Un roman din America catre Ponta: "U"-ul din USL vine de la UDMR? Romanii din Harghita-Covasna vor intra in randul minoritatilor in Parlament? - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Un roman din America catre Ponta: “U”-ul din USL vine de la UDMR? Romanii din Harghita-Covasna vor intra in randul minoritatilor in Parlament?

PSD calca pe urmele PDL
(Mesaj dlui. Victor Ponta)

Din presa:
“Ceea ce am spus – si reiau acum – este ca imi doresc foarte mult ca UDMR sa intre in urmatorul Parlament. De ce imi doresc acest lucru? Pentru ca pentru o tara democratica o minoritate importanta, cum este cea maghiara, fara o reprezentare parlamentara, ar fi un lucru rau. Ar insemna, practic, ca toate tensiunile raman pe plan local, ceea ce nu-i bine”, a spus Ponta, care a adaugat ca Uniunea trebuie, din punctul lui de vedere, sa ramana in opozitie.

Daca as avea acces la emailul domniei sale, l-as intreba pe domnul Victor Ponta daca doreste la fel de mult ca o minoritate importanta ca cea romaneasca din zonele in care UDMR-ul forteaza maghiarizarea prin toate mijloacele, sa aiba o reprezentare parlamentara.
Nu de alta, dar tocmai prezenta parlamentara si guvernamentala a UDMR-ului adanceste tensiunile pe plan local.

Pescuind in ape tulburi, curtandu-i intr-un mod lipsit de demnitate UDMR-ul care de cate ori a avut ocazia a tradat pentru pentru a ajunge la ciolanul puterii, consider ca domnia sa si PSD-ul pe care-l conduce dau dovada de aceeasi nepasare vinovata fata de interesele populatiei romanesti, aceeasi atitudine aroganta fata de societatea civila romaneasca ca si actuala guvernare.

Intrebarea care se pune este daca PSD se considera un demn urmas al PDL, daca in lupta sa politica pentru a castiga puterea se va sprijini ca si PDL sau UNPR pe societatea civila a minoritatii maghiare incurajand-o astfel sa-si aroge in continuare statutul de unic decident al destinelor intregii societatii civile romanesti.

Domnule Victor Ponta, tare mi-e frica ca ati apucat pe un drum gresit.

Veti veni curand in Statele Unite. Presupun ca va veti adresa, in primul rand, maghiarilor din America cu mesajul transant ca “va doriti foarte mult” ca minoritatea maghiara, impreuna cu alte minoritati nationale care nu intrunesc nici 5% din populatia Romaniei, sa intre in Parlament, in timp ce societatii civile romanesti i se INTERZICE acest drept, prin Legea Electorala.

Dar veti avea oare si pentru romanii din America un mesaj, si ce le veti spune?

Despre ce fel de tara democratica vorbiti, domnule presedinte al PSD, atunci cand incurajati minoritatea tarii sa hotarasca ce este bine si ce este rau pentru majoritatea tarii?

Ce fel de legitimitate are un astfel de Parlament si un astfel de guvern?

Mircea Popescu
California

Diaspora si Reintregirea

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.