Doru Dendiu: La doi ani de la "Revolutia Twitter" din 7 Aprilie, Basarabia e la fel de impartita. VIDEO-corespondenta de la Chisinau - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Doru Dendiu: La doi ani de la “Revolutia Twitter” din 7 Aprilie, Basarabia e la fel de impartita. VIDEO-corespondenta de la Chisinau

Au trecut doi ani de când zeci de mii de tineri de peste Prut au ieşit în stradă, în semn de protest faţă de o presupusă manipulare a rezultatelor alegerilor parlamentare, pusă la cale de comuniştii aflaţi la putere.

În câteva ore, de la o manifestaţie paşnică s-a ajuns la vărsare de sânge. Incidentele s-au soldat cu morţi, zeci de răniţi şi sute de civili bătuţi în secţiile de poliţie.

Sub presiunea evenimentelor, a fost organizat un scrutin parlamentar repetat. Comuniştii au pierdut alegerile, iar puterea nou instalată a format o altă comisie de anchetă.

Deşi au fost audiate sute de persoane, de la simpli protestatari la lideri politici, concluzia s-a pierdut printre rânduri. Deputaţii au făcut câteva recomandări. Atât.

De atunci, nimeni nu poate spune dacă a fost o revoluţie, o mişcare populară sau o lovitură de stat.

Sursa: TVR

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.