Iulian Urban denunta planurile listacilor in frunte cu lustrabila Monica Macovei: PDL ar vrea votul pe liste - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Iulian Urban denunta planurile listacilor in frunte cu lustrabila Monica Macovei: PDL ar vrea votul pe liste

Senatorul Iulian Urban, demisionar din PDL dar inca afiliat grupului acestei formatiuni, spune ca are informatii ca fostii sai colegi pregatesc revenirea la votul pe liste, scrie Ziare.com. De altfel, acelasi portal de stiri prezinta apoi o pozitie a europarlamentarei lustrabile Monica Macovei (inca PDL) care sustine reducerea numarului de parlamentari, insa, conform afirmatiilor sale, “in privinta votului uninominal mai are de reflectat”. Dupa ce ai facut atata tam-tam cu votul uninomal, tam-tam care a si costat bugetul de stat sute si sute de milioane de euro, sa soliciti intoarcerea la votul pe liste pare sa fie, iata, cea mai mare victorie a “intelectualilor” in politica. Insa pentru Monica Macovei e aboslut normal, ea insasi fiind o listaca ca aleasa pe liste la Parlamentul European, la fel ca recent extirpatul Cristi Preda. Or, se stie, listacii  la listaci trag.

“Inteleg ca urmeaza acum sa se voteze in cadrul partidului ca pentru sistemul electoral se va merge pe ideea votului pe lista nationala. Inseamna ca cei din partid aflati pe functii sus isi asigura realegerea”, a spus Urban pentru Ziare.com.

In opinia sa, daca partidul ajunge sa recurga la asta, viitorul acestuia e unul “sumbru”.

“Un partid in care liderii sai nu stiu cum sa faca sa mearga mai repede sa se puna in fruntea unei liste care sa le asigure relagerea are un viitor sumbru., a mai afirmat Urban.

Cine pleaca? Traseistii veniti

Iulian Urban s-a mai aratat de parere ca valul de plecari din PDL din ultima vreme e consecinta politicii partidului de a se “umfla” cat mai mult, luand traseisti din alte formatiuni.

“Asta e, acum toti cei care pleaca in alta parte sunt toti cei pe care, de-a lungul anilor, PDL i-a adunat de la alte partide politice, demonstrandu-se faptul ca PDL a crescut in mod nefiresc, acumuland oameni care erau doar niste traseisti. In cazul lui Frunzaverde nu stiu ce sa spun, el stie ce a fost acolo.

Asta e consecinta a ce e in momentul din fata in PDL, trebuiau sa-si fi dat seama mai demult, dar asa s-a construit politica de partid, sa vina la noi, indiferent cine e individul”, a mai acuzat senatorul ex-PDL.

Problema majoritatii la Senat

Iulian Urban crede ca marea problema a Puterii, care va ramane fara majoritate la Senat peste aproximativ o luna, cand Radu F. Alexandru demisioneaza pentru a-si prelua mandatul la CNA, e faptul ca multi chiulesc.

“Oricum nemultumiti au existat de-a lungul timpului. Eu cred ca acum e scadenta. Cred, in egala masura ca la Senat problema era alta, e vorba de faptul ca era vorba de o lipsa de mobilizare crunta. Din acest punct de vedere, mai degraba puteai sa ai 30 de senatori, dar pe aia sa reusesti sa-i mobilizezi. E vorba de o disolutie a autoritatii si disciplinei. La Senat, mai important e ca Puterea, la cati senatori are nu mai reuseste sa-i mobilizeze la vot”, ne-a mai declarat Urban.

Sursa: Iulian Urban Blog

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.