Iulian Urban catre MAE rus: Cand isi va cere scuze Rusia pentru sutele de mii de romani deportati si ucisi in Gulagurile sovietice? - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Iulian Urban catre MAE rus: Cand isi va cere scuze Rusia pentru sutele de mii de romani deportati si ucisi in Gulagurile sovietice?

Nerusinarea rusa

Presedintele roman Traian Basescu a trezit un val de nemultumire la Moscova, la Ministerul rus de Externe, prin declaratia potrivit careia in 1941 si el i-ar fi trimit pe soldatii romani sa lupte impotriva Uniunii Sovietice, pentru recuperarea Basarabiei romane. Diplomatii rusi l-au criticat pe “nerusinatul” Traian Basescu pentru ca l-ar fi sprijinit pe Hitler, exprimandu-si speranta ca Europa va gasi o modalitate de a-l pune la punct…

Dar rusii ce au facut pe urma din Romania? Au luat fabricile si uzinele pe tren si le-au dus in URSS. Tezaurul Romaniei, unde este? Dar petrolul si granele, furate anual,pana in 1955? Primim critici de la o natie care-si pastreaza inca armata pe teritoriul nostru (teritoriu istoric, dar totusi al nostru). Ce uita nerusinatii de rusi? Ca aliatul principal al lui Hitler a fost… Stalin. Cam 99% dintre europeni sunt la curent dar noutatea se pare ca nu a ajuns sub acoperisul MAE rus, care i-a ferit de ploaie in 1939 pe Molotov si Ribbentrop. Poate ca la rusi se poarta moda retro, cu accesorii picante ca sepcile, cizmele si bastoanele de bolsevici. Confuzia cu aliatii lui Hitler este grobian intretinuta de politicieni de moda veche, pentru care istoria este permanent interpretata in asa fel incat sa sa aiba si gura lor de balmajit ceva azi. Eu sunt curios daca Regele Mihai se simte fericit sau rusinat de ajutorul fratesc de peste, cum sa-i zic?… Prut.

Sint curios daca l-ar intreba cineva pe Putin daca ar contrasemna din nou pactul Ribbentrop-Molotov, ce ar raspunde oare ? Sa nu uitam: criminalul de Stalin este in continuare un erou in Rusia. Cu asemenea standarde “nerusinat” este de-a dreptul un compliment sa fi insultat de Rusia. Atunci cand te injura rusii, inseamna ca ceea ce faci este cat se poate de corect. Mai rau e cand te lauda rusii.

Sa vorbim putin si despre milioanele de victime ale lui Stalin… Dar despre asta rusii nu vor accepta sa discute nici peste 1000 de ani… Cat despre sentimentele antirusesti pe care le avem noi ca natie, ei, rusii, ar face bine sa se intrebe de ce naiba au numai “prieteni” in jurul lor. Pana cand guvernul rus nu isi va cere scuze fata de poporul roman pentru sutele de mii de romani deportati, ucisi, jefuiti sub pretextul luptei impotriva fascismului, rusii sa taca. Nerusinati sunt rusii, care ne-au impus comunismul. Este vorba de sute de mii, iar dupa unii istorici chiar de peste un milion de victime! In Siberia si Kazahstan au fost deportati si au murit sute de mii de romani. Cine raspunde de exterminarea lor, de Holocaustul rosu?

Rusii nu se asteptau la “o asemenea bravada nerusinata” ca cea a presedintelui Basescu, pentru ca s-au obisnuit sa aiba la Cotroceni, fosta resedinta regala, slugi umile si incovoiate din sale. “In opinia functionarilor MAE rus, “o asemenea bravada nerusinata, care justifica agresiunea fascista si jigneste memoria a milioanelor de victime ale fascismului este inadmisibila”. Dar cu victimele bolsevismului, cum e, TOVARASI?

Integral la Urban I. Iulian – Senator de Ilfov

INFO:  DU-TE SI VEZI! Holocaustul Rosu: 70 de ani de la deportarile romanilor din Basarabia si Bucovina. Expozitie la Bucuresti de Vasile Soare la Muzeul National de Istorie al Romaniei, lansare de carte Ion Varta la Chisinau. FOTO/VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.