Romanii basarabeni au declarat razboi homosexualilor si sustinatorilor lor din Guvernul de la Chisinau. Bloggerii au intocmit LISTA NEAGRA A PRO-HOMOSEXUALILOR - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Romanii basarabeni au declarat razboi homosexualilor si sustinatorilor lor din Guvernul de la Chisinau. Bloggerii au intocmit LISTA NEAGRA A PRO-HOMOSEXUALILOR

Scrisoare către Vladimir Filat: nu promovați drepturile homosexualilor și lesbienelor

Proiectul antidiscriminare aprobat la şedinţa Cabinetului de miniştri la 17 februarie provoacă mari nemulțumiri din partea societății civile. Coaliţia Civică pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă solicită premierului Vladimir Filat şi tuturor membrilor Guvernului să retragă proiectul până a ajunge în Parlament.

,,Această nouă încercare de a promova în ţara noastră, în mod agresiv, practicile perverse ale homosexualităţii este ruşinoasă şi condamnabilă, astfel imitându-se cele mai nereuşite modele ale realităţilor din Occident. În calitatea noastră de exponenţi ai societăţii civile, reprezentanţi ai peste treizeci de organizaţii neguvernamentale de profiluri diferite şi din zone diferite ale ţării noastre, vă rugăm cu insistenţă să retrageţi proiectul respectiv. Nu puneţi la încercare răbdarea poporului”, se arată în scrisoarea adresată lui Vlad Filat, semnată la 2 martie, de preşedintele Coaliţiei Civice pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă”, Radu Bușilă.
ARENA precizează că în aceeași zi, membrii Partidului Popular Creștin-Democrat și Alianta pentru Salvarea Familiei au ținut conferințe de presă separate în cadrul cărora și-au exprimat dezacordul privind proiectul antidiscriminare, iar organizațiile religioase se opun vehement acestei ințiative legislative.

Inițiativa legislativă aparține Ministerului Justiţiei și reprezintă un angajament al Republicii Moldova în contextul aderării la Uniunea Europeană. Proiectul de lege le oferă homosexualilor şi lesbienelor un spectru larg de drepturi, cum ar fi demonstraţiile publice, accesul în şcoli, participarea la elaborarea programului de învăţământ, în vederea „cultivării toleranţei faţă de minorităţile sexuale”.
Anastasia Rotaru

ARENA

SCANDAL: Guvernul le dă frâu liber homosexualilor

Cabinetul de miniştri, condus de premierul Vladimir Filat, a aprobat, pe data de 17 februarie 2011, controversatul proiect de lege privind prevenirea şi combaterea discriminării. Respectivul proiect de lege le oferă homosexualilor şi lesbienelor un spectru larg de drepturi, cum ar fi demonstraţiile publice, accesul în şcoli, participarea la elaborarea programului de învăţământ, în vederea „cultivării toleranţei faţă de minorităţile sexuale” etc. Proiectul de lege antidiscriminare urmează să fie prezentat ulterior spre adoptare finală la Parlament.

Decizia Guvernului a fost adoptată imediat după ce, pe data de 14 februarie, în aşa-zisa „zi a îndrăgostiţilor”, mai mulţi activişti ai organizaţiei homosexualilor şi lesbienelor, „Gender Doc M”, au desfăşurat un flash-mob în preajma monumentului lui Ştefan cel Mare, în cadrul căruia s-au sărutat „cu pasiune” bărbaţi cu bărbaţi şi femei cu femei.

Amintim că, încă în 2009, Asociaţia „Pentru Familie”, în colaborarea cu alte organizaţii creştine, a colectat peste 100 de mii de semnături de la populaţie, prin care se pronunţau împotriva acestui proiect de lege. Iniţiativa reprezentanţilor Asociaţiei „Pentru Familie” a fost determinată de intenţia organizaţiei homosexualilor şi lesbienelor din Republica Moldova de a organiza la Chişinău aşa-numita „Paradă a gay-ilor”. Iată ce declara atunci pentru FLUX, Vitalie Marian, preşedintele Asociaţiei„Pentru Familie”: „Înţelegem că, în spatele paradei gay-lor, este nu doar o manifestare publică a homosexualilor, ci o intenţie clară privind adoptarea legii cu privire la nediscriminare. Prin urmare, bătălia pe care o ducem noi este nu doar împotriva acestei parade, ci şi la nivel legislativ. Am colectat până acum peste 100 mii de semnături pe care intenţionăm să le prezentăm Parlamentului, Preşedinţiei, Guvernului, Primăriei ş.a.m.d. Vom cere ca proiectul de lege privind nediscriminarea să fie scos, în general, de pe ordinea de zi şi chiar ne gândim să propunem noi un proiect de lege privind apărarea moralităţii şi a Familiei. Mai ales că, aşa cum a spus şi domnul Iurie Roşca (pe atunci vicepreşedinte al Parlamentului – n.n.), există, în momentul de faţă, un argument puternic stabilit de Constituţia Republicii Moldova unde se defineşte clar cum este constituită familia. Ne deranjează însă faptul că autorităţile din Republica Moldova confundă integrarea europeană cu adoptarea legii privind nediscriminarea”, a spus Vitalie Marian.

