Vintu are aprobarea lui Plahotniuc sa manipuleze si Exit-Poll-ul de la Chisinau - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Vintu are aprobarea lui Plahotniuc sa manipuleze si Exit-Poll-ul de la Chisinau

Miscarea Antimafie Md: Ce credibilitatea poate avea Exit-Poll-ul, efecutat de Publika TV, aceasta aflându-se într-o dependență finaciară de 5 milioane de euro (probabil, mai mult decât investiția totală în aceasta instituție) de Vladimir Plahontiuc?

Ultimele evenimente în jurul Publika TV au pus la pământ veridicitatea și obiectivitatea acestui post de televiziune. Cum să avem încredere în Publika TV, dacă este dependentă din punct de vedere financiar de businessmanul, mai nou de politicianul, Vladimir Plahotniuc?! După ce s-a jucat „de-a judecata” cu jurnaliștii de la Publika TV, astăzi Vladimir Plahotniuc le plătește salariile.

Recent, administrația canalului de televiziune a accesat un credit de 5 milioane de euro de la firma care „gestionează” hotelul Codru al cărei proprietar este Vladimir Plahotniuc. Contractul de împrumut a fost coordonat de Cristina Andrievschi Balan care este mâna dreaptă a lui Andrian Candu, finul lui Plahotniuc. S-a vorbit foarte mult despre privatizarea ilegală a complexului hotelier „Codru” care a adus prejudicii statului de 5 milioane de dolari și despre care liderii AIE se fac că au uitat.

Nu a fost nevoie de mult timp pentru ca Publika TV să-și armonizeze politica editorială cu metodele mafiotice ale lui Vladimir Plahotniuc. Dacă anterior acest post TV reflecta toate evenimentele organizate de Mișcarea Antimafie, ulterior jurnaliștii Publika TV nu s-au mai arătat la nici unul din ele. Totodată, dușmanul numărul 1 a lui Plahotniuc a devenit și dușmanul Publika. Încalcând orice normă deontologică, moderatorul dezbaterilor electorale l-a dat afară pe liderul Mișcării Antimafie imediat ce acesta a început să-l critice pe Vladimir Plahotniuc. Timpul la care are dreptul fiecare candidat electoral i-a fost luat lui Mocanu la o simplă comandă în cască. Deoarece comanda a venit de la stăpân, moderatorul a uitat de orice etică profesională.

Și exit-polul care va fi realizat pe 28 noiembrie de către Publika TV lasă loc de mari îndoieli. Cum putem avea încredere într-un sondaj făcut la comandă de un post TV care este legat financiar de unul din participanții la cursa electorală și care a demonstrat totală lipsă de corectitudine în campanie? Unica presupunere este că acest exit poll este menit să anticipeze falsificările care le va face Plahotniuc prin schemele sale mafiote.

Considerăm că Publika ar trebui să explice telespectatorilor relația dintre Plahotniuc și patronul Publika, Vîntu, să explice creditul de 5 milioane de euro luat de la Plahontiuc, să explice închiderea gurii lui Mocanu când acesta încercă să facă dezvăluirile sale. De asemenea, Publika ar trebui să explice clar și cu adevărat „public”, afirmând sau infirmând informația privind tranzacționarea acestui post de televiziune de către Vantu în favoarea lui Plahotiuc. De aceasta are nevoie toată societatea, nu numai telespectatorii fideli ai Publika.

Până acum se știe că Plahontiuc a monopolizat prin jaf și furturi peste 80% din piața mediatică a Moldovei. Se știe bine că la Prime, TVR, 2 Plus, TV3, Timpul nu are acces niciun concurent electoral al PD (partidul vândut de Diacov lui Plahotniuc). Este oare deja și Publika în această listă? Cât de gravă este amenințată libertatea de a fi informat în Moldova?

Sursa: Antimafie. jurnal.md

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.