstraţie vie că poţi porni un ziar cu 300 de dolari, în 1990, fără experienţă în presă, fără know how în finanţe, lipsit de relaţii şi conexiuni, că poţi să fii onest în afaceri şi în publicistică şi totuşi să supravieţuieşti într-un mediu ostil, cu o concurenţă mişelească şi adeseori murdară, că poţi să te dezvolţi pas cu pas şi după douăzeci şi cinci de ani de construcţie trudnică, în care ai acumulat tot ceea ce-ţi lipsea la început, să rămâi curat şi să editezi, cu mândrie, această ediţie jubiliară de astăzi.
Că am fost susţinuţi de dumneavoastră, publicul cititor, este de la sine înţeles.
Ceea ce, însă, probabil că nu ştiţi, este că munca generaţiilor de ziarişti care s-au succedat la BURSA (mass-media este plină de ziarişti formaţi aici) a fost enormă, cu mult peste nivelul cerut oriunde în altă parte.
Ceea ce probabil că nu ştiţi este că munca enormă nu este suficientă ca să rămâi ziarist la BURSA, ci mai trebuie abnegaţie şi vocaţie socială, secundă de secundă să respiri subiectele, că programul este continuu, că timpul liber nu există.
Ceea ce probabil că nu ştiţi este că munca, abnegaţia şi vocaţia nu sunt suficiente, ci mai este nevoie şi de căutarea tâlcului evenimentelor, de inteligenţă şi flerul interpretării.
Acesta este scopul tehnic al jurnalismului de la BURSA: pornind de la premisa adevărului în relatarea faptelor, să le găsească înţelesul în mod coerent şi riguros, pe care să vi-l propună spre evaluare.
Desigur, vă mulţumesc dumneavoastră, cititorilor de BURSA, pentru statornicia şi preţuirea care ne susţin.
Dar, la jubileul a douăzeci şi cinci de ani de apariţie, vreau să mulţumesc şi tuturor ziariştilor care au lucrat şi lucrează la ziarul BURSA.
La mulţi ani vouă şi nouă!

Sursa: BURSA

Victor Roncea – care se bucură să fie unul dintre colaboratorii prestigioasei publicaţii – şi portalul Ziarişti Online salută tânăra redacţie BURSA, care, la doar 25 de ani, dovedeşte că la energia inerentă acestei vârste splendide poate avea şi înţelepciunea unui veritabil analist şi investigator profesionist al lumii politice româneşti şi al finanţelor mondiale, şi îi urează trustului de presă să-l ajungă din urmă pe Matusalem!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.