Si Asociatia Noi Romanii cere demiterea comisarului Ioan Aron, favorizatorul infractorului Csibi Barna - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Si Asociatia Noi Romanii cere demiterea comisarului Ioan Aron, favorizatorul infractorului Csibi Barna

Asociaţia „Noi Românii” solicită domnului chestor de poliţie Liviu Popa, Inspectorul General al Inspectoratului General al Poliţiei Române, eliberarea din funcţie a domnului comisar-şef Ioan Aron, inspector-şef al Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna, pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, cu ocazia desfăşurării Zilelor Municipiului Sfântu-Gheorghe, în prima decadă a lunii mai 2011, când a tolerat faptele numitului Csibi Istvan ce încălcau prevederile O.U.G. nr. 31 din 13 martie 2002 şi prevederile Codului Penal stipulate la art. 166^1, art. 236, art. 317, art. 324, art. 321.

Anexăm petiţia transmisă prin poşta electronică la adresa de serviciu a domniei sale publicată pe site-ul Poliţiei Române, liviu.popa@politiaromana.ro

Informăm, de asemenea, că petiţia noastră a fost transmisă spre ştiinţă, tot prin poşta electronică, Preşedinţiei României, Guvernului României, Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Vezi si Ziaristi Online solicita ministrului de Interne demiterea imediata a comisarului Ioan Aron, seful IPJ Covasna, pentru favorizarea infractorului Csibi Barna

Petiţie

Domnului Liviu Popa, chestor de poliţie,

Inspector General al Inspectoratului General al Poliţiei Române

 

Spre ştiinţă:

Preşedinţiei României, domnului preşedinte Traian Băsescu

Guvernului României, domnului prim-ministru Emil Boc

Ministerului Administraţiei şi Internelor, domnului ministru Traian Igaş

Stimate domn, Vă adresăm această petiţie numai din dorinţa de a Vă ajuta în munca Dumneavoastră de asanare a instituţiei, ce cu onoare o conduceţi, de persoane incompetente, de persoane aservite clanurilor mafiote locale, ori partidelor politice, sau altor uniuni care se manifestă în spaţiul public românesc.

Vă felicităm pentru cum aţi început acţiunea Dumneavoastră în cazul oraşului Deta. În acelaşi timp, ne permitem a vă atrage atenţia şi asupra unui caz, mediatizat, întâmplat în municipiul Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna, caz în care Dumneavoastră nu aţi avut nicio reacţie pe linie de serviciu, deşi era de dorit. Cum niciodată nu e prea târziu, venim acum să Vă solicităm, aşa cum însuşi preşedintele României spunea în interviul acordat TVR în data de 25.07.2011, să curăţaţi instituţia de incompetenţi – fireşte, cu sprijinul ministrului Traian Igaş, de la care preşedintele are aşteptări şi speranţe.

În speţă este vorba de comisarul-şef de poliţie Ioan Aron, care, în prima decadă a lunii mai 2011, era, cum este şi în prezent, inspector-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna. Domnia sa l-a favorizat, cu intenţie sau din incompetenţă, pe numitul Csibi Barna, în sensul protejării acestuia pentru a putea vinde produse ce conţineau inscripţii, lozinci şi simboluri cu caracter xenofob şi naţionalist-extremist, exprimându-se public că, cităm, „legislaţia este destul de restrictivă în ceea ce priveşte posibilitatea de plasare ca legale sau ilegale anumite mesaje, în sensul că inscripţiile „Ţinutul Secuiesc nu este România” pot fi considerate şi corecte, dacă luăm în considerare că avem şi Ţara Bârsei sau Ţara Făgăraşului”. Dumnealui a afirmat ziaristului Victor Roncea, care l-a abordat telefonic pe această temă, că nu a luat măsuri împotriva acţiunilor desfăşurate de Csibi Barna deoarece nu există legislaţie care să incrimineze vânzarea de produse ce conţin inscripţii, lozinci şi simboluri cu caracter xenofob şi naţionalist-extremist, afirmând că Parlamentul trebuie să emită legi mai clare.

