Senatorul Iulian Urban: Romania refuza sa fie debuseul politicienilor olandezi - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Senatorul Iulian Urban: Romania refuza sa fie debuseul politicienilor olandezi

Ministrul olandez al Imigratiei, Gerd Leers, considera ca blocarea transporturilor de flori din Olanda in vamile romanesti este un motiv in plus pentru mentinerea Romaniei in afara spatiului Schengen, relateaza publicatia AD, citata de Radio Netherlands Worldwide in pagina electronica.
Olandezii  [ sau parte a lor… ] intrec deja limitele. Dupa ce sufoca piata romaneasca cu legume pline de nitriti si modificate genetic strecurate pe usa din dos a supermarketurilor mai fac si scandal cand statul roman isi exercita atributiile de suveranitate asupra acesului pe piata a produselor susceptibile de a fi infectate si ma refer aici la florile din Olanda. Cand Germania a oprit castravetii spanioli pe baza unor suspiciuni, Germania a fost indreptatita sa o faca si nu a comentat nimeni. Acum daca Romania face acelasi lucru fac scandal olandezii. Ar trebui ca toate legumele din Olanda sa fie controlate daca contin nitriti peste limitele admise si sa fie interzise la comercializare.Sa nu permitem ca  Romania sa fie debuseul european al produselor nesanatoase.
Este normal sa se verifice timpul de lucru (ore la volan) si starea tehnica a unui vehicul. Ca se face in vama sau in alta parte pe sosea nu are importanta. Nu are legatura cu Schengen. Intrebati nemtii. Si de unde stie un ministru al emigratiei ce este o practica normala pe parte de control tehnic? Ar trebui sa isi  vada problemele lui cu emigrantii, cu cei care stau un timp, pina isi iau cetatenia, si dupa aceea pleaca ca cetateni UE in alte tari la care inainte doar visau.
Cu ce difera Olanda de un bataus? Iti fixeaza niste reguli, tu le indeplinesti, dar tot te bate, pentru ca poate. Hai sa nu le plangem de mila, se comporta ca niste stapani de marionete care inventeaza reguli noi pe masura ce regulile vechi sunt indeplinite de fraieri.
Rasismul nu va duce la nimic bun. Daca studiem cifrele statistice emigrantii romanii si bulgarii nu sunt un pericol pentru natia olandeza. Dar cum nu e “politically correct” sa spui ceva in aceste tari despre musulmani atunci isi intorc toata furia profund irationala contra Romaniei. Si inca un aspect domnilor politicieni ‘nationalisti’ din Olanda: Romania nu mai da spaga porturi, Petrom-uri, Distrigaz-uri, Reneluri – epoca aceea e disparuta, ati ramas cu buza umflata.

Senator Iulian Urban

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.