Iurie Roşca şi-a vândut plămânul românesc. Anunţul a apărut pe Sputnik.md şi Okazii.ro - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Iurie Roşca şi-a vândut plămânul românesc. Anunţul a apărut pe Sputnik.md şi Okazii.ro

Iurie Rosca si-a vandut plamanulCu ceva timp în urmă, fostul lider al PPCD, Iurie Roşca, anunţa nonşalant, după ani şi ani în care avea aerul că respiră româneşte, că, de fapt, din plămânii cu care respiră unul este românesc iar altul rusesc. Conform ultimelor ştiri de la Chişinău, Iurie Roşca şi-a vândut plămânul românesc din nevoia de a-şi face un nou grătar în curte. (Z.O.)

Cum se insinuează propaganda Moscovei în România, via Chișinău

Sputnik.md caută să intre pe piața media românească – care pare adevărata sa țintă. Nu direct, ci prin abordarea unor subiecte de interes pentru publicul românesc.

Liniile de atac sunt simple și clare: Uniunea Europeană a falimentat România, alianța cu NATO și parteneriatul cu SUA au transformat România în țintă pentru rachetele rusești, românii și-au pierdut identitatea, suveranitatea și independența.

Pentru propagarea acestor teze sunt folosiți corespondenți români care scriu pentru Sputnik.md, sunt promovate partide și personalități naționaliste din România – ideea este de naționalism anti-european și anti-american. Insinuarea în spațiul mediatic românesc se produce prin intermediul rețelelor sociale și a unor rețele de bloguri/ pagini de net care preiau discursul/ ideile/ articolele promovate de Sputnik.

Trebuie să recunosc că este o abordare relativ nouă și inovativă. Coordonarea pare să fie făcută de Iurie Roșca, fostul lider naționalist român de la Chișinău trecut în tabăra pro-rusă cu arme și bagaje. Iurie Roșca este un ziarist de calibru, iar oamenii crescuți de el și aduși la Sputnik sunt mult mai buni decât năvlegii care au făcut până acum propagandă pro-moscovită în spațiul românesc. Deocamdată noua abordare este la început, v-am zis toate astea ca să știți ce se mai inventează în propaganda rusească adresată românilor. Sputnik este o rețea de știri globală coordonată de la Moscova, a preluat structura fostei agenții de presă de stat RIA Novosti.

Sursa: Kishiniov.EU via Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.