FILMUL GROAZEI: A apărut prima filmare cu incendiul din #Colectiv. Cristian Matei, rănitul aflat în Israel, a oferit-o colegilor din ProTv. VIDEO. AZI: Demonstraţie la Tel Aviv împotriva ambasadoarei Păstârnac - Ziaristi OnlineZiaristi Online

FILMUL GROAZEI: A apărut prima filmare cu incendiul din #Colectiv. Cristian Matei, rănitul aflat în Israel, a oferit-o colegilor din ProTv. VIDEO. AZI: Demonstraţie la Tel Aviv împotriva ambasadoarei Păstârnac

IMAGINI CU IMPACT EMOTIONAL. La 25 de zile de la drama din clubul #Colectiv, au devenit publice primele imagini cu focul teribil care a cuprins intreaga sala si a provocat moartea a 60 de tineri si ranirea altor 120.

Aceste imagini au fost filmate de colegul nostru Cristian Matei, in clubul Colectiv, imediat dupa ce a izbucnit incendiul in sala plina de oameni.

In cadru apar scena dar si stalpul de la care a pornit incendiul. Deja flacarile sunt puternice iar picaturi de plastic lichid cad pe podea. Oamenii fug spre singura iesire a clubului, situata la numai cativa metri de focar. Tinerii sunt relativ calmi. Inca nu constientizeaza pericolul. Unul dintre ei tine strans trepiedul camerei de filmare si asteapta sa poata iesi. Secundele trec. Publicul inainteaza cativa metri ajungand pana in containerul folosit pe post de hol. Este beza iar usa este deja blocata de trupurile celor care in nebunia generala au cazut unii peste altii.

Spre finalul filmarii, este evident ca focul cuprinde victimele. Sunetul inregistrat nu poate fi difuzat insa acele momente au fost unele de groaza. Sunt 43 de secunde care se incheie intr-o mare de foc.

Inregistrarea facuta de Mumu, asa cum ii spun amicii lui Cristian Matei este o piesa din puzzle-ul sinistru adunat de anchetatori pentru a reconstitui momentul de groaza din #Colectiv.

Criminalistii au incercat sa recupereze toate pozele dar si inregistrarile video din telefoanele si aparatele foto ale victimelor si pe baza acestora dar a celor suprinse de camerele de supraveghere din local au stabilit ca in doar un minunt si 19 secunde intreg clubul a fost stapanit de flacari.

La ora 22, 32 de minute si 16 secunde, au concluzionat procurorii artificiile se APRIND marcand finalul spectacolului. Cateva scantei au sarit pe stalpul imbracat in burete pentru izolatie fonica si in doar 10 secunde valvataia ajunge la tavan, asa cum se vede si din inregistrarea colegului nostru.

Dupa alte 9 secunde, sustin procurorii, oamenii si-au dat seama de gravitatea situatiei. Iadul s-a desclansat, s-a instaurat panica si toti cei de fata s-au imbulzit.

Mumu a reusit sa iasa din clubul groazei insa cu arsuri pe 50 la suta din suprafata corpului. A fost internat la Spitalul Bagdasar Arseni de unde in data de 6 noiembrie a fost transferat la o clinica din Israel, unde este si acum la Terapie Intensiva. Vestile sunt incurajatoare. A trecut prin mai multe operatii si sunt semne ca starea lui evolueaza in bine.

Sursa: ProTv

Totodată, voluntarii din Israel pentru răniţii din Colectiv anunţă un protest azi la ambasada României din Tel Aviv, pe care îl motivează astfel:

Protest Tel Aviv Pastarnac ColectivSuntem nemulțumiți de activitatea Ambasadei României în Statul Israel. Ne-am expus problemele pe pagina de Facebook a Ambasadei. Comentariile noastre au fost șterse și ni s-a blocat posibilitatea de a mai posta. Considerăm aceasta o încălcare gravă a dreptului la libera exprimare. De aceea, joi, 26 noiembrie 2015, la ora 18:00 vom protesta pașnic în fața sediului Ambasadei României din Tel Aviv, pentru a demonstra că, într-o țară democrată, cetățeanului nu i se poate lua libertatea de exprimare.

Vom fi acolo pentru a cere o îmbunătățire a serviciilor Ambasadei și a Consulatului. Ne dorim respectul funcționarilor, servicii mai bune și transparență în activitate. Am încercat calea dialogului și am eșuat. Dacă și tu ești nemulțumit și vrei o schimbare atunci te așteptăm alături de noi la acest protest pașnic. Împreună vom cere servicii demne de România Europeană a anului 2015, afirmă organizatorii (vedeţi şi afiş).

Sursa: Ziaristi Online

Citiţi şi: Păstârnac, ambasadoarea care şi-a bătut joc de victimele din #Colectiv aflate în Israel. Voluntarii pentru salvarea jurnaliştilor Cătălin Ilniţchi şi Cristian Matei îi cer preşedintelui demiterea diplomatei, acuzată de minciună. PETIŢIE

O întrebare care naşte alte întrebări – De ce nu se dau publicităţii cele 30 de secunde care au declanşat iadul de la Colectiv?

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.