Dupa vizita ambasadorului Ciurilin la mare, Constanta vrea sa se infrateasca prin Rusia. VIDEO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Dupa vizita ambasadorului Ciurilin la mare, Constanta vrea sa se infrateasca prin Rusia. VIDEO

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost ieri într-o vizită de lucru la Constanţa, unde s-a întâlnit cu mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Diplomatul rus a avut o întrevedere şi cu şeful cultului musulman, cu care a discutat despre posibilităţile de îmbunătăţire a relaţiilor culturale dintre cele două state. Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Alexander Churilin, a sosit marţi la Constanţa pentru o vizită de lucru. Una dintre destinaţiile excelenţei sale a fost şi sediul Cultului musulman, unde a avut o întrevedere cu muftiul Iusuf Muurat şi cu reprezentanţii comunităţii musulmane din România. În urma discuţiilor, Ambasadorul Federaţiei Ruse a ţinut să menţioneze că este mulţumit de relaţiile de colaborare dintre cele două state, mai ales pe plan cultural. Ambasadorul Federaţiei Ruse a realizat o vizită şi la prefectura Constanţa, unde a fost primit de subprefectul Aidun Curt-Mola.

Constanta vrea sa se infrateasca prin Rusia

În calitate de ambasador al Federaţiei Ruse în România, Alexander Churilin a fost ieri într-o vizită fulger la Constanţa, unde s-a întâlnit cu subprefectul Aidun Kurt-Mola, dar şi cu preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Mihai Daraban. Vizita este una obişnuită, mai ales că la Constanţa avem un consul nou al Federaţiei Ruse în persoana Excelenţei Sale Mikhail Mikhailovici Reva.

În cadrul întrevederii pe care a avut-o cu preşedintele CCINA, au fost abordate probleme legate de posibilitatea investiţiilor reciproce, atât a firmelor româneşti în spaţiul rusesc, cât şi a agenţilor economici din Federaţia Rusă în România şi în Constanţa. Mai mult, s-a luat în discuţie necesitatea identificării de parteneri de afaceri, pe domenii specifice de activitate, dar şi problemele de impact energetic şi cele legate de securitatea Jocurilor Olimpice de iarna care se vor desfăşura în 2014 la Soci. Oraşul se află în Regiunea Krasnodar a Federaţiei Ruse, raportat la recentele acte teroriste de la Moscova.

În ceea ce priveşte vizita la Prefectura Constanţa, unde s-a întâlnit cu subprefectul Aidun Curt-Mola, ambasadorul Federaţiei Ruse a subliniat importanţa unui parteneriat în domeniul transportului şi turismului, apreciind că ar fi indicat să se stabilească un traseu feroviar şi maritim între Asia şi Rusia, care să ajungă la Constanţa. „Ne-am gândit chiar să se găsească un oraş din Rusia cu care să se înfrăţească oraşul nostru”, a susţinut Curt-Mola.

Muftiul către ambasadorul Federaţiei Ruse în România: „Avem o legătură de sânge cu tătarii din Crimeea”

În vizita pe care a făcut-o ieri la Constanţa, ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Excelenţa Sa Alexander Churilin, s-a întâlnit la sediul Muftiatului Cultului Musulman cu muftiul Iusuf Muurat şi cu reprezentanţii comunităţii musulmane din România. În cadrul întrevederii, muftiul şi-a exprimat regretul în ceea ce priveşte actele de terorism care au avut loc în urmă cu puţin timp la Moscova, susţinând că „România are nu doar o legătură religioasă cu Rusia, ci şi una de sânge cu tătarii din Crimeea”.

La rândul său, ambasadorul Federaţiei Ruse s-a declarat încântat de vizita la Constanţa, mai ales că, în opinia sa, oamenii sunt prietenoşi şi ospitalieri. „Cred în perspectivele dezvoltării unei relaţii frumoase cu comunitatea musulmană din Constanţa, în condiţiile în care 15% din populaţia Rusiei este musulmană, iar majoritatea sunt tătari. Vreau să subliniez că noi contribuim la dezvoltarea relaţiilor dintre diferite etnii şi religii. Aceste legături de prietenie dintre etnii vor contribui nemijlocit la instaurarea păcii şi combaterea actelor de terorism. Sper că relaţiile noastre vor continua şi cu alte minorităţi din România”, a susţinut Alexander Churilin.

Claudia CANDET / Ziua de Constanta


Ambasadorul Ciurilin in “vizita de lucru” la Constanta
Încărcat de ZiaristiOnlineTV. – Up-to-the minute news videos.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.