Tot dumnealui a recunoscut, fără să vrea probabil, că nu a luat măsuri împotriva acţiunilor numitului Csibi Barna deoarece a vrut să evite mediatizarea lor, deci să le ascundă publicului, rezultând că nu acţiunea în sine era periculoasă, ci mediatizarea ei. În dialogul cu domnul Roncea, înregistrarea este şi azi disponibilă la adresa de internet http://www.ziaristionline.ro/2011/05/10/audio-exclusiv-seful-ipj-covasna-csibi-barna-nu-poate-fi-sanctionat-extremistul-maghiar-e-liber-sa-va, în opinia inspectorului-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, până la urmă Csibi Barna şi-a atins scopul, a fost mediatizat, cu toate eforturile domniei sale de a împiedica acest lucru.

Stimate domnule Inspector General al Inspectoratului General al Poliţiei Române, este de domeniul evidenţei că Ioan Aron, comisar-şef de poliţie şi inspector-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, nu ştie de existenţa O.U.G. nr. 31 din 13 martie 2002 şi nici de prevederile Codului Penal stipulate la art. 166^1, art. 236, art. 317, art. 324, art. 321. În afară de aceste carenţe, inacceptabile, se poate desprinde, cu claritate, eşecul acţiunilor de împiedicare a mediatizării faptelor comise de Csibi Barna. Nici acest deziderat al domniei sale de „a pune batista pe ţambal” nu a reuşit. Se vede limpede incompetenţa şi Vă rugăm să-l îndepărtaţi pe Ioan Aron din Poliţia Română.

În cazul în care Dumneavoastră nu veţi lua nicio măsură în privinţa activităţii inspectorului-şef Ioan Aron, pentru a ne demonstra nouă şi întregii ţări cât de competent este, atunci per a contrario Vă rugăm să-l sancţionaţi pe comisarul-şef de poliţie Radu Moldovan, inspector-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Harghita, care potrivit unei ştiri AGERPRES din 22 iulie 2011, ce afirmă: „Extremistul maghiar Csibi Barna, care în luna martie a spânzurat în centrul municipiului Miercurea-Ciuc o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu, s-a ales, vineri, cu dosar penal, după ce a fost prins, la Universitatea de Vară Tusvanyos, comercializând produse cu caracter extremist. O echipă formată din poliţişti şi procurori l-a identificat pe Csibi Barna în incinta Universităţii de Vară de la Băile-Tuşnad, unde avea un stand cu produse ce conţineau inscripţii, lozinci şi simboluri cu caracter xenofob şi naţionalist-extremist. Oamenii legii au confiscat produse în valoare de 4.400 lei, după ce au verificat legalitatea documentelor de provenienţă a mărfii şi efectuarea actelor de comerţ şi au descoperit că marfa expusă conţine însemne care încalcă legea. Este vorba de tricouri cu mesajul „Ţinutul Secuiesc nu e România” şi autocolante cu harta României dinainte de 1914. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de O.U. 31 care prevede, printre altele, interzicerea răspândirii, comercializării de simboluri xenofobe, naţionaliste şi extremiste”, şi-a depăşit atribuţiile, luând măsuri nelegale prin comparaţie cu comisarul-şef Ioan Aron, care a respectat aceeaşi legislaţie.

Oamenii trebuie să aibă încredere în poliţiştii români şi Vă rugăm, domnule Inspector General, să înlăturaţi confuziile ce persistă în cazul semnalat de noi.

Avem convingerea că petiţia, care are în vedere şi cerinţele preşedintelui României, Traian Băsescu, cu privire la cadrele Poliţiei Române, exprimate public în interviul acordat TVR la data de 25.07.2011, nu numai ale societăţii civile, va primi un răspuns din partea Dumneavoastră. Toate datele de contact sunt trecute în antet, iar răspunsul îl vom face public indiferent pe ce cale va sosi aşa cum vom face public şi documentul acesta.

Cu stimă,

Director executiv

Ioan Mugur Topolniţchi

 Asociaţia „NOI ROMÂNII”

Autorizaţie nr. 13/25.11.2003;40-2/22848

Adresa de corespondenţă: Str. Unirii, nr. 3, bl.9, sc.G,  ap.10, oraş Covasna, 525200,

Jud. Covasna, tel.0743150500,

e-mail: office@noiromanii.ro

Nr. ieşire 75/27.07.2011

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.