Salveaz-o pe Maria! Donaţi pentru viaţa micuţei Mariei Bucuroiu prin SMS (2 euro) la 8828 cod MARIA sau în conturile de aici - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Salveaz-o pe Maria! Donaţi pentru viaţa micuţei Mariei Bucuroiu prin SMS (2 euro) la 8828 cod MARIA sau în conturile de aici

Maria BucuroiuDonaţi pentru viaţa Mariei Bucuroiu prin SMS (2 euro) la 8828 cod MARIA sau în conturile de mai jos

Drama Mariei Bucuroiu, o fetita de doar 3 ani din Bucuresti, a inceput in dimineaţa zilei de joi, 9 iulie, cand, peste noapte, a intrat in coma. Resuscitarea a durat câteva zeci de minute, ceea ce a cauzat iniţial anumite leziuni neuronale și ștergeri de memorie la nivel de vorbire, mers, deprinderi gestuale etc. Dupa nenumarate investigatii, motivele episoadelor frecvente de stop cardiorespirator ramaneau greu de determinat, iar medicii din tara le-au recomandat parintilor sa caute diagnosticul şi recuperarea la binecunoscuta clinică universitară AKH din Viena. In momentul de fata, fetita este deja internata in spitalul austriac, iar diagnosticul spre care se indreapta cadrele medicale de aici este unul sumbru: tulburare paroxistica de ritm ventriculara, corelata cu anomalii de oxidare a acizilor grasi. Din fericire, este o boala vindecabila, insa cu un pret enorm: o serie de operatii si de tratamente pentru care este nevoie de zeci de mii de euro, transmite Fundaţia Ringier.

CAMPANIE UMANITARĂ: Maria are nevoie de ajutor

 Emisiunea “Universul credinţei” derulează o campanie de strângere de fonduri pentru a salva viaţa fetiţei colegului nostru Răzvan Bucuroiu.

În dimineaţa zilei de 9 iulie, îngerul morţii şi-a întins larg aripile la noi în casă. A venit pe furiş şi s-a aplecat cu răsuflarea de gheaţă asupra Mariei, fetiţa noastră de trei ani. Ea dormea cu mama ei în pat. Nu se putea apăra, nu avea cum – e prea mică şi prea fragilă. Şi l-a urmat, pentru o vreme… Apoi a venit îngerul cel bun şi a spus: „Până aici! Copilul acesta nu pleacă, nu e ceasul lui!”. Defibrilatoarele şi-au descărcat voltajul pe pielea fină, arzând-o, adrenalina pompa energie, monitoarele s-au aprins ca la un semn şi au început să ţiuie, lacrimile şiroiau, Maria noastră părea acum că doarme. Şi, din acel moment, chiar dormea! Renăscută, adusă la viaţă a doua oară – dar din lacrimi şi din Duh.

Minunea s-a produs, Dumnezeu a întors-o la viaţă, însă resuscitarea (perfuzii cu adrenalină,  defibrilare, întubare) tot a durat câteva zeci de minute. Aceste minute lungi au cauzat iniţial  anumite leziuni neuronale și ștergeri de memorie la nivel de vorbire, mers, deprinderi gestuale etc.  Astfel, Maria noastră nu este acum, nici pe departe, copilul care a fost. Şi nici noi, familia ei…

După ce am trecut succesiv prin Primiri Urgenţe/Reanimare, Terapie Intensivă, Pediatrie şi  Recuperare neuromotorie, limitele ştiinţei medicale din ţara noastră au apărut – şi asta cu toată  bunăvoinţa personalului medical! La ora aceasta, copilul NU are un diagnostic, iar acest lucru ne  face nopţile chinuitoare, pândindu-i respiraţia şi pulsul, iar orele zilei ni le preschimbă în secvenţe  tulburi. Astfel, pentru a ne lua fetiţa (şi viaţa) înapoi, trebuie să ne căutăm diagnosticul şi  recuperarea la o clinică din străinătate, mai precis la binecunoscuta clinică universitară AKH din  Viena.

Acolo trebuie să ajungem obligatoriu pentru un diagnostic limpede, cu seturi complete de  investigaţii, şi recuperare neuromotorie și psihologică cât mai aproape de cum a fost iniţial copilul.

Însă sumele de bani necesare devin abstracte pentru cineva care munceşte şi câştigă un salariu  decent în România: circa 900 EURO/zi pentru mamă și copil este enorm.

Iar ca impasul să fie total, Statul român, prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), NU decontează  cheltuieli care ţin de stabilirea unui diagnostic, ci doar tratamente sau operaţii. Așadar, în zona de  diagnostic este finanţare zero. Nu ne rămâne decât să vă cerem ajutorul omenesc, prietenesc şi  creştinesc, pentru a ne putea bucura împreună, pe deplin, de darul vieţii. Solidaritatea face minuni,  schimbă vieţi, redă speranţa!

Urmăriţi AICI ediţia Universul credinţei dedicată acestei campanii.

Cei care vor să dea o mână de ajutor pot trimite bani într-unul din conturile de mai jos, transmite TVR.

Euro RO46 BTRL EURC RT03 1191 8501

Lei RO96 BTRL RONC RT03 1191 8501

USD RO50 BTRL USDC RT03 1191 8501

Banca Transilvania, filiala Rosetti

Titular cont: Maria Bucuroiu

CNP 6120315450033

SMS 8828, cu textul MARIA


 Citiţi, ajutaţi şi daţi mai departe
Print Friendly, PDF & Email

2 comments

  1. Pingback: Apel umanitar: Salvaţi viaţa micuţei Maria Bucuroiu! Donaţi prin SMS (2 euro) la 8828 cod MARIA | Victor Roncea Blog

  2. Pingback: Apel umanitar: Salvaţi viaţa micuţei Maria Bucuroiu! Donaţi prin SMS (2 euro) la 8828 cod MARIA | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.