Dan Andronic: Unde a dispărut Teodor Baconschi? - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Dan Andronic: Unde a dispărut Teodor Baconschi?

În ultima săptămână au fost două evenimente importante pe zona europeană: Consiliul European de iarnă şi controversa de ieri legată de aderarea României la spaţiul Schengen. Mai ales ultimul eveniment a stârnit reacţii politice aprinse din zona Opoziţiei şi multe comentarii în media.

Din zona Puterii, cel mai vizibil a fost, cum era de aşteptat, Traian Băsescu. Neaşteptat a fost faptul că Preşedintele nu a fost secondat de vocea ministrului de Externe. Ministrul a tăcut, iar reacţia a venit printr-un comunicat de presă emis de MAE, în care ministerul „îşi exprimă regretul faţă de transmiterea de către miniştrii de interne francez şi german a unei scrisori comune prin care se solicită amânarea momentului  aderării României şi Bulgariei la Schengen la o dată ulterioară lunii martie 2011”.

Poate din punct de vedere diplomatic e suficient. Dar din punct de vedere politic este mult prea puţin. Subiectul este unul fierbinte, cu implicaţii politice şi cu impact la nivelul opiniei publice. Orice om politic, mai ales unul despre care se spune că ar putea candida la şefia PDL, ar fi mirosit contextul şi ar fi avut o poziţie mai cu „zvâc”.

Nu vreau să dau verdicte, dar mi se pare că omul politic Teodor Baconschi s-a născut talent şi va muri speranţă.

Continuarea la Dan Andronic Blog

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.