Dacă va fi aprobată de Parlament, noua lege „privind prevenirea şi combaterea discriminării”, deja aprobată de Guvernul Filat, va intra în vigoare peste patru luni, pe data de 1 iulie 2011.

Sintagma care se conţine în respectivul proiect de lege şi care a scandalizat opinia publică este cea privind combaterea discriminării pe motiv de „orientare sexuală”, menţiune care, după ce va deveni literă de lege, le va permite homosexualilor şi lesbienelor să obţină, direct sau prin intermediul instanţelor de judecată, dreptul de a se manifesta public, inclusiv organizând aşa-zisele parade ale gay-lor, vor putea să promoveze deschis relaţiile sexuale dintre bărbat-bărbat şi femeie-femeie, inclusiv să ceară includerea în curricula şcolară programe noi de studii despre relaţiile sexuale dintre persoanele de acelaşi sex.

Recent, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Justiţiei, Alexandru Tănase, reprezentanţii Asociaţiei „pentru Familie” menţionau că această lege „sună absurd pentru societatea noastră, care de-a lungul veacurilor, s-a identificat cu valorile morale creştin-ortodoxe”. „Ce vor conţine în sine programele de studii în legătură cu prevenirea şi combaterea discriminării pe motiv de „orientare sexuală”? Vrem oare ca homosexualii să le explice copiilor noştri despre relaţiile sexuale bărbat-bărbat şi femeie-femeie? Sună absurd pentru societatea noastră, care de-a lungul veacurilor, s-a identificat cu valorile morale creştin-ortodoxe. Sfânta Scriptură condamnă această formă de imoralitate: „să nu te culci cu un bărbat cum se culca cineva cu o femeie” (Levitic 18:22)”, se arată în scrisoarea Asociaţiei „Pentru Familie”, expediată ministrului Alexandru Tănase.

FLUX

LISTA NEAGRA A PRO-HOMOSEXUALILOR

Urmând exemplul unei asociaţii pro-familia din Ucraina, anunț despre formarea listei “negre”, unde vor fi incluse toate persoanele publice, care susțin politicile mișcării homosexuale din Republica Moldova.

Iată ce persoane vor fi incluse pe lista neagră:
– persoană publică, este homosexual și afirmă că homosexualitatea este o normă
– persoană publică, NU este homosexual, dar afirmă că homosexualitatea este o normă
– funcționar, politician, membru al departamentelor guvernamentale și municipale care a fost observat la evenimentele organizate de comunitatea LGBT
– funcționar, politician, membru al departamentelor guvernamentale și municipale care a declarat susținerea ideilor LGBT

Pentru a fi scos de pe listă, persoana urmează să scrie o declarație publică și să se dezică de susținerea de orice tip a organizației LGBT, a ideilor şi politicilor mişcării homosexuale. În acest sens, toţi cei, care cunoaşteţi persoane publice, care cad sub incidenţa listei “negre”, rog să-mi trimitetţi la email informaţia, care să fie susţinută de probe. De-asemenea, preîntîmpin că voi cenzura toate comentariile, care vor conţine cuvinte indecente sau/şi atacurile la persoană.

Aşadar, primul pe listă “neagră” îl includ pe ombudsman-ul moldovean Tudor Lazăr, care a participat recent la o conferinţă organizată de comunitatea LGBT din Moldova. Priviţi aici declaraţia lui integrală.

