Maria Petrascu: Zambind, peste cadavre, Ponta trecea! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Maria Petrascu: Zambind, peste cadavre, Ponta trecea!

13 -15 iunie 1990, cea mai neagra perioada din istoria recenta a Romaniei, in care, cohortele de mineri ale lui Iliescu, unii manipulati, altii ”clonati”, au navalit in Bucuresti, la chemarea lui Ilici, cu bate si rangi , “ muscand “ adanc din democratia care abia se infiripa si au terciuit-o salbatic , umpland asfaltul Capitalei cu sangele celor care nu mai voiau comunism, fapt pentru care Iliescu le-a si multumit,de altfel. Sange la fel de nevinovat ca si cel romanilor ucisi, in Decembrie ’89, tot la comanda lui Ion Ilici Iliescu.
De 20 de ani, romanii asteapta ca Justitia sa faca dreptate si Iliescu sa plateasca pentru faptele sale.

Si, tot de 20 de ani, Ion Ilici Iliescu, se fofileaza, cu un tupeu nemarginit, folosindu-se de cei pe care, el, “saracul si cinstitul” i-a ajutat sa treaca prin “meandrele concretului” si sa ajunga sus, la parghiile Puterii, loc din care au putut fura nestingheriti, ani si ani de zile, tot ce au vrut si nu au vrut. Si astfel, principiul vaselor comunicante dintre “cel sarac” si cei ajunsi in fruntea bucatelor, imbogatiti peste noapte si plantati in functii cheie, a putut fi activat oridecateori s-au repus pe tapet crimele din 13-15 iunie,’ 90 si crimele din Decembrie ‘89.

Iar Iliescu a scapat, astfel, de fiecare data. Ca nu se va intmpla asa la infinit si ca Iliescu va sfarsi, sigur, la fel de jalnic cum a trait, dupa gratii, este o certitudine. Desi pupilul sau si al lui Nastase, Victor Ponta, care conduce acum acelasi partid mosit, in urma cu 21 de ani, de Iliescu, via Bombonel, nu crede ca Ion Ilici va fi condamnat. A spus-o aseara, intr-o emisiune la B1 Tv, in care s-a zabarlit ca o tata in piata, la Turcescu, ( o clipa parca l-am revazut pe Iliescu), in clipa in care acesta l-a intrebat dca se va tine de promisiunea facuta acum un an si se va delimita public de Iliescu si de crimele acestuia. Nu, nu mai voi delimita!, a spus Ponta, care se lauda, in schimb, ca a fost si el in Piata Universitatii in ‘90.

Ulterior, Turcescu a declarat ca, in opinia sa, Ponta “nu putea, în măsura în care a participat la fenomenul Piaţa Universităţii şi nu doar a trecut pe acolo, nu putea să nu aibă o reacţie de apăsare văzând înregistrarea în care Ion Iliescu mulţumea minerilor. Detaşarea faţă de Ion Iliescu m-ar fi făcut să cred: iată, Victor Ponta este un adevărat lider politic. Tonul de precupeaţă supărătă pe care l-a adoptat aseară mă îndreptăţeşte să nu mai cred într-un astfel de portret”.

As indrazni sa-l contrazic pe Robert Turcescu. Nu are dreptate! Victor Ponta este un lider politic, un lider politic aidoma lui Ion Iliescu. Un lider politic viclean, inteligent, calculat si rece, care a invatat de la mentorii lui, Ion Ilici si Nastase sa treca zambind peste cadavre si sa nu se uite in urma. Chiar daca, printre acele cadavre, peste care acuma calca, zambind, se numara si cele ale unor oameni, ale unor ” golani” cu care Ponta a respirat acelasi aer mirosind a sange din Piata Universitatii!

Sursa: Ziare.ro

Foto: Dinu Lazar

Vezi alte fotografii la:

Dinu Lazar: Ziua a patrusprezecea. 14 fotografii din 14 iunie 1990. Mineriada.net

Victor Roncea: Ziua a treisprezecea. 13 fotografii din 13 iunie 1990. Mineriada.net

Documentare: Mineriada.net

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.