Dan Tanasa: Cum minte Csaba Ferenc Asztalos, presedintele CNCD - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Dan Tanasa: Cum minte Csaba Ferenc Asztalos, presedintele CNCD

Dan Tanasa informeaza:
Intrucat presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos, m-a contrazis in urma cu doua saptamani in timpul emisiunii Q&A de la Antena 3, atunci cand am afirmat ca CNCD refuza sa ia masuri impotriva actelor de discriminare comise de reprezentanti ai UDMR din Covasna si Harghita si ca CNCD raspunde la comanda politica a UDMR, m-am decis sa pun la dispozitia opiniei publice dovezi in sensul celor afirmate de mine.
Astfel, de aceasta data supun atentiei cazul sesizarii adresata CNCD inaugust 2007 de catre Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures care reclama caraterul discriminatoriu al unei manifestari organizate de CJ Covasna, institutie publica condusa la acea data de UDMR-istul Demter Janos, colegul de partid al presedintelui CNCD.
Documentul de mai jos, ce reprezinta decizia CNCD nr. 815/02.12.2008, dovedeste cat se poate de clar despre ce proces legal de rezolvare a petitiilor vorbeste domnul Csaba Asztalos. CNCD-ul a avut nevoie de nu mai putin de 15 luni de zile (!?) pentru a emite o hotarare in acest caz, in conditiile in care termenul legal in care CNCD este ogligata sa emita o hotarare in urma unei sesizari este de 90 de zile, conform art. 20 alin 7 din O.G. nr. 137/31.08.2000, adica cea in baza careia functioneaza CNCD.
Mai mult, CNCD a confirmat faptul ca o institutie publica, in speta CJ Covasna, a discriminat o intreaga comunitate de cetateni, adica pe cetatenii romani de etnie romana din judetul Covasna, iar cu toate acestea, la mai bine de 15 luni de zile de la comiterea faptelor CNCD nu a sanctionat in niciun fel CJ Covasna, ci doar a constat fapta si a facut recomandari (?!).
Reamintesc doar graba cu care aceeasi institutie condusa de UDMR-istul Csaba Asztalos l-a sanctionat cu amenda pe legendarul tenismen Ilie Nastase.

Sau cat de repede a actionat pentru eliminarea icoanelor din scoli. – Nota Z.O.

CNCD – CJ Covasna Intalnire Maghiari 2007

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.