Sustinatorul lui Traian Basescu, agentul 069 Laszlo Tokes, făcut praf într-un volum senzational apărut la Budapesta: "Nu ne duce pe noi în ispită" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Sustinatorul lui Traian Basescu, agentul 069 Laszlo Tokes, făcut praf într-un volum senzational apărut la Budapesta: “Nu ne duce pe noi în ispită”

Amantul, politicianul şi pastorul Laszlo Tökes – făcut praf într-un volum SENZAŢIONAL apărut la Budapesta

Un senzaţional volum de dezvăluiri despre europarlamentarul Laszlo Tökes, intitulat “Nu ne duce pe noi în ispită”, de jurnalistul Andressew Ivan, şi apărut recent la Budapesta, face praf imaginea episcopului politician. Publicăm fragmente din cartea scoasă de Editura Noran Libro (preluate din revista Împreună, editată de Asociaţia EGYUTT – ÎMPREUNĂ),  documente şi mărturii ce scot la iveală imoralitatea fostului episcop reformat, comportamentul său scandalos în politică, în familie şi în afara ei. 

Joo Edith, fosta soţie a lui Tokes: ”Ai fost un pericol veşnic de a mă infecta cu vreo boală venerică”.

“Trecând în revistă ultimii 20 de ani, pentru mine este foarte clar că această căsătorie a noastră a început să se destrame după 1989, deoarece succesul pe plan mondial te-a ameţit şi ţi-ai pierdut simţul realităţii (…) În ultimii ani, isteria, toanele şi mai cu seamă stilul dictatorial au pus stăpânire pe tine, luând o dimensiune patologică. Cine ar fi crezut că şi tu eşti un posibil dictator, care îi terorizează pe cei mai mult sau mai puţin apropiaţi de tine, pentru a-i ţine sub control? (…) Setea de putere n-are nici o legătură cu misiunea ta, cu modul tău de gândire sufletească şi spirituală, precum şi cu comportamentul tău. Eşti la fel ca un politician al FIDESZ, căci ai aspirat mereu la o carieră politică. Problema ta principală e că eu mă uit la tine cu ochi critici, am o imagine din interior şi exterior şi sunt cunoscătoare de oameni, ceea ce ţie îţi lipseşte cu desăvârşire. (…)
EŞTI IMORAL! Căsătoria cu tine a reprezentat pentru mine un pericol veşnic de a mă infecta cu vreo boală venerică. Cu alte cuvinte, paralel cu viaţa de familie ai avut o viaţă particulară, iar toate responsabilităţile mi le-ai transferat mie, din punct de vedere psihic. Astfel se explică faptul că tu n-ai fost niciodată vinovat sau responsabil pentru ceva. (…) Din orice situaţie ieşi impecabil, te dezvinovăţeşti… întotdeauna ai băga pe toată lumea sau pe oricine în rahat, numai ca tu să scapi. Este deplorabil şi regretabil că nu are nimeni curaj să-ţi spună nimic, deoarece tu eşti marele boss al tuturor, ceea ce înseamnă că mediul tău restrâns nu scoate nici o vorbă. (…)”

  “Mi-ai spus că o să bagi cuţitul în mine”

“Te deranjează expresia «metresă»? Cum se poate numi altfel o relaţie conjugală? Era mai cinstit dacă ai fi divorţat, dar pentru asta trebuia să-ţi asumi o responsabilitate şi să iei o decizie individuală. În loc de aceasta, mi-ai spus că sunt o soţie nepotrivită şi «ordinară», eu, care am născut trei copii. Iar în ceea ce priveşte situaţia financiară, de regulă soţiile chivernisesc banii în beneficiul familiei. Să-ţi fie ruşine că te-ai gândit astfel, în calitatea ta de preot: «Ceea ce ţine de veniturile mele personale, dispun doar eu personal. Iar în acest sens nu există nici o îndoială, nici sub aspect moral, nici al dreptului». Se vede că n-ai nici o legătură cu cariera de preot.

Ştiu că m-ai distruge cu plăcere. Adu-ţi aminte, cu o lună în urmă mi-ai spus că o să bagi cuţitul în mine, chiar dacă vei ajunge la închisoare. (…) Ai desconsiderat tot: sacrificiul meu în 1989, cele trei naşteri, munca mea de femeie casnică timp de 16 ani pentru creşterea copiilor, loialitatea mea de soţie, cumpătarea şi atitudinea mea faţă de familie, modul meu de a gândi. În schimb, m-ai expulzat din drepturile mele, m-ai desconsiderat, m-ai umilit, m-ai lăsat singură. Dacă am luptat pentru bani, am făcut-o pentru copiii noştri… Degeaba vrei să amesteci rudele în viaţa noastră. Iar dacă e aşa, de ce nu aduci la cunoştinţa lor că m-ai numit securistă şi curvă, şi când ai fost la Budapesta nu ai împărţit camera cu mine. Dacă timp de 15 ani m-ai numit securistă, gunoiul maghiarilor, cum pot să merg într-un mediu politic cu tine? Am ajuns într-o situaţie absurdă în care cu mine şi cu copiii noştri comunici doar prin scrisori. În mod oficial am primit aproximativ 200 de scrisori şi o agendă, în care mi-ai scris dorinţele, întrebările la care aşteptai şi răspunsuri. Am fost obligaţi să scriem toate cheltuielile şi să anexăm chitanţele din care să rezulte pe ce am cheltuit banii: lapte, fructe, curent electric etc.” (“Extrase din răspunsurile date de Joo Edith la scrisorile lui Tökes, precum şi din mărturiile susţinute de ea în procesul de divorţ”)

