Pamfil Șeicaru omagiat la Mănăstirea ctitorită chiar de către el: Sfânta Ana - Orșova - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Pamfil Șeicaru omagiat la Mănăstirea ctitorită chiar de către el: Sfânta Ana – Orșova

Membri UZPR, la Mânăstirea Ana  din Orșova, în semn de omagiu adus  jurnalistului Pamfil Șeicaru

Jurnaliști membri ai UZPR din mai multe localități din țară se vor afla joi, 20 august 2020, la Orșova, la Mânăstirea Ana, ctitorită de marele jurnalist din perioada interbelică Pamfil Șeicaru, care în anul 1919, la 11 ianuarie a fost inițiatorul și fondatorul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. A fost un luptător pentru drepturile românilor, a militat pentru adevăr și dreptate și a lăsat în urma lui ideea conform căreia Gazetarului nu-i este permis să asiste spectator indiferent la zbuciumul de fiecare zi al vieţii sociale, să înregistreze pasiv variatele aspecte: el trebuie să trăiască cu intensitate, să participe impetuos la toate întâmplările din care se ţese pânza misterioasă a istoriei. Unicul lui judecător, fără drept de apel, este cititorul”.

A rămas un reper pentru multe generații de jurnaliști, traversând drumuri sinuoase, dureroase, cum numai o viața intensă, vibrantă, le aduce.

La mormântul său, aflat la mânăstirea Ana din Orșova, membrii UZPR aduc omagiu și venerația lor, în veșnică amintire.

Evenimentul, inițiat de câțiva inimoși membri ai Filialei UZPR din Caraș-Severin, având susținerea personalului monahal de la lăcașul de cult din Orșova, va începe la ora 11,00 respectând toate restricțiile impuse de starea de urgență.

UZPR / Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.