Mica mineriada a lui Bogdan Hossu. Ce legatura au eco-terorismul si Rosia Montana cu miscarile anti-Basescu si promisiunea lui Soros ca Ponta va ajunge presedinte - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Mica mineriada a lui Bogdan Hossu. Ce legatura au eco-terorismul si Rosia Montana cu miscarile anti-Basescu si promisiunea lui Soros ca Ponta va ajunge presedinte

Bogdan Hossu, liderul CNS “Cartel Alfa”, şi ONG-urile afiliate, subordonate sau membre ale Retelei Soros organizeaza la Bucuresti un miting de protest impotriva proiectului Rosia Montana, pe 28 ianuarie 2012, dupa modelul 28 ianuarie 1990 (Vezi Cum a fost pe 28 si 29 ianuarie 1990. Coposu, Iliescu si minerii. Fotografii istorice de Emilian Savescu). Activismul lui Bogdan Hossu si implicarea Cartel Alfa impotriva unui proiect industrial care genereaza locuri de munca este fara precedent, contrara spiritului sindical si are, de fapt, un singur resort: apartenenta la Reteau Soros.

Mitingul de protest organizat de Cartel Alfa si Reteaua Soros este autorizat de catre Primaria Capitalei si va avea loc in data de 28 ianuarie, cu incepere de la ora 11.00,  in Piata Constitutiei din Bucuresti – in fata Ministerului Mediului, unde se preconizeaza ca eco-activistii se vor lega cu lanturile dupa modelul gherilelor eco-teroriste internationaliste. Mitingul se doreste a fi un instrument de presiune asupra Guvernului si autoritatilor care urmeaza sa decida autorizarea proiectului Rosia Montana si se inscrie in lantul de proteste anti-Basescu din ciclul “Occupy Romania”, lansat prin operatiunea din 7 noiembrie de la Cluj (“Occupy Conti”) si urmate de cele din Piata Universitatii, din decembrie 2011 si, respectiv, ianuarie 2012. Conform activistilor Rosia Montana care au revendicat actiunea “initiatica” de la Cluj, derulata sub sloganul “Revolutia incepe la Rosia Montana“, “acest demers se alatura miscarii “Occupy” in care sunt activi milioane ce cetateni din intreaga lume. Miscarea a avut ca punct de plecare nemultumirea generalizata a cetatenilor lumii cu privire la esecul sistemului financiar global actual.”

Organizatorii mitingul de protest din 28 ianuarie sustin ca mizeaza pe o participare a circa 5000 de persoane, bazandu-se pe implicarea lui Bogdan Hossu, care teoretic, poate mobiliza un numar mare de sindicalisti din Cartel Alfa, precum si pe prezenta constanta in Piata Universitatii a unor membrii ai Retelei Soros (Mircea Toma, Remus Cernea & Comp) care in mod constant au incercat sa introduca subiectul Rosia Montana pe agenda miscarilor anti-Basescu. Desi CNS “Cartel Alfa” reuneste 50 de federatii profesionale si 5 organizatii asociate si sutine ca “reprezinta interesele a 1.000.000 de membri”, conform estimarilor noastre este putin pobabil ca numarul protestatarilor sa depaseasca cateva sute.

De asemenea, se estimeaza ca putini membri sindicali vor protesta impotriva locurilor de munca ale altor membrii de sindicat (sindicatul Viitorul Mineritului din RMGC fiind afiliat la Confederatia Meridian). Actiunile Fundatiei Soros din ultima vreme si anuntarea protestului de catre Cartel Alfa au creeat de altfel o stare de tensiune in randurile celor 500 de membrii ai Sindicatului Viitorul Mineritului, care isi vad locurile de munca amenintate. Drept urmare este posibila o reactie a acestora la nivel local impotriva actiunilor agitatorilor Retelei Soros de la Bucuresti. UPDATE: Publicatia Necenzurat anunta ceea ce prevazusem: La Rosia Montana se iese in piata centrala.

