Au inceput Master Classes Mariana Nicolesco. Brăila 1- 6 august 2011 - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Au inceput Master Classes Mariana Nicolesco. Brăila 1- 6 august 2011

După senzaţionala ediţie 2010 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, marcând 150 de ani de la naşterea legendarei artiste, peste 60 de tinere talente lirice din România, din Republica Moldova, din Statele Unite, Spania, Rusia, din China şi din Armenia se reunesc la Brăila în prima săptămână a lui august pentru a lua parte la Cursurile de Măiestrie Artistică, Master Classes, oferite de soprana Mariana Nicolesco.

Ocazie extraordinară pentru fiecare dintre ei de a se depăşi pe sine, de a-şi crea noi punţi spre sferele înalte ale artei cântului şi de a se pregăti pentru ediţia 2012 a Marelui Concurs închinat memoriei Haricleei Darclée. Această exaltantă experienţă şi-a revelat mereu însemnătatea, nu numai în cadrul competiţiei de la Brăila, ci şi cu fiecare succes al tinerilor artişti în spectacole şi concerte din ţară şi din străinătate.

În continuarea unei importante tradiţii de aprofundare a trăirilor exprimate de vocea umană prin arta cântului, Stephan Poen, medic foniatru şi doctor în muzicologie, va conferenţia despre Mariana Nicolesco în universul lui Franz Liszt la aniversarea a 200 de ani de la naşterea acestuia, şi al lui Gustav Mahler la 100 de ani de la trecerea sa în eternitate. Prilej de-a analiza modalităţile de metamorfozare a dificultăţilor interpretative în virtuţi expresive de neuitat. Conferinţa va fi urmată de un Recital al talentelor reunite la aceste Cursuri de Măiestrie Artistică.

Cu ocazia Concertului de Gală – Master Class, care va fi ca întotdeauna un încântător maraton liric de aproape şase ore, Mariana Nicolesco va decerna Medalia Darclée sopranei Lucia Stănescu pentru distinsa carieră şi pentru strălucirea performanţelor sale în repertoriul verist, şi sopranei Magdalena Cononovici pentru memorabilele sale interpretări ale marilor roluri dramatice, de la Mozart la Puccini şi de la Verdi la Wagner.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.