Motii l-au gonit pe Csibi Barna din Abrud. Detasarea extremistului, o ofensa pentru romani - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Motii l-au gonit pe Csibi Barna din Abrud. Detasarea extremistului, o ofensa pentru romani

Gestul extermistului Csibi Barna, de a da foc unei păpuşi care îl reprezenta pe Avram Iancu, provoacă tot mai multe reacţii de protest în rândul românilor. Luni, Csibi Barna a fost aşteptat de mai multe persoane în faţa Administraţiei publice din localitatea Abrud, judeţul Alba, acolo unde a fost detaşat în interes de serviciu, ca măsură punitivă. Barna însă nu va ajunge acolo, pentru că şi-a luat concediu medical pentru 21 de zile.

În judeţul Alba, la Abrud, zeci de persoane s-au adunat în faţa Administraţiei finaţelor publice, pentru a-l opri pe Csibi Barna să pătrundă în clădire. Acesta a fost detaşat aici, de la Direcţia Finanţelor Publice Harghita. Oamenii nu văd însă mutarea ca pe o pedeapsă pentru Barna, ci ca pe o ofensă adusă lor.

Deocamdată, Csibi Barna şi-a început detaşarea cu un concediu, aşa că nu va ajunge în Abrud în următoarea lună.

Şi hackeri s-au revoltat faţă de gestul lui Csibi Barna. Gruparea de hackeri auto-intitulată Romanian National Security a spart site-urile publicaţiilor şi televiziunilor tv 2, budapest times, magyarhirlap şi echotv. Cei care vizitau aceste site-uri erau întâmpinaţi cu un mesaj în limba română care se referea la evenimentul de la Miercurea Ciuc.

Hackerii români au reacţionat la fel şi anul trecut, când jurnaliştilor străini au spus că “românii sunt o naţie de ţigani”. Acelaşi gen de mesaje apăreau şi pe site-urile Le monde, Le Figaro sau The Telegraph.

Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.