Anumite surse estimeaza ca actiunile concertate din ultima vreme ale membrilor Retelei Soros se datoreaza iminentei autorizarii a Proiectului Rosia Montana, care nu corespunde strategiei financiare a lui George Soros, de speculare a aurului pe bursa de capital.
George Soros este cel mai mare investitor din industria miniera aurifera globala si a fost o perioada de timp investitor si in proiectul Rosia Montana (ca actionar in Gabriel Resources), speculand pretul actiunilor Gabriel pe Bursa din Toronto, prin presiunea pusa pe autoritatile romane de catre liderii politici si agentii de opinie din Reteaua Soros, in vederea tergiversarii autorizarii proiectului minier si scaderea valorii actiunilor.

Implicarea lui Bogdan Hossu tine direct de apartenenta acestuia la Reteaua Soros, Hossu fiind cunoscut ca unul dintre apropiatii speculantului George Soros in Romania. Conform surselor noastre, Hossu a fost sustinut de Reteaua oficiala a lui Soros (Soros Open Network) cat si de cea conspirata, “invizibila”, pentru obtinerea functiei de membru in Consiliul Director al ILO (Organizatia Internationala a Muncii) cat si pe cea de membru in Consiliul de Administratie al Institutului International Pentru Studii Sociale din Geneva. Soros ar fi contribuit si la alegerea lui Hossu in conducerea Confederatiilor sindicale europene si internationale cu sediul la Bruxelles.

Bogdan Hossu este perceput ca un ONG-ist de catre toti ceilalti liderii de confederatii sindicale din Romania, atat datorita relatiilor stranse dintre el si Fundatia Soros, cat si pentru implicarile constante ale Cartelului Alfa in actiuni ale Retelei Soros. In particular, ceilalti lideri de confederatii il considera un om extrem de rapace, care a acumulat o avere enorma din „activitatea sindicala”, bine mascata prin postura unui om simplu si transparent. Conform acestora, in plan sindical colegii sai il detesta pentru faptul ca, raliindu-se directiilor Fundatiei Soros discrediteaza in mod constant activitatea sindicala din Romania in cadrul forurilor internationale in care acesta a fost promovat pe baza relatiilor clientelare.

Ziaristi Online a mai scris despre legaturile lui Hossu cu Reteaua Soros si “halca” pe care si-a atribuit-o sindicalistul din Radioul Public (Vezi Cazul Rosia Montana: Ungaria vrea “sa dea dispozitii” Romaniei, “ca alta data”. Cand s-a vandut Bogdan Hossu Fundatiei Soros si pe ce).

Alte relatii ale lui Hossu cu activistii Soros din Romania stau in stransa legatura pe care o are cu activistul anti-crestin Cristian Pirvulescu, presedinte “pe viata” al Asociatiei Pro-Democratia, un nod important al Retelei Soros in Romania. Pirvulescu este si presedinte al Asociatie pentru Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana (AIRUE) iar vicepresedintele sau este chiar sindicalistul Bogdan Hossu. AIRUE  cheltuie aiurea fonduri europene pentru “promovarea dialogul social in timpul procesului de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana” si este formata din mai multe ONG-uri, printre care, APD-ul lui Cristian Pirvulescu si Fundatia Nationala CORESI, unde presedinte il gasim pe acelasi Bogdan Hossu.

Prin agentii Soros din Romania Mircea Toma si Cristian Pirvulescu, Bogdan Hossu a implicat si politic miscarea sindicala cand, in 2009, a fondat impreuna cu acestia “Alianta pentru Alegeri Corecte”. “Alianta”, infiintata in septembrie 2009, este alcatuita din Asociatia Pro Democratia (APD), “Active Watch” – Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) si CNS “Cartel Alfa”. Sub pretextul “monitorizarii” alegerilor prezidentiale, “Alianta” a avut un rol mediatic anti-Basescu, Toma urandu-l la nivel personal pe Basescu iar Pirvulescu fiind cunoscut drept unul dintre premiantii lui Calin Popescu Tariceanu si al PNL pentru inventarea “strategiei uninominalului”. Sotia presedintelui APD a fost de altfel una dintre angajatele preferate ale lui Tariceanu. Daniela Parvulescu, fosta angajata a Guvernului Romaniei inca din perioada Guvernarii FSN, ocupa functia de Director in cadrul Cancelariei Primului Ministru, chiar la Directia de Relatii cu Mediul Asociativ, din cadrul Departamentului pentru Analiza si Planificare Politica, unde ajunsese in vremea Guvernarii Nastase. Din 2005 se ocupa de constituirea Colegiului pentru Consultarea Societatii Civile din care nu lipsea niciodata chiar sotul ei, “vioara-intaia” a “societatii civile”.