Constantin Marin, preşedintele IPNA “Teleradio-Moldova”

A dispus difuzarea filmului despre Minorităţile Sexuale la televiziunea Publică “Moldova-1″, fără a-i vedea măcar conţinutul. Iată cum şi-a motivat decizia: “Noi am acceptat toate filmele, prevăzute în contract. Sunt şi ele nişte drepturi (ale minorităţilor sexuale – nr.red.). Eu încă n-am văzut conţinutul acestui film, dar dacă el a fost realizat în limitele normelor legale şi etice, noi nu putem să restricţionăm nişte filme care interesează fie o parte, fie alta”.

Eugeniu Rîbca, preşedintele Consiliului de Observatori al “Teleradio-Moldova”

A votat PENTRU difuzarea filmului despre Minorităţile Sexuale la televiziunea Publică “Moldova-1″. Iată cum şi-a motivat votul: “Eu susţin difuzarea acestui film, dar ca acesta să fie urmat de dezbateri televizate.”. Rîbca nu şi-a schimbat opţiunea de vot nici în cadrul celei de-a doua dezbateri în cadrul CO al TRM pe marginea difuzării filmului.

Viorica Bogatu (Cucereanu), membru al Consiliului de Observatori al Teleradio-Moldova.

A votat PENTRU difuzarea filmului despre Minorităţile Sexuale la televiziunea Publică “Moldova-1″. Iată cum şi-a motivat votul:

“Sinuciderea acelui băiat tînăr de 27 de ani m-a marcat foarte mult. Cîtă frică a băgat societatea în acest tînăr. Pentru mine, acest film nu este despre homosexualitate, dar despre toleranţă. Eu cred că societatea trebuie educată în spiritul toleranţei”..

Meşină-Prodan Viorica, membru al Consiliului de Observatori al Teleradio-Moldova

A votat PENTRU difuzarea filmului despre Minorităţile Sexuale la televiziunea Publică “Moldova-1″. Iată cum şi-a motivat votul:

“Adevărurile sunt de multe forme şi treaba noastră este să le arătăm pe toate.”

Şlapac Mariana, membru al Consiliului de Observatori al Teleradio-Moldova

S-a ABŢINUT de la difuzarea filmului despre Minorităţile Sexuale la televiziunea Publică “Moldova-1″. Motivul abţinerii nu a fost atît conţinutul filmului, cît calitatea jurnalistică a acestuia. Iată ce a declarat:

“Trebuie să discutăm toate întrebările din societate, şi aceasta este o problemă mai puţin discutată. Pe mine însă mă deranjează calitatea filmului. Se vede că a fost făcut în grabă, în scopuri comerciale. Nu a fost convingător pentru mine şi mă tem că va trezi doar repulsie din partea oamenilor, care îl vor viziona”.

Lozinschi-Hadei Raisa, membru al Consiliului de Observatori al Teleradio-Moldova

A votat PENTRU difuzarea filmului despre Minorităţile Sexuale la televiziunea Publică “Moldova-1″. Iată cum şi-a motivat votul:

“Eu am privit filmul si va asigur ca nu o să-mi schimb orientarea sexuală. Deicde fiecare pentru el singur. Dar dacă pe cineva deranjează subiectul poate stinge televizorul”.

Teodor Cîrnaţ, doctor in drept, conferentiar universitar la Catedra Drept Constitutional si Drept Administrativ la USM

Pledează activ pentru adoptarea legii nediscriminare, care ar oferi mai multe drepturi minoritatilor sexuale din Republica Moldova, printre care accesul homosexualilor la elaborarea progamelor antidiscriminatorii în sistemul de învăţămînt.

Vitalie Marian, preşedintele Asociaţiei “Pentru Familie”

Sursa: http://marianvitalie.eu

PPCD îndeamnă populaţia să nu admită legalizarea homosexualităţii

„Sodomia nu poate fi impusă ca o normă celor 99,9 la sută dintre cetăţenii Republicii Moldova care nu acceptă această practică ruşinoasă”; „Nu putem leza întreaga societate atunci când cineva încearcă să-şi etaleze public anumite manifestări degradante”; „Promovarea practicilor homosexuale este periculoasă, în primul rând, pentru copiii din Republica Moldova, deoarece prima instituţie care va fi lovită de Legea antidiscriminare este şcoala”. Declaraţiile de mai sus aparţin reprezentanţilor Partidului Popular Creştin Democrat, Alexandru Corduneanu Ghenadie Vaculovschi şi Eugenia Stârcea, şi au fost făcute astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reprezentanţii PPCD s-au referit la proiectul de lege privind nediscriminarea, votat de Guvern pe 17 februarie curent şi propus Parlamentului spre adoptare. Potrivit lor, după respectivul proiect de lege se ascunde intenţia de a promova, deschis şi agresiv, homosexualitatea ca normă pentru societatea moldoveană.

