Cine sunt nasii USL? Roman Mihaes: Alianta pentru Romania si Alianta pentru Moldova nascute in acelasi laborator? - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Cine sunt nasii USL? Roman Mihaes: Alianta pentru Romania si Alianta pentru Moldova nascute in acelasi laborator?

Alianta pentru Romania si Alianta pentru Moldova nascute in acelasi laborator?

de Roman Mihaes, Chisinau

Imediat dupa alegerile din 28 noiembrie 2010, la Chisinau a sosit  seful administratiei prezidentiale a Rusiei, Serghei Nariskin, care si-a propus scopul reformatarii guvernarii din RM, si crearii unei aliante de guvernare intre PD si PCRM. Conform unui comunicat , Comitetul Central al PCRM împuternicea Comitetul Executiv al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova să continuie negocierile cu Partidul Democrat privind crearea Aliantei „Pentru Moldova”.
O coincidenta, sau poate nu, este si declaratia facuta de Crin Antonescu Presedintele PNL, care dupa semnarea impreuna cu Victor Ponta a protocolului de creare a Uniunii Social-Liberale,  a declarat că “alianţa încheiată astăzi este una cu România, pentru România”.
Interesul debarcarii proamericanului Basescu si a PDL de la guvernare este atit de mare, incit strategii aflati in spate, au unit stinga neocomunista din Romania, care inca mai este condusa de Ilici Iliescu, cu PNL, partidul istoric de dreapta,  care  reprezenta cindva elita europeana a tarii.
Vedem ca in spatele incercarii crearii “Aliantei pentru Moldova”, menita sa opreasca cursul de integrare europeana a RM, dar care a esuat, si crearea Uniunii Social-Liberale “Pentru Romania” stau aceleasi forte. Daca in cazul RM , s-a lucrat la vedere , Nariskin afisindu-se personal la Chisinau si aratind deschis favoritii, la Bucuresti se lucreaza mai discret. Astfel  lupta pentru o Romanie pion si spion a Rusiei in UE si NATO si o Moldova transnistrizata continua.

Din pacate neglijarea problemei basarabene si vinderea intereselor romanilor basarabeni este pretul platit de guvernarile neocomuniste din Romania pentru relatii bune cu conducerea Rusiei, de care profita citeva grupari economico-politice de la Bucuresti, care fac afaceri de miliarde cu petrol si alte zacaminte care sunt livrate din Rusia.

Exista pericolul ca cele doua state romanesti, sa devina la un moment dat doua gubernii rusesti, dar intr-o forma modernizata?

Notele acestui articol la Roman Mihaes Blog

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.