Pe Bogdan Hossu il gasim si ca “editorialist” ocazional in revista lui Dinu Patriciu si Andrei Plesu “Dilema veche”, al carei redactor sef, Mircea Vasilescu, tocmai a devenit noul presedinte al Fundatiei Soros Romania.

Spectrul politic in care se scalda Bogdan Hossu este asa-zisa USL, sustinuta de agentii de influenta si “liderii de opinie” ai SON. Daca e sa luam, drept un singur exemplu, o dezbatere despre “reforma constitutionala” organizata de Cristian Pirvulescu si APD la Parlament in 2010, vom observa ca invitatii, politicieni si “civili”, fac parte dintr-o singura tabara “strans unita” precum degetele unei maini intr-un singur pumn: Victor Ponta, presedinte Partidul Social Democrat, Toni Grebla, Presedinte Comisia Juridica din Senat, Viorel Hrebenciuc, Lider Grup PSD in Camera Deputatilor, Daniel Constantin, presedinte Partidul Conservator, Bogdan Diaconu, vicepresedinte Partidul Conservator, Mihai Voicu, vicepresedinte Partidul National Liberal, Puiu Hasotti, liderul Grupului Parlamentar PNL in Senat, Marton Arpad, vicepresedinte Uniunea Democrata Maghiara din Romania si Varga Atilla, Comisia pentru Drepturile Omului in Camera Deputatilor. “Societatea civila” si-a exprimat punctul de vedere prin: Bogdan Hossu, Presedinte Confederatia Nationala Sindicala “Cartel Alfa”, Robert Turcescu, Presedinte Societatea Jurnalistilor Profesionisti, Mircea Toma, presedinte Active Watch – Agentia de Monitorizare a Presei, Georgiana Iorgulescu, Director executiv Centrul pentru Resurse Juridice si Vlad Nistor, Presedinte Asociatia Specialistilor in Comunicare Politica (ONG-urile afiliate, subordonate sau membre ale Retelei Soros). “Parteneri media”: Antena 3 si RRA, unde membru in Consiliul de Administratie este… Bogdan Hossu. No (more) comment.

Bogdan Hossu calatoreste frecvent la New York, unde se intalneste cu George Soros si cu alti lideri de opinie din cadrul Open Society International (sediul central al Fundatiei Soros), sub pretextul unor actiuni in cadrul ILO, care isi are sediul central tot in New York. Alte locuri de intalnire cu “comandamentul” Soros pentru Europa sunt Londra (unde se deplaseaza adeseori si Monica Macovei, sub pretextul vizitarii fiului pe care il intretine in capitala Marii Britanii) si Bruxelles.

Conform surselor noastre, pozitia lui Victor Ponta contra proiectului Rosia Montana (dupa ce ani in sir l-a sustinut sau s-a exprimat pozitiv asupra lui) si agresivitatea politica a “micului procuror” din ultima perioada de timp are acelasi resort ca si in cazul Hossu: multimilionarul George Soros, care i-a promis “ca-l face presedinte”. Intalnirea secreta intre Victor Ponta si George Soros s-a efectuat pe traseul Bruxelles – Strasbourg si a fost perfectata de tovarasele de echipa din Parlamentul European ale sotiei lui Ponta, Daciana Sarbu, recte Monica Macovei si Renate Weber, coordonatoare ale “Retelei Deschise Soros” pe spatiul romanesc, respectiv Romania si Republica Moldova. Declansata pe un fond real de nemultumire sociala generata de criza internationala, miscarea de protest anti-Basescu este stimulata din aceleasi resurse.

“Adevarul” despre Bogdan Hossu:

Bogdan Hossu, agăţat în dosarul lui Marius Petcu!

Preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, este suspectat de DNA că şi-ar fi favorizat rudele prin atribuirea unor lucrări de reparaţii la hotelurile sindicatului pe care îl conduce. Bogdan Hossu a fost interceptat de SRI în baza unui mandat emis de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, este arestat preventiv.

Procurorii DNA au cerut monitorizarea sindicalistului, întrucât îl bănuiau de favorizarea unor interese comerciale prin atribuirea preferenţială a două contracte de reparaţii ale unor hoteluri.

Cele două hoteluri, Carpaţi din Predeal şi Parâng din Olăneşti, sunt în patrimoniul Cartel Alfa şi reprezintă puncte de lucru ale societăţii deţinute de sindicat, SC Alfa Hotels SRL.

Potrivit solicitării DNA, prin care s-a cerut interceptarea telefonului lui Hossu, „reparaţiile celor două hoteluri au fost realizate de o firmă din Focşani, al cărei patron este nepotul liderului sindical Bogdan Hossu, iar în subantrepriză lucrarea a fost atribuită unei firme al cărei patron este ginerele acestuia”.

Procurorii au explicat judecătorilor că documentaţia de încredinţare a fost semnată de Bogdan Hossu şi de Livia-Gabriela Traciuc, director general la SC Alfa Hotels, la îndemnul lui Hossu.

Lucrările de reparaţii la cele două hoteluri au fost finalizate la sfârşitul anului 2010. Curtea de Apel Bucureşti a decis la 3 martie 2011 monitorizarea telefonului lui Bogdan Hossu, în dosarul în care preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a fost arestat preventiv şi a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

Marius Petcu a fost deferit justiţiei pentru luare de mită şi este arestat preventiv din martie 2011. El a  fost acuzat că a primit de la omul de afaceri Petre Scrieciu şpagă în valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei, dar şi o vilă în Predeal.

În schimb, Electronics SRL, firma lui Scrieciu, a primit de la Federaţia Sanitas un contract de 9,2 milioane de lei pentru construirea „Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere – Snagov”.

Atunci când DNA a deschis ancheta împotriva lui şi a cerut monitorizarea telefoanelor lui Marius Petcu şi al soţiei acestuia, Claudia Petcu, procurorii aveau indicii că sindicalistul şi-a ţepuit colegii din două federaţii sindicale cu mai multe sume de bani.

„Cu ocazia deplasărilor în străinătate, Marius Petcu a decontat sumele aferente deplasării şi cazării, atât de la CNSLR-Frăţia, cât şi de la Sanitas, deşi toate cheltuielile au fost achitate de partenerii străini. Această modalitate de operare a fost uzitată de către Marius Petcu pe parcursul ultimilor patru ani”, mai susţin procurorii.

Averea oficiala a liderului CNS Cartel Alfa

Bogdan Hossu este liderul Cartelului Alfa din 1990. Conform declaraţiei de avere, Bogdan Hossu deţine 10 hectare de teren arabil, moştenit în 2001, şi două apartamente în Bucureşti, unul de 51 de metri pătraţi, cumpărat în 1982, şi altul în 2001, de 86 metri pătraţi. Hossu mai are un cont bancar de 5.600 de euro, deschis în 2007, şi două depozite de 41.500 de euro.

În plus, liderul Cartel Alfa are două conturi de pensii private, unul pe numele său, cel de-al doilea pe numele soţiei, ambele în valoare totală de 53.000 de lei. Conturile de pensii au fost deschise în 2001.

Ca preşedinte al Cartelului, Hossu a câştigat în 2009, 62.424 de lei, în timp ce soţia sa, salariată la SC ACCOR Services SA, a avut un venit anual de 80.143 de lei.

VEZI AICI DECLARAŢIA DE AVERE A LUI BOGDAN HOSSU

Pe Aceeaşi Temă

Marius Petcu îşi umfla conturile cu comisioane pe care le încasa în urma contractelor de  renovare încheiate de CNSLR - Frăţia
Valeriu Bodoga a fost reconfirmat în funcția de inspector șef
Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.