Consilierul municipal Chişinău Alexandru Corduneanu a declarat că promotorii proiectului de lege antidiscriminare atentează la morala publică, încercând să impună populaţiei „practicile homosexuale anormale”. „Noi avem o poziţie clară pe care am manifestat-o de mai multe ori pe parcursul ultimilor ani. Este vorba şi de declaraţia citită în Parlament de domnul Iurie Roşca, acum câţiva ani, dar şi de declaraţiile făcute de consilierii noştri din Consiliul municipal Chişinău, atunci când era vorba de „parada gaylor”. Situaţia însă s-a complicat, odată cu trecerea prin Guvern a aşa-numitei „Legi nediscriminare”. Această lege ascunde, de fapt, intenţia de a promova agresiv un viciu social care este condamnat atât de tradiţia multimilenară a poporului nostru, cât şi de normele constituţionale, dar şi internaţionale, inclusiv Carta Internaţională a Drepturilor Omului. Intenţia de a impune societăţii nişte practici homosexuale anormale reprezintă o sfidare a temeiurilor morale ale societăţii. […] Noi lăsăm păcatul sodomiei pe seama celor care îl practică. Însă el nu poate deveni o practică socială, nu poate fi impus ca o normă celor 99,9 la sută dintre cetăţenii Republicii Moldova care nu acceptă această practică ruşinoasă”, a spus Alexandru Corduneanu”.

La rândul său, vicepreşedintele PPCD, Ghenadie Vaculovschi a accentuat că, dacă acest proiect de lege va fi adoptat, oamenii care doresc să-şi educe copiii în spiritul tradiţional al moralei creştine şi care se vor simţi lezaţi de manifestările publice ale homosexualilor nu vor mai dispune de pârghii legislative pentru a se apăra. „Avem impresia că factorii guvernamentali care au stat în spatele promovării insistente şi rapide a acestei legi au acţionat cu rea-credinţă şi au mascat, prin formule aparent inofensive, obiectivul adevărat al acestei iniţiative legislative. Dacă s-ar urmări cu adevărat apărarea împotriva discriminării a unor categorii vulnerabile, Guvernul ar fi elaborat şi anumite mecanisme pentru protecţia moralei publice. Acest lucru însă nu s-a întâmplat. Binele comun şi morala publică trebuie apărate deopotrivă.
[…] Problema constă în faptul că anumite norme din proiectul de lege, aşa cum este astăzi formulat, pot fi utilizate cu rea-credinţă, iar cei care vor fi lezaţi cu adevărat în drepturile lor reale şi naturale de această lege nu vor avea cum să se apere. Or, Guvernul sau autorii care stau în spatele acestui proiect de lege, dacă ar fi acţionat cu bună-credinţă, ar fi elaborat şi mecanisme de prevenire a unor abuzuri prin utilizarea acestor norme. Nu avem nevoie de o lege care să se numească nediscriminare. Pentru că denumirea este una, iar efectul aplicării acesteia poate fi cu totul altul. Avem nevoie doar de anumite norme legislative care să apere persoanele împotriva discriminării. Guvernul şi toţi ceilalţi trebuie să se conducă de două noţiuni fundamentale: drepturile şi libertăţile fundamentale, care sunt naturale, prestatale şi inalienabile, pe de o parte, şi respectul faţă de om ca şi creaţie divină. Iată de aici porneşte respingerea discriminării. Nu putem leza întreaga societate atunci când cineva încearcă să-şi etaleze public anumite manifestări degradante”, a subliniat Ghenadie Vaculovschi.

