Lui Blaga i se pregateste ceva? - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Lui Blaga i se pregateste ceva?

I se pregateste coroana?

de Maria Petrascu

Daca e sa ne luam dupa unele informatii aparute in media, pe surse, premierul Emil Boc ar urma sa isi dea demisia joi, dupa motiunea de cenzura. Alte vesti, venite tot pe surse, spun ca renuntarea sa la functie s-ar putea petrece doar saptamana viitoare.

Tot din media aflam ca Traian Băsescu ar fi dat cu pumnul în masa, aseara, la întâlnirea cu liderii democrat-liberali, spunand că el vrea premier independent si le-ar fi explicat democrat-liberalilor ca numirea unui premier intră în atributele sale şi nu ale partidului, iar dacă membrii PDL nu sunt de acord cu numirea sa, pot contesta această decizie în Parlament.

Basescu ar mai fi spus ca este, în continuare, susţinătorul lui Emil Boc pentru preşedinţia partidului.

Asta spun sursele. Despre care nu stim daca au spus ce au spus de capul lor sau au vorbit si la ” intoxicare ‘ asa cum ar fi putut decide chiar Basescu.

In schimb, stim sigur la aceasta ora ca, pentru sustinerea candidaturii lui Boc la sefia partidului, au semnat motiunea Elena Udrea si Roberta Anastase iar Stolojan si Baconschi si-au declarat sustinerea.

Sulfina Barbu inca nu a facut nicio declaratie, ea precizand doar, cu cateva zile in urma, ca e nevoie de un alt premier technocrat si spunand, in acelasi timp, ca nu e multumita de faptul ca PDL a dat dovadă de lipsă de voinţă politică atunci când nu i-a sancţionat pe membrii care au afectat imaginea partidului prin implicarea în diferite scandaluri.

Berceanu, cum se stie deja, îl susţine pe Blaga pentru funcţia de preşedinte al partidului. Si il mai sustine si preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, care a declarat că organizaţia judeţeană pe care o conduce îl va spijini pe Blaga pentru ca “partidul are nevoie de o mână forte”, iar Blaga “e un om de cuvânt, apreciat foarte mult şi în partid, dar şi în afara” acestuia.

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat azi că vor fi cel puţin trei moţiuni la preşedinţia PDL, precizând că va decide pe cine susţine în funcţie de ceea ce se întâmplă cu premierul României. Boureanu a spus nu odata ca, in opinia sa, Boc trebuie să rămână premier în continuare şi partidul trebuie să mizeze pe un premier politic. Deci, indiferent ce se intampla, si Boureanu e cu Boc.

Daca tragem linie si facem niste prime adunari e clar ca Boc va trebui sa paraseasca fotoliul de premier si sa ramana cu cel de sef la PDL. Asa cum vrea Basescu.

Dar cu Blaga cum ramane? Pai cred ca ramne cum am vorbit. Sau, mai bine zis cum am mai scris. Adica Blaga sa primeasca si el ceva pana la alegerile din mai daca nu intelege de vorba buna. Ca de pilda o “ coroana “. De “Rege” sau de “ Regina ”….

Sursa: Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.