Senatorul Iulian Urban despre Cristian Ghinea: un comunist fara fata umana - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Senatorul Iulian Urban despre Cristian Ghinea: un comunist fara fata umana

Cristian Ghinea imi aduce aminte de lupta de clasa din tezele PCUS preluate si in hartogariile PCR. Acolo,  Marx, Lenin und Stalin vorbeau de societatea comunista in care toti trebuia sa fim egali. In venituri, in pensii, dar si in… prostie, ori obedienta oarba fata de sistemul condus de reprezentanti ai “clasei muncitoare”, care insa aveau accesul total la resursele carora le spuneau “proprietatea poporului”.

Nu il voi “gratula” pe ziaristul Ghinea cu apelative de genul celor folosite de el la adresa mea, pentru simplul motiv ca eu cred ca o discutie sau o dezbatere se poate face fara sa ne porcaim, insa deh poate ca asa crede el ca argumentul lui va fi perceput ca unul mai mare si mai tare.

Sigur, este posibil ca d-lui Ghinea sa-i placa societatea comunista multilateral dezvoltata in care eram cu totii egali, ca asa trebuia sa arate o turma. Mie unul imi place evolutia societatii americane, pentru ca Statele Unite s-au cladit si s-au ridicat pe baza unei Justitii puternice.

Una din temele principale ale manualelor NKVD, pe care vad ca le cunoaste destul de bine dl. ziarist, era aceea ca magistratii era musai sa fie aliniati strungarilor, gunoierilor, iar importanta muncii lor sa fie minimalizata, tocmai pentru ca cetateanul sa fie descurajat sa isi caute dreptate in instanta, si pentru a i se elimina din constiinta faptul ca se poate baza pe Justitie pentru a cauta si afla adevarul si dreptatea. Si la Ministerul Propagandei al celui de-al III-lea Reich, magistratii au fost de asemenea aliniati standardului comun al societatii pentru ca asa pot fi controlati si manipulati  astfel incat procesul lotului atentatului pus la cale impotriva lui Hitler de Claus Philipp Maria Justinian Schenk Graf von Stauffenberg s-a judecat in fond/recurs la data de 21 iulie 1944 asa cum a ordonat Hitler, fiind executati in aceiasi zi.

Ce isi doreste dl. ziarist Ghinea au facut comunistii dupa 1946. Atunci Romania avea o elita deosebita la nivelul magistratilor, formata din judecatori cu cariere profesionale impresionante. NICI STATUL COMUNIST NU A AVUT CURAJUL SA UMBLE LA PENSIILE JUDECATORILOR, insa le-a plantat in completele de judecata “asesorii populari”. Adica niste indivizi adusi de la CAP, obedienti partidului, care stateau acolo si pe gratis, doar pentru a veghea ca judecatorul sa decida asa cum dorea puterea bolsevica. Asesori populari pe care-i regasim la momentul 25 decembrie 1989, intr-o forma oarecum schimbata, in completul de judecata de la Targoviste. Exact ca in cazul von Stauffenberg, fond/recurs si executie in aceiasi zi.

Extrase din articolul senatorului Iulian Urban Poporul trebuie sa sfasie in piata publica magistratii; pregatiti esafoadele! La executii se vor da mici si bere!

Foto: Ioana Avadani

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.