Ex-deputatul PPCD Eugenia Stârcea, pedagog de profesie, a făcut un apel către mamele care au copii, îndemnându-le să se solidarizeze cu cei care se pronunţă împotriva manifestării publice a homosexualităţii şi în favoarea familiei tradiţionale şi a moralei creştine. „Adoptarea acestei legi atentează, în special, asupra viitorului generaţiei tinere, întrucât se răsfrânge, în primul rând, asupra şcolii. În instituţiile noastre de învăţământ copiii sunt învăţaţi ce înseamnă toleranţa şi non-discriminarea. Însă ceea ce propune Guvernul este diferit de sensul adevărat al acestor noţiuni. Noi considerăm că aceste persoane (care practică homosexualitatea – n.n.) au anumite drepturi private şi trebuie tolerate, însă, în nici un caz, o astfel de practică nu poate fi promovată în public sau, mai mult decât atât, în şcoli. Am anumite temeri şi în calitatea mea de mamă şi chem toate mamele să se solidarizeze cu noi, deoarece promovarea unor astfel de practici este periculoasă, în primul rând, pentru copiii noştri”, a spus Eugenia Stârcea.

Precizăm că marţi, 1 martie, PPCD a lansat o Declaraţie publică în care îi cere Guvernului Filat să retragă proiectul de lege privind nediscriminarea.

Amintim că, pe data de 17 februarie 2011, Cabinetul de miniştri, condus de premierul Vladimir Filat, a aprobat controversatul proiect de lege privind prevenirea şi combaterea discriminării. Respectivul proiect de lege le oferă homosexualilor şi lesbienelor un spectru larg de drepturi, cum ar fi demonstraţiile publice, accesul în şcoli, participarea la elaborarea programului de învăţământ, în vederea „cultivării toleranţei faţă de minorităţile sexuale” etc. Proiectul de lege antidiscriminare urmează să fie prezentat ulterior spre adoptare finală la Parlament.

Sintagma care se conţine în respectivul proiect de lege şi care a scandalizat opinia publică este cea privind combaterea discriminării pe motiv de „orientare sexuală”, menţiune care, după ce va deveni literă de lege, le va permite homosexualilor şi lesbienelor să obţină, direct sau prin intermediul instanţelor de judecată, dreptul de a se manifesta public, inclusiv organizând aşa-zisele parade ale gay-lor, vor putea să promoveze deschis relaţiile sexuale dintre bărbat-bărbat şi femeie-femeie, inclusiv să ceară includerea în curricula şcolară programe noi de studii despre relaţiile sexuale dintre persoanele de acelaşi sex.

Decizia Guvernului a fost adoptată imediat după ce, pe data de 14 februarie, în aşa-zisa „zi a îndrăgostiţilor”, mai mulţi activişti ai organizaţiei homosexualilor şi lesbienelor, „Gender Doc M”, au desfăşurat un flash-mob în preajma monumentului lui Ştefan cel Mare, în cadrul căruia s-au sărutat „cu pasiune” bărbaţi cu bărbaţi şi femei cu femei.

FLUX

Declaraţia PPCD cu privire la tentativele Guvernului Filat de a legaliza homosexualitatea
Ediţia de Vineri Nr.20116 din 18 februarie 2011
Partidul Popular Creştin Democrat constată cu regret că la 17 februarie a.c. Guvernul Filat a adoptat o hotărâre prin care deschide calea afirmării agresive a practicilor homosexuale. Este vorba despre aprobarea proiectului de lege privind prevenirea şi combaterea discriminării. Amintim că această iniţiativă perfidă, pusă la cale de grupuri formate din persoane cu deviaţii de ordin sexual şi moral din exteriorul şi din interiorul ţării, a fost pe punctul de a fi promovată de fosta guvernare. Acum câţiva ani iniţiativa respectivă a fost elaborată de Ministerul Justiţiei, însă, până la urmă, sub presiunea opiniei publice, fosta guvernare comunistă a abandonat-o.

Documentul în cauză a trecut aproape neobservat, scandalurile şi certurile din vârfurile ierarhiilor de stat captând toată atenţia opiniei publice. De menţionat că în argumentarea prezentată de reprezentantul Ministerului Justiţiei la şedinţa Guvernului s-a insistat că ar fi vorba de nişte angajamente ale ţării noastre faţă de UE, precum şi că acest proiect face parte din programul de guvernare al actualei puteri. În mod evident, nici Premierul  Filat, nici membrii Guvernului nu au examinat cu atenţie documentul respectiv, lăsându-se seduşi de retorica proeuropeană, care deseori ţine loc de argumentare temeinică a actelor adoptate sau a acţiunilor întreprinse de actuala putere. În caz contrar, respectiva iniţiativă poate fi privită ca o conformare a Executivului la comandamentele din exterior în schimbul susţinerii din partea unor cercuri internaţionale influente.

