România în război virtual. Azi se încheie cel mai mare exerciţiu militar de pe teritoriul ţării: HISTRIA 15. VIDEO şi FOTO GALERIE - Ziaristi OnlineZiaristi Online

România în război virtual. Azi se încheie cel mai mare exerciţiu militar de pe teritoriul ţării: HISTRIA 15. VIDEO şi FOTO GALERIE

Militari din cadrul Diviziei 2 Infanterie Getica, respectiv, Brigada 9 Mecanizată Mărăşesti Histria 15

HISTRIA 15 – un război virtual care s-a derulat în România între 7 şi 18 septembrie, cotat drept “cel mai mare exercițiu militar de până acum” şi desfășurat în toate orașele mari din România.

Oficialii vorbesc despre simulare unei posibile situații de război. Aproape 7.000 de angajați din instituțiile de forță și serviciile secrete ale țării au fost implicaţi în războiul virtual de 11 zile. Exercițiul vine la puțin timp după ce în București și alte 5 țări europene au fost activate centrele de comandă NATO, de unde vor fi coordonate forțele militare din regiune în situații de criză.

800 de vehicule de luptă și transport au fost mobilizate de Ministerul Apărării, care a cooperat în cadrul exerciţiului cu celelalte instituții: Internele, serviciile secrete, comunicațiile, sănătatea și transporturile.

HISTRIA 15 a avut la baza un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, in conformitate cu legislatia nationala in domeniul apararii si securitatii nationale si in corelatie cu prevederile Cartei ONU si articolelor 3, 4 si 5 ale Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). Conform acestui scenariu, Romania va raspunde gradual riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii si integritatii teritoriale. Masurile de raspuns la criza si apararea nationala se vor adopta in conditiile implicarii NATO si UE. Astfel, forțele care trebuie să intervină învăța să coopereze și să acționeze împreună. Și centrul de comandă al NATO va fi implicat.

Ministrul Apărării, Mircea Dusa, a precizat că în România se vor desfășura anul acesta peste 340 de exerciții de instruire. O parte dintre ele vor fi organizate cu partenerii NATO și Uniunea Europeană.

La exercitiu, pe langa personalul si structurile Ministerului Apararii Nationale, au participat personal si structuri din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justitiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Serviciul de Protectie si Paza.

Desigur, exerciţiul se încheie, războiul continuă.

Info: RumaniaMilitary.Ro şi RomanianBreakingNews.ro

Foto/Video: FB – Ministerul Apărării Naţionale

Sursa: Ziaristi Online

Militari din cadrul Diviziei 2 Infanterie Getica, respectiv, Brigada 9 Mecanizată Mărăşesti din Constanţa Histria 15In foto: Mecanicul conductor Alina Bîrsan, remarcată si de  constantanoastra.roMilitari din cadrul Diviziei 2 Infanterie Getica, respectiv, Brigada 9 Mecanizată Mărăşesti Histria 15 1 Militarii Batalionului 2 Infanterie, în colaborare cu camarazii din Brigada 10 Geniu Histria 15 Militarii Batalionului 315 Artilerie Mixtă al Regimentului 69 Artilerie Histria 15 1 Militarii Batalionului 315 Artilerie Mixtă al Regimentului 69 Artilerie Histria 15 2 Militarii Batalionului 315 Artilerie Mixtă al Regimentului 69 Artilerie Histria 15 3 Militarii Batalionului 315 Artilerie Mixtă al Regimentului 69 Artilerie Histria 15 4 Militarii Batalionului 315 Artilerie Mixtă al Regimentului 69 Artilerie Histria 15 5 Militarii Batalionului 631 Tancuri la primele trageri de verificare a tehnicii - poligonul Smârdan Histria 15 Poligonul Vărsătura - HISTRIA 15 soldati_romani-histria 15HISTRIA 15 - Efigie

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.