Consilierul prezidential Eckstein Kovacs sustine "autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc" si "Tara Mama" - Ungaria - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Consilierul prezidential Eckstein Kovacs sustine “autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc” si “Tara Mama” – Ungaria

Consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter a declarat la o emisiune moderată de Tavi Hoandră la Realitatea Cluj, că este de acord cu solicitările privind “autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc”.

“Eckstein Kovacs Peter a făcut această declaraţie şocantă din calitatea de consilier prezidenţial plătit de statul român. După o astfel de afirmaţie,  care vizează dezmembrarea Românei aşteptăm ca preşedintele T. Băsescu să-l demită, deşi nu ne facem iluzii”, scrie NapocaNews.

In aceeasi emisiune, consilierul lui Traian Basescu a mai spus ca susţine scindarea Universităţii Babeş-Bolyai: “A fost una dintre doleanţele, chiar principala doleanţă care a unit comunitatea maghiară din România. Da, vrem înapoi Universitatea Bolyai” scrie Adriana Dutulescu – Realitatea Mea.

Pe 15 martie anul trecut, de ziua Ungariei, acelasi consilier prezidential declarase, într-o discuţie cu cititorii Hotnews, că solicitarea ca limba maghiară să fie recunoscută drept “limbă oficială regională” nu este deplasată şi nici nu aduce o schimbare radicală, ci ar fi o oficializare a unei situaţii concrete, reale.

La Tabara de la Tusnad din iulie 2010, conform comunicatului dat de “Tusvanyos Press”, consilierul prezidential Eckstein-Kovács Péter declarase la finalul discutiilor: “Noi aici în Transilvania ştim foarte bine că avem dreptul la viaţă, la o viaţă plină de vrednicie, pentru care aşteptăm, în mod natural, sprijinul FIDESZ şi al Ţării Mamă”.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.