Chiar în articolul 1 al proiectului autorii caută să legitimeze nişte aberaţii de o gravitate fără precedent pentru ţara noastră. De altfel, articolul menţionat intră în contradicţie flagrantă cu articolul 16 „Egalitatea” al Constituţiei din titlul II „DREPTURILE, LIBERTĂŢILE ŞI ÎNDATORIRILE FUNDAMENTALE”. Cităm : „1) Respectarea şi ocrotirea persoanei constituie o îndatorire primordială a statului. 2) Toţi cetăţenii Republicii Moldova sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără deosebire de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, opinie, apartenenţă politică, avere sau de origine socială”. Autorii proiectului practic reproduc această normă constituţională, infiltrând printre categoriile enumerate şi noţiunea „orientare sexuală”.  Întreaga enumerare din articolul 1 al proiectului de lege în cauză, de fapt, ascunde intenţia de promovare agresivă a deviaţiilor sexuale, celelalte categorii fiind trecute în revistă în mod formal. Prin articolul 11, „Interzicerea discriminării în domeniul învăţământului”, al documentului în cauză se comite un atentat direct la sistemul de învăţământ şi, prin urmare, împotriva moralei copiilor noştri. El aduce atingere şi normei constituţionale, prevăzute în articolul 48 al Legii Fundamentale, care stabileşte că: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea lor în drepturi şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Constituţia Republicii Moldova stabileşte în art. 28 că „Statul ocroteşte viaţa intimă, familială şi privată”. Considerăm că această garanţie constituţională este suficientă pentru cei care decid să aibă o viaţă sexuală deviantă. Pentru asta ei nu pot fi discriminaţi. Însă, nu putem admite ca integritatea spirituală, morală şi psihică a copiilor noştri să fie pusă în pericol.

Prin articolul 13 al proiectului se intenţionează formarea unui „Consiliul pentru prevenirea şi combaterea discriminării”, care ar urma să aibă cinci membri numiţi de Parlament pe o durată de cinci ani. Astfel, grupurile marginale de homosexuali şi lesbiene, tolerate în societatea noastră, pretind să capete un statut juridic de procurori morali, care să sancţioneze orice opinie critică de dezaprobare a manifestărilor degradante ale acestora. Însăşi critica homosexualităţii va deveni un delict de opinie.

Republica Moldova este una dintre cele mai religioase şi mai creştine ţări din Europa. Peste 90% din populaţia ţării noastre mărturiseşte credinţa creştin-ortodoxă, alături de creştinii catolici, protestanţi sau de alte confesiuni creştine. Partidul Popular Creştin Democrat împărtăşeşte viziunea creştină asupra omului şi a lumii ca operă a lui Dumnezeu. Însăşi morala, ca sentiment al răspunderii omului în faţa lui Dumnezeu, obligă  oamenii de stat să apere morala publică.

Am văzut în repetate rânduri în lăcaşele sfinte, alături de ierarhii Bisericii Ortodoxe, pe conducătorii de prim rang ai statului nostru. Am vrea să credem că prezenţa lor în biserică este una sinceră şi nu urmăreşte scopuri electorale sau jocuri de imagine.

Pornind de la cele expuse,  cerem Guvernului Filat să se desolidarizeze de cei care atacă în mod direct instituţiile fundamentale ale poporului nostru: FAMILIA, BISERCA, ARMATA, ŞCOALA. Un Guvern al unei ţări creştine nu poate să se lase manipulat de cei care se declară victime ale intoleranţei sau apărători ai drepturilor omului împotriva lui Dumnezeu şi a creaţiei Lui.

Cerem Guvernului Filat retragerea neîntârziată a proiectului de lege privind prevenirea şi combaterea discriminării.

Dacă totuşi Guvernul Filat va refuza să retragă acest proiect de lege, facem apel către toate fracţiunile parlamentare, către fiecare deputat în parte să respingă iniţiativa în cauză şi să îşi facă public dezacordul cu aceasta.

Ne adresăm, de asemenea, către toate Bisericile creştine din ţara noastră, către ierarhi, preoţi şi enoriaşi să se pronunţe ferm pe marginea acestui proiect şi să ceară autorităţilor să renunţe la această aventură.

Victor Ciobanu,

Preşedinte al Partidului Popular Creştin Democrat

01 martie 2011

FLUX

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.