Protest inedit la Ambasada Bulgariei: Mr Baconschi, please get out from Jacuzzi and do something for Romanians" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Protest inedit la Ambasada Bulgariei: Mr Baconschi, please get out from Jacuzzi and do something for Romanians”

Saptamana trecuta a avut loc in fata ambasadei Bulgariei la Bucuresti primul miting de protest fata de mafia din tara vecina care se confunda pana la identificare cu autoritatile statului. Acesta este primul dintr-o serie complexa de manifestari organizate de Miscarea de Vindecare a Romaniei (MVR), FRJ Mediasind si Civic Media atat in Romania cat si in afara tarii. Acesta serie de manifestari are scopul de a scoate in evidenta abuzurile la care sunt supusi romanii (de departe cea mai talharita natie in toate felurile posibile) care in naivitatea lor viziteaza tara vecina. De la taxa de protectie ceruta de politistii – talhari de pe soselele bulgare pana la notele umflate la restaurante sau la masinile furate din parcarile hotelurilor. In lipsa oricarei reactii a autoritatilor romane, aflate cumva intr-o complicitate cu infractorii de la sud de Dunare pentru aderarea la spatiul Schengen, si ne referim aici la Ministerul Afacerilor Externe, in special la domnul ministru Baconschi, organizatiile noastre au decis sa ia in propriile maini acesta problema si sa se ocupe de protectia romanilor abuzati.

Cu ocazia acestei manifestari am incercat sa vadem care este capacitatea de reactie a presei “mainstream” in fata acestor probleme reale si gradul de implicare a autoritatilor romane. Dupa cum ne-am asteptat, acesta a fost egal cu zero. La fel au reactionat si ONG-urile care isi aroga sarcina de a veghea la drepturile romanilor si ale jurnalistilor (care organizeaza aceste manifestatii), cum ar fi, de exemplu, Active Watch, Clubul Roman de Presa si alte asemenea asociatii care se ocupa de protectia drepturilor valutistilor si ale cainilor vagabonzi.

Din fericire pentru noi, presa nealiniata, in fond cea reala, care se manifesta in spatiul on-line a reactionat prompt si a marcat acest eveniment. In orice caz, noi ne declaram satisfacuti de efectele acestei prime manifestatii. Va multumim pe aceasta cale si va asteptam alaturi de noi in acesta luna. Noi credem ca vom avea o luna octombrie cel putin interesanta.

Mai multe foto si detalii la BadPolitics.Ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.