In atentia lui Basescu, Videanu si Oprescu: „Cathedral Plaza este o construcție ilegală, înălțată prin abuz, înșelătorie și încălcarea legilor" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

In atentia lui Basescu, Videanu si Oprescu: „Cathedral Plaza este o construcție ilegală, înălțată prin abuz, înșelătorie și încălcarea legilor”

ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ  BUCUREŞTI

Str. G-ral Berthelot 19, 010164 Bucureşti (RO)

Tel. +40 21 2015411 – Fax +40 21 3121207

birouldepresa@arcb.ro

 

Nr. 570 / 06.09.2012

COMUNICAT DE PRESA

Sondajul The Money Channel referitor la Cathedral Plaza,

praf în ochii oamenilor și încercare disperată

a dezvoltatorului de a influența instanțele de judecată

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București consideră articolele apărute în ultima vreme în presă, precum „Click! a intrat în cea mai controversată clădire din lume” (Click, 23 august 2012), „O clădire de 60 de milioane de euro stă nefolosită în mijlocul Bucureştiului” (Antena 3, 31 august 2012)  și „Bucureştenii nu vor demolarea Cathedral Plaza” (Money.ro, 5 septembrie 2012), drept încercări disperate ale dezvoltatorului clădirii ilegale Cathedral Plaza, firma  Millennium Building Development (MBD), de a influența, prin intermediul mass-media, instanțele de judecată, pentru a determina afectarea independenței și imparțialității justiției.

Aşa-zisele sondajele fabricate pe ultima sută de metri de către MBD prin firmele care îi aparțin sau care au legătură cu aceasta, ori „turul în exclusivitate” al clădirii ilegale de birouri, prezentată până la urmă ca „un zgârie nori” cu obiecte sanitare de lux în centrul Bucureștiului, sunt praf în ochi și jignire a inteligenței cetățenilor capitalei și nu numai. Legea este lege și, în România, nimeni nu este mai presus de lege (cf. Constituția României, art. 16). Iar adevărul este unul singur: Cathedral Plaza este o clădire ilegală și un pericol public.

„Cathedral Plaza este o construcție ilegală, înălțată prin abuz, înșelătorie și încălcarea legilor. Sperăm ca imobilul Cathedral Plaza să devină o lecţie că în România legile trebuie respectate de toţi, şi de cei cu bani şi de cei săraci, că Justiția în România este independentă și imparțială, că patrimoniul istoric al țării noastre este prețuit și ocrotit, că dreptul la proprietate și la siguranță este garantat”, a declarat ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București.

De asemenea, Arhiepiscopia Romano-Catolică de București consideră mincinoase, false și jignitoare informațiile vehiculate prin intermediul presei de către MBD referitoare la siguranța cetățenilor în cazul demolării Cathedral Plaza, precum și aparenta grijă pentru Catedrala Sf. Iosif inserată în aşa-zisul sondaj. Cathedral Plaza este un pericol real și constant pentru Catedrală și pentru imobilele din jur.

 

Biroul de presă

Persoană de contact

Pr. Francisc Doboş

Purtător de cuvânt

tel. 0755 065 069, birouldepresa@arcb.ro

Nota: Asociatia Civic Media a preluat cazul raportat de Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti si studiaza metoda prin care cele trei canale mass media au prezentat publicitatea mascata a Millennium Building Development sub forma de stire de presa urmand a sesiza organele in drept.

Cititi si: Ofer (foto), cel mai bogat israelian din lume, e suparat ca a pierdut procesul cu Robu lui Ratzinger pentru Cathedral Plaza. Arhiepiscopia solicita demolarea

Print Friendly, PDF & Email

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.