Celebrul irlandez Peter Hurley, o victimă a Elenei Udrea? De la Cimitirul Vesel la DNA - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Celebrul irlandez Peter Hurley, o victimă a Elenei Udrea? De la Cimitirul Vesel la DNA

Peter Hurley de Dragos AsafteiCelebrul irlandez îndrăgostit de România, Peter Hurley, care a reuşit de unul singur să promoveze frumuseţile României cât n-a reuşit Elena Udrea cu tot cu frunza ei, se află acum într-o situaţie disperată, după ce ministerul condus şi de actuala cercetată de DNA refuză să-i dea fondurile contractate. Iată cum “Drumul lung spre Cimitirul Vesel“, festivalul său extraordinar, deja cu tradiţie internaţională, îl duce pe cărări nebanuite. Până şi contul paginii de web a festivalului, cu toată munca sa de ani de zile, a fost suspendat… Iată o postare recentă de pe pagina sa de Facebook:

Drumul Lung spre DNA

De 6 ani de zile lucrez la proiectul Drumul Lung.

Si nu e vorba doar de Sapanta.

Dar daca vorbim doar de Sapanta, in 2010 am depus o cerere de finantare la Ministerul Turismului, crezand pentru editia doua.

A durat 2 doi ani ca sa ajung la contractare.

Inca 2 ani pentru implementare.

Si in scurt timp se va face inca 1 an, ca sa NU primesc bani inapoi, cu toate livrabilele receptionate.

De 5 luni proiectul este blocat, cu 100,000 de Euro nedecontati.

Eu, de 5 ani m-am insaracit subventionand cultura traditionala romaneasca, vai de capul ei cum este! Asa ca blocajul asta nu doar ma ingreuneaza, ci ma ingenunchiaza!

Din documente care mi s-a cerut deocamdata, ne-regula este ca am ridicat niste afise de la o tipografie din Sighet si le-am dus la Sapanta, semnand pe drum un proces verbal!

O asemenea cautare de nod in papura nu ma duce nicaieri decat sa concluzionez ca nu se mai vrea nimic de la Peter Hurley.

Acum Drumul Lung o sa trece si pe la DNA. Avanti!

Uneori, din ce in cei mai des, ma intreb pe mine, daca are sens ce fac. Nu am pornit pe drum cu intentia sa (ma) enervez. Dar se pare ca numai bine nu fac.”

Vom reveni!

Sursa: Ziaristi Online

Foto: Dragos Asaftei

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

  1. Pingback: Celebrul irlandez Peter Hurley, promotor al Festivalului „Drumul lung spre Cimitirul Vesel”, victimă colaterală în războiul anticorupţie | De la promovarea valorilor tradiţionale româneşti la DNA | Nasul.tv

  2. Pingback: [Ziaristi Online] Drumul Lung spre Cimitirul Vesel merge mai departe graţie Irlandezului din Carpaţi convertit la Ortodoxie, Petru – Peter Hurley: “Dumnezeu iubeşte România!” publicat de Victor RONCEA in Ziaristi Online - RadioMetafora.ro

  3. Pingback: Minunata convertire la Ortodoxia Română a lui Peter Hurley, Irlandezul din Carpaţi - 24 PH Arte

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.