CNSAS chemat de nepoata Părintelui Arsenie Boca să răspundă cu privire la falsificarea biografiei Sfântului Ardealului de către Tatiana Niculescu Bran de la Humanitas. DOCUMENTE - Ziaristi OnlineZiaristi Online

CNSAS chemat de nepoata Părintelui Arsenie Boca să răspundă cu privire la falsificarea biografiei Sfântului Ardealului de către Tatiana Niculescu Bran de la Humanitas. DOCUMENTE

Ziaristul Victor Roncea publică în Evenimentul Zilei un articol în care dezvăluie că Zoe Maria Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca, solicită Colegiului CNSAS, în baza legii și a regulamentelor care guvernează instituția, retragerea acreditării de cercetător extern a Tatianei Niculescu-Bran. Fosta purtătoare de cuvânt a președintelui Iohannis este acuzată că a falsificat biografia Sfântului Ardealului, transmite ActiveNews. Nepoata Părintelui Arsenie Boca susține că Tatiana Niculescu-Bran a încălcat grav Regulamentul și Legea CNSAS în care se stipulează că „în activitatea de documentare, cercetătorii acreditați au obligația să respecte și să ocrotească viața intima, familială și privată a celor care au fost persecutați de organele Securității Statului”, scrie Victor Roncea. El amintește că Tatiana Niculescu-Bran nu este la prima mistificare a realității.  A mai făcut-o și în cartea „Nopțile Patriarhului”, apărută tot la Humanitas, în care împroșca cu noroi memoria Patriarhului Teoctist. Nepoata lui Arsenie Boca crede că volumul ”Ei mă consideră făcător de minuni. Viața lui Arsenie Boca”, se poate să fi fost publicat de către Editura Humanitas cu intenția de a bloca canonizarea Sfântului Ardealului.
Nepoata Părintelui Arsenie Boca, dr. psihiatru Zoe Maria Dăian, a analizat-o pe Tatiana Niculescu-Bran, fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis, și a ajuns la concluzia că trebuie să o reclame la CNSAS pentru falsificarea biografiei Sfântului Ardealului și batjocurile din zona fetidului sexual confecționate de Securitate și răspândite de aceasta public cu privire la Mitropolitul Nicolae Bălan al Ardealului. „Autoarea a preluat de la CNSAS materiale cu conținut obscen”, reclamă Zoe Dăian în plângerea sa adresată Colegiului, în care mai arată și că Tatiana Niculescu Bran „nu a respectat metodologia și etica cercetării științifice și prin urmare a falsificat biografia unchiului meu”.
Canonizarea Sfântului Ardealului
Nepoata Părintelui Arsenie Boca, fost deținut politic și mare duhovnic al ortodoxiei române, care ar fi urmat să fie canonizat luna aceasta, la 30 de ani de la plecarea lui la ceruri, nu exclude ca pseudo-biografia Tatianei Niculescu-Bran, intitulată „Ei mă consideră făcător de minuni. Viața lui Arsenie Boca”, să fi apărut la Humanitas cu intenția de a bloca canonizarea Sfântului Ardealului, care, iată, s-a amânat, nejustificat și fără termen, la ultima întrunire a Sfântului Sinod.
În tot cazul, Zoe Maria Dăian solicită Colegiului CNSAS, în baza legii și a regulamentelor care guvernează instituția, retragerea acreditării de cercetător extern a Tatianei Niculescu, după ce aceasta a împroșcat cu noroi memoria Mitropolitului Nicolae Bălan, membru de onoare al Academiei Române, fără ca Patriarhia Română și Academia să se auto-sesizeze până acum, cum ar fi fost normal.
A încălcat grav legea
Autoarea Humanitas nu este la prima deformare a realităților pe baza materialelor contrafăcute ale Securității. Între acestea, în cartea „Nopțile Patriarhului”, apărută tot la Humanitas, Tatiana Niculescu răspândește mizeriile Securității maculând memoria vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist, cu aceeași lipsă de reacție din partea Patriarhiei. În cazul reclamat de nepoata Părintelui Arsenie Boca se arată că Tatiana Niculescu a încălcat grav Regulamentul și Legea CNSAS în care se stipulează că „în activitatea de documentare, cercetătorii acreditați au obligația să respecte și să ocrotească viața intima, familială și privată a celor care au fost persecutați de organele Securității Statului”.
Orice cercetător și istoric onest știe că sub presiunea agenților sovietici și a Armatei roșii s-a încercat epurarea și înlocuirea tuturor ierarhilor din Biserica națională. Postul de mitropolit al Ardealului a fost printre primele vizate, după cum scrie și Șef Rabinul Alexandru Șafran în memoriile sale, lui Nicolae Bălan pregătindu-i-se un dosar cu materiale contrafăcute cu conținut obscen, date pe care Tatiana Niculescu le citează ca sigure și le prezintă în detaliu cu o ciudată apetență „publicistică”, afirmând fără drept de apel că ierarhul ortodox a fost „zoofil”.

Turnătoriile fabricate ale agenților Securității bolșevice

Istoricul Florin Duțu, unul dintre biografii principali ai Părintelui Arsenie Boca, arată că Tatiana Niculescu-Bran „a preluat din dosarele CNSAS (la care face trimitere în notele de subsol: Informativ 5331 etc.) materiale cu conținut pornografic (sodomic) despre Mitropolitul Nicolae Bălan al Ardealului (1882-1955), fost membru al Academiei Române și al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ocrotitor al Părintelui Arsenie Boca (1910-1989) și al Părintelui Dumitru Stăniloae (1903-1993), ctitor de generații de teologi, sprijinitorul principal al Filocaliei în limba română, salvator al evreilor din Holocaust (conform lui Alexandru Şafran – Şef Rabin al Genevei, Fost Şef Rabin al României) etc.

Mitropolitul Nicolae Bălan al Ardealului s-a manifestat totodată împotriva Dictatului de la Viena în cadrul ședinței Consiliului de Coroană (29-30 august 1940), iar după instaurara comunismului a avut curajul să declare într-o ședință a Sf. Sinod că nu acceptă decorațiile regimului comunist atâta timp cât preoții sunt în închisori etc”.

Citiți articolul integral AICI.
Preluare: Ziaristi Online
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.