Maria Petrascu: Anul asta se poarta, din nou, ghipsul. Si zeghea nu? - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Maria Petrascu: Anul asta se poarta, din nou, ghipsul. Si zeghea nu?

Drept să spun, enunţul nu îmi aparţine. E al unui ‘postac” neplătit, cred, care a comentat în legătură cu ghipsul lui Vantu, pe un site. Mi-a plăcut şi l-am” adoptat”. Da, aşa se pare că este moda pe la penali, anul asta, se poartă ghipsul.

Ni l-a arătat deunăzi Vadim, care-şi flutura de zor cotul ghipsuit, pe la Tv, zicând cu un ton de demnă suferinţa, că i l-au rupt jandarmii în busculada de pomină de la sediul PRM, când cu evacuarea. Eu cred că şi l-a rupt singur, când şi-a forţat mâna să arunce cu apa din pahar în faţa executorului judecatoresc de care tot îl durea în cot, după cum o bălăcărea pe biata femeie.

Ghipsul lui Vantu nu l-am văzut încă. N-a vrut să ni-l arate, că e supărat pe ziariştii care au “IQ-ul de pastarnac” şi îşi bat joc de suferinţa lui, că aşa a dat ordin Băsescu. Da poate îi trece şi ni-l arată totuşi. Noi l-am crede şi pe cuvânt, însă una e să spui şi alta e să arăţi. Corect? Dacă ni-l arată poate nu mai cârcotim aşa, ca nişte “pastarnaci” ce zice el ca suntem, că şi l-a pus ca să scape de doamna judecător de la instanţă care a ameninţat, nu demult, că îl arestează pe Vantu dacă acesta se mai sustrage de la proces pe motive de sanate pentru care avocaţii nu aduc dovezi credibile.

Şi,între noi, fie vorba, există precedent. Acela că Vantu şi-a mai folosit piciorul că să scape şi de alte condamnări. Nu asta sănătos, care zice că e rupt acum, ci celălalt, atins de poliomelita, şi pe care l-a băgat sub nasul judecătorilor, acum vreo 30 de ani, că să scape de o condamnare de 5 ani, dar n-a ţinut fenta. Şi încă odată , mai încoace, în procesul FNI, când i-a mers şmecheria şi a intrat Vlas la apa în locul lui iar Popa s-a uşchit repede afară.

Şi apropo de precedente! Mai este unul. Ghipsul lui Stănculescu, pe care, după aia a zis omul că şi l-a pus la picior, deşi n-avea nimic, că să scape de Ceauşescu. Ce zicea generalul oare, va mai amintiti ?, că aşa l-au învăţat nişte doctori, ca să nu dea de belea.

Acuma eu nu zic că Stănculescu n-a avut un gips “corect” data fiind situaţia de atunci, da uite, mă gândesc că doctorii ăştia , nu toţi, sunt cam parşivi şi fac orice pentru bani şi alte foloase şi protecţii. Na, şi ce e acolo un ghips? Un fleac! Se pune imediat şi cine-l mai scoate să vadă dacă e chiar rupt cotul sau e ferfeniţă rotula? Nimeni, în afară de doctor. Şi ce zice doctorul, aia e. E rupt, domne’, nu crezi?, pai ia uite radiografia! Vezi ca e rupt? De parcă radiografia nu poate fi a lui Gică din Cocarlati, care habar nu are el că rotula lui e… la Vantu sau cotul… la Vadim.

Da’ ma intreb si eu ca “pastarnacul”, daca se schimba moda, de azi pe maine, si de la ghips se trece rapid la zeghe? Ei? Ca stiti cum e cu moda asta, odata se suceste si gata, alta la rand!

Maria Petrascu

Ilustratie: Hultanul

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.