Presa scotiana deplange incarcerarea pedofilului TIR-ist in Romania, alaturi de "Exorcistul din Carpati" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Presa scotiana deplange incarcerarea pedofilului TIR-ist in Romania, alaturi de “Exorcistul din Carpati”

Cotidianul britanic “Daily Record” găzduieşte în ediţia din 27 decembrie 2010 un articol care descrie viaţa în arest a scoţianului James Connor, şoferul de TIR arestat în august la Vaslui pentru că ar fi racolat mai mulţi copii cu vârste curpinse între 9 şi 13 ani, obligându-i să întreţină relaţii sexuale cu el, informeaza Gura Scheiului care citeaza EvZ online.

Arestat preventiv, Connor a fost mutat recent la Penitenciarul din Iaşi, unde îşi aşteaptă procesul. “Daily Record” descrie viaţa scoţianului privat de libertate, notând ca acesta şi-a petrecut Crăciunul alături de “cei mai înrăiţi criminali români, în Alcatrazul Moldovei”, acolo unde îi are “colegi” pe Vasile Tcaciuc, “cunoscut ca ‘Măcelarul din Iași’ după uciderea a 26 de oameni” sau pe Daniel Corogeanu, “’Exorcistul’ care a şocat lumea răstignind o măicuţă pe cruce” (O minciuna – nn. Parintele este incarcerat la Vaslui).

Conform anchetatorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), victimele minore ale lui James Connor erau ademenite cu dulciuri sau cu sume de bani şi urcate în cabina unui TIR pe care bărbatul îl folosea pentru a face curse internaţionale de transport. Copiii erau duşi apoi în diferite imobile din Vaslui şi Braşov, unde erau obligaţi de către bărbat să întreţină raporturi sexuale, scenele fiind filmate şi stocate într-un laptop.

Tabloidul subliniază condiţiile grele din penitenciarul românesc – “Connor împarte o celulă strâmtă cu alte zece brute” – şi, citând o sursă din închisoare, descrie în tușe negre viitorul scoţianului. “Violatorii de copii sau cei care îşi aşteaptă judecata pentru crime oribile sunt trataţi prost de ceilalţi prizonieri. Faptul că el e acuzat că ar fi abuzat minori înseamnă că va avea parte de un tratament foarte dur”, arată “Daily Record”.

Integral la GuraScheiului.ro

GURASCHEIULUI

nu ştim dacă ajută, dar în mod sigur provoacă stres…
Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.