Milionul de sindicalisti ai lui Bogdan Hossu, seful "cartelului" care "salveaza" Rosia Montana de mana cu George Soros, s-a topit in vreo 200 de eco-turisti - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Milionul de sindicalisti ai lui Bogdan Hossu, seful “cartelului” care “salveaza” Rosia Montana de mana cu George Soros, s-a topit in vreo 200 de eco-turisti

IERI

Ziaristi Online: Organizatorii mitingul de protest din 28 ianuarie sustin ca mizeaza pe o participare a circa 5000 de persoane, bazandu-se pe implicarea lui Bogdan Hossu, care teoretic, poate mobiliza un numar mare de sindicalisti din Cartel Alfa, precum si pe prezenta constanta in Piata Universitatii a unor membrii ai Retelei Soros (Mircea Toma, Remus Cernea & Comp) care in mod constant au incercat sa introduca subiectul Rosia Montana pe agenda miscarilor anti-Basescu. Desi CNS “Cartel Alfa” reuneste 50 de federatii profesionale si 5 organizatii asociate si sutine ca “reprezinta interesele a 1.000.000 de membri”, conform estimarilor noastre este putin pobabil ca numarul protestatarilor sa depaseasca cateva sute.

AZI

Ziare.com: Proteste pe tema Rosia Montana: Unii sustin exploatarea, altii se opun

Doua mitinguri de protest au loc sambata pe tema exploatarii aurului de la Rosia Montana – unul la Bucuresti in fata Ministerului Mediului, care se opune proiectului, altul chiar la Rosia Montana, al minerilor care cer ca acesta sa se faca.

Mitingul de proteste de la Ministerul Mediului e organizat de CNS Cartel Alfa si Asociatia Aurarilor Alburnus Maior Rosia Montana, iar lor li s-au alaturat membri ai galeriilor echipelor de fotbal. Desi la protest erau anuntati 5.000 de oameni, au venit doar cateva sute.

In acelasi timp, la Rosia Montana, localnicii au facut o demonstratie cu 1.500 de oameni, in care au cerut ca exploatarea sa se faca, intrucat asta e singura sansa pentru ca oamenii locului sa iasa din saracie. Ei au cerut ca soarta Rosiei Montane sa n-o decida cei care protesteaza la Bucuresti, ci aceia care traiesc la Rosia Montana, in adevarate “enclave ale saraciei”.

Hotnews: “La miting au venit peste 300 de persoane, atat din Capitala, cat si din alte orase din tara. Prin aceasta actiune vrem sa tragem un semnal de alarma cu privire la atitudinea Ministerului Mediului fata de Proiectul Rosia Montana, deoarece ministrul de resort, Laszlo Borbely, a dat deja de inteles ca proiectul va fi aprobat la un moment dat”, a declarat pentru Agerpres (in relatarea Hotnews sursa Agerpres era eliminata rezultand stupida frazare “a declarat pentru Stefania Simion”- nota ZO) Stefania Simion, reprezentant al Asociatiei Alburnus Maior Rosia Montana – unul dintre organizatorii mitingului, alaturi de CNS Cartel Alfa.

Romania TV: S-au strâns până acum aproximativ 200 de persoane în Piaţa Constituţiei din Capitală. Ei sunt atât membri ai asociaţiei Alburnus Maior, cât şi simpli manifestanţi. Ei vor să ceară Ministrului Mediului şi Guvernului să nu emită acordul de mediu solicitat de Roşia Montană Gold Corporation pentru a începe campania minieră în zonă. Ei spun că proiectul este nociv atât pentru mediu, cât şi pentru sănătatea populaţiei, informează România TV.

Ei au venit cu steaguri şi pancarte pe care au scris “Salvaţi Roşia Montana”, care este, de altfel, şi numele campaniei demarate de Alburnus Maior.

În judeţul Alba, în schimb, se scandează pentru demararea proiectului minier. Câteva sute de oameni participă, sâmbătă, la Roşia Montană, la un miting de protest cerând redeschiderea exploatării miniere auro-argintifere din zonă şi “dreptul la locuri de muncă şi la o viaţă decentă”, transmite Mediafax.

Protestatarii s-au adunat piaţa centrală din comuna Roşia Montană, iar unii dintre aceştia poartă steaguri tricolore şi bannere sau pancarte cu mesaje precum: “Jos şomajul”, “Stăm pe aur şi murim de foame”, “Vrem locuri de muncă, nu locuri de veci” sau “Vrem să muncim, nu să murim”.

Oamenii scandează “Vrem să muncim, nu să murim”, “Jos şomajul” sau “Vrem locuri de muncă”.

Cotidianul: CNS Cartel Alfa şi Asociaţia Aurarilor Alburnus Maior Roşia Montană protestează sâmbătă la sediul Ministerului Mediului din Piaţa Constituţiei, împotriva proiectului de la Roşia Montană.

Manifestarea de protest este intitulată „Vrei să salvezi Roşia Montană: Demonstrează!”.

Manifestanții poartă pancarte pe care se poate citi “Salvați Roșia Montană”, “TVR sluga RMGC”, “Trădarea de țară în aur se măsoară”, iar sloganul declarat de unii dintre protestatari este “Roșia Montană nu e de pomană!”.

La protest participă sute de oameni din toată țara, inclusiv localnici de la Roșia Montană. Protestatarii îi cer ministrului Mediului, Laszlo Borbely, să nu elibereze avizul de mediu pentru redeschiderea minei.

Antena 1: Sute de oameni din toata tara protesteaza in Bucuresti impotriva proiectului de la Rosia Montana. Sambata dimineata, protestatarii au militat contra exploatarii in Piata Constitutiei, apoi, au plecat intr-un mars catre Piata Universitatii.

Pentru edificare, cititi Ziaristi Online: Mica mineriada a lui Bogdan Hossu. Ce legatura au eco-terorismul si Rosia Montana cu miscarile anti-Basescu si promisiunea lui Soros ca Ponta va ajunge presedinte

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.