Decizia 38/2011 a Inaltei Curti de Casatie si Justitiei privind ilegalitatea recalcularii pensiilor militarilor. DOCUMENTUL INTEGRAL - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Decizia 38/2011 a Inaltei Curti de Casatie si Justitiei privind ilegalitatea recalcularii pensiilor militarilor. DOCUMENTUL INTEGRAL

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în cazul a câtorva mii de rezerviști, că recalcularea pensiilor militarilor este ilegală, pe motiv că pensia reprezintă un drept patrimonial, transmite Ziare.ro.

Reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere spun că executivul, care susţine că aceste decizii se aplică doar celor care au fost parte în proces şi ca atare nu va opri recalcularea, se va confrunta cu un val de acţiuni similare în instanţă, informeaza EvZ.

Prin decizia nr. 38 din 7 ianuarie 2011 a Sectiei de Contencios administrativ si fiscal, pronuntata in dosarul nr. 1371/33/2010, s-au respins ca nefondate recursurile declarate împotriva  soluţiei Curţii de Apel Cluj – unul dintre argumente  fiind  şi acela că atât actul normativ atacat cât  şi soluţia  dată de instanţa clujeană AU EFECTE ERGA OMNES şi ilegalitatea actului guvernamental este  stabilită de către aceeaşi instanţă printr-o hotărâre ulterioară, soluţie recurată asupra căreia ICCJ se va  pronunţa  ulterior, precizeaza JurinDex.

Puteţi vizualiza textul integral al deciziei ÎCCJ in format PDF AICI

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.