Singură la maternitate. El dormea

“În data de 20.06.1990, la ora 6 dimineaţa, când au început durerile de naştere ale reclamantei, Joo Edith, soţia lui Laszlo Tökes, ea a fost nevoită să meargă singură la maternitatea din Cluj-Napoca, deoarece reclamantul dormea şi nu-i plăcea să fie deranjat. În loc să o viziteze ulterior la spital pe soţia sa, Tökes a plecat la Budapesta, şi abia după două săptămâni a mers la soţia sa” (Fragment din procesul-verbal al Secţiei Civile a Tribunalului Oradea)

“M-a dat jos din maşină”

“S-a întâmplat de două ori, când, venind spre casă din Budapesta, soţul meu fuma şi l-am rugat să nu mai fumeze, pentru am greaţă de la fum. Drept reacţie, a oprit maşina şi mi-a poruncit să cobor şi să merg mai departe cu autostopul, deoarece aceasta este maşina de serviciu a Eparhiei Reformate (KREK), unde eu nu dau ordine” (Mărturie depusă de Joo Edith la dosarul de divorţ)

—————

Salvatorul maghiarilor bea vin şi predică apă

Prin prezentarea citatelor din acest volum, oricât de mult încerc să ţin seama de principiul străvechi –”sine ira et studio” – nu pot să trec sub tăcere, în legătură cu divorţul familiei Tökes, acuzaţiile formulate de Joo Edith despre soţul său episcop (…)

Referitor la publicarea în mass-media a aventurilor extraconjugale, degeaba susţine Tökes că “cei care intră în viaţa particulară, de familie a altora sunt oameni de nimic şi imorali”, deoarece, pretinzând rolul de salvator al naţiunii maghiare din Transilvania, s-ar cuveni să ştie că, acolo unde există într-adevăr un stat de drept şi o reală democraţie, viaţa particulară a demnitarilor publici şi a persoanelor care îndeplinesc funcţii importante în viaţa publică sau a politicienilor este ca o carte deschisă în faţa lumii. Cu alte cuvinte: un actor al vieţii publice, un lider responsabil, dacă bea vin şi predică apă, aşa cum procedează, fără scrupule, Laszlo Tökes – şi aşa cum dovedesc şi faptele – aici, acasă şi în lumea mare, mai devreme sau mai târziu va fi crticat şi de cei cărora le-a abuzat urât încredere şi credinţa. Aşa s-a întâmplat şi se întâmplă şi în aceste zile cu Laszlo Tökes – şi potrivit tuturor semnalelor aşa a meritat! – când excepţionalul volum al lui Andraseww Ivan “Nu ne duce pe noi în ispită” va ajunge la foarte mulţi cititori maghiari în Transilvania, în România – şi de ce nu – şi la cititorii români? Asemănător autorului volumului, Andrassew Ivan, şi eu îl condamn fără echivoc şi ferm pe Laszlo Tökes pentru colaborarea sa cu Securitatea. Cred că şi în acest caz cel mai indicat este să-i lăsăm pe cititori să decidă, în funcţie de aprecierile şi concluziile lor, şi pe baza respectivelor “Declaraţii”.

 Colaboratorul Securităţii

“Subsemnatul Ladislau (Laszlo) Tökes consider că este obligaţia mea de a raporta organelor de securitate orice date şi informaţii care intră în posesia mea şi care aduc clarificări privind condiţiile de redactare, editare şi distribuire a revistei «Ellenpontok» («Contrapuncte»), precum şi toate informaţiile, aspectele şi problemele care sunt interesante din punctul de vedere al organelor securităţii statului; mă voi obliga să răspund sincer, corect, obiectiv şi prompt la tot ceea ce vor solicita organele de securitate. Laszlo Tokes, 19.XI.1982, Dej”.

(fragment din ampla prezentare făcută cărţii apărute la Budapesta de către scriitorul Hajdu Gyozo – titlul aparţine redacţiei Jurnalul National)

Cititi si Laszlo Tokes, idolul de mucava, cade si la Budapesta. “Nu ne duce pe noi in ispita” – o carte despre dezvaluirile facute si de Ziaristi Online despre amantlacurile Agentului 069 din Parlamentul European. Jurnalistul maghiar Andrassew Iván il face tandari pe “eroul” extremismului din Carpati

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.