Intrebarile Antideontologului: Vasile Blaga, te temi de Elena Udrea? - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Intrebarile Antideontologului: Vasile Blaga, te temi de Elena Udrea?

Cat de prosti ne crede jurnalistul Iulian Leca.
Scurt manual de dezinformare si propaganda desantata.

Iulian Leca a sarbatorit prin munca macar cateva ceasuri din ziua de 1 Mai, iar produsul acestei trude intelectuale, editorialul “Cum ingroapa Elena Udrea PDL” a fost postat seara, la ora 21.23, pe site-ul Ziare.com.
Nu merita sa analizam ce spune, ii dam importanta, cine naiba este Leca, cine se scuza se acuza, ar putea spune unii.
Eu cred ca minciunile desantate trebuie demontate, totdeauna, macar din respect pentru miile de cititori care lectureaza astfel de articole. Asa ca, precum unul din aceste mii de cititori, m-am decis sa pun pe hartie ce am inteles eu din dezinformarea semnata de Iulian Leca.
Titlul nu mai mira pe nimeni, nu de ieri de azi Leca are “ceva” de impartit cu Traian Basescu, o parte din PDL si cu Elena Udrea. Nu si cu Vasile Blaga, de pilda, altfel tot un pedelist cu staif si pretentii. Dar asta e o omisiune pe care o vom elucida ceva mai incolo.
Iulian Leca a uitat de orice urma de deontologie profesionala in scrierea acestui editorial. Probabil ca ea, urma aceea, era in mini-vacanta de 1 Mai, iar Leca si-a zis ca se poate si fara. Daca-i ordin de balacarit, apoi acesta trebuie musai executat.
Iulian Leca ne introduce in miezul gandirii sale profunde, cu trei enunturi, unul mai gogonat ca altul: “SE AUDE ca presedintele PD-L din Capitala ar fi organizat un sondaj printre bucuresteni pentru a afla care i-ar fi sansele la Primarie. SE PARE ca rezultatul a fost catastrofal si a provocat stupoare printre pedelisti. Daca Elena Udrea ar candida la Primaria Bucurestiului, ar obtine in jur de 1%.”
Asadar, SE AUDE in urechea lui Iulian Leca (depinde cine era la celalalt capat al firului…) asa cum SE PARE in realitatea numai de el cunoscuta.
De aici incepe nebunia. Leca ba n-ar crede, fiindca zvonurile si atacurile inainte de Conventie s-au indesit, ba ar crede, dar unu la suta ar fi prea mult (!!!), ar insemna ca 10.000 de bucuresteni si-ar pune orasul in mainile Elenei Udrea, ceea ce i se pare neverosimil, ba nu stie daca sondajul fantoma “a provocat sau nu un soc in partidul democrat liberal”, desi cateva fraze mai sus baga mana in foc pentru asta.
Ce sa mai inteleaga cititorii? Are grija jurnalistul sa risipeasca propria ceata de data asta cu certitudini: zicerile lui Radu Berceanu despre avatarurile politice ale unor blonde. Si Leca face vorbire, ca si cand nici ustoroi n-a mancat, nici gura nu-i miroase, de gruparea Blaga – Berceanu -Videanu. Chiar ne jigneste si inteligenta, incercand sa para adversar al acesteia. Gestul lui Berceanu, spune Leca “nu e deloc apreciabil”, asa cum “nu e nimic onorabil” in a-ti aminti deodata ce facea Elena Udrea cand nu era in PD.
Dupa ce, in imaginatia sa, si-a asigurat cititorii de impartialitate, domnul Leca executa cu nonsalanta ordinul primit si identifica raul suprem din PDL in Elena Udrea, sugerand ca e musai ca ascensiunea sa sa fie stopata de creatorul Traian Basescu.
Care ascensiune, ca parca nici unu la suta dintre bucuresteni nu pariau pe ea?
Asadar, Elena Udrea nu candideaza la functia suprema in partid (e doar unul dintre sustinatorii lui Emil Boc), nici la Primarie (a declarat asta oficial), dar niste oameni de bine o ataca de parca ar candida, cu un discurs care seamana pana la suprapunere cu acela al lui Victor Ponta, liderul USL.
Pentru cine e un pericol Elena Udrea? USL ar trebui sa depuna acatiste daca Udrea le face treaba si ingroapa PDL. Leca nu ne raspunde la acesta intrebare, ne lasa suspendati, Berceanu deja spune ca nu s-a referit la Udrea, ca e plin PDL-ul de blonde. Barbati curajosi, nu gluma.
Iulian Leca sfarseste apoteotic, victimizandu-l pe marele barbat Berceanu: “Cel putin si pentru curajul de a-i spune Elenei Udrea cateva adevaruri pe ultima suta de metri, Radu Berceanu merita simpatia si, eventual, totdodata, compasiunea noastra. Cel mai probabil, nu va sfarsi deloc bine, daca “unele blonde” vor continua sa detina puterea si de acum incolo.”
Pe cand o campanie cu corturi si afise in care gruparea Blaga-Videanu-Berceanu sa ceara romanilor sa-i apere de Elena Udrea?
Obstinatia cu care barbatii neamului o ataca si o infiereaza ma scarbeste. Nu pot sa nu observ ca Vasile Blaga il apara, impaciuitor, pe Emil Boc, timp in care locotenentii din partid si beneficiarii de sinecuri din media o executa pe Elena Udrea. Nu pot sa nu observ ca, pentru presa, Blaga n-a gresit niciodata, nici la Interne, nici la Dezvoltare, nici in partid, e imaculat, nu e subiect de presa, e sfantul din PDL.
Iubit si protejat imagistic de moguli, agreat de opozitie, sprijinit de baronii PDL, Vasile Blaga e mult prea perfect ca sa fie adevarat. Ii prefer pe Emil Boc si Elena Udrea, cei fluierati si demonizati ceas de ceas de “iubitorii” de Blaga.

Integral la Antideontologul

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.