Uniunea Populara Social Crestina: Suveranitatea nationala apartine poporului roman nu unui grup clientelar - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Uniunea Populara Social Crestina: Suveranitatea nationala apartine poporului roman nu unui grup clientelar

DECLARATIE APEL

Constatand, impreuna, accentuarea ineficientei clasei politice parlamentare, in stabilirea prioritatilor Romaniei, in promovarea si concretizarea solutiilor de depasire a situatiei de criza si blocaj in care ne aflam,

Avand in vedere faptul ca partidele politice parlamentare nu propun solutii reale pentru depasirea problemelor majore ale societatii romanesti din aceste momente, bazandu-se in primul rand pe identificarea si asumarea acestora,

In conditiile in care deciziile politice nu sunt generate de viziuni doctrinare clare, continuandu-se politica de rezolvare a unor situatii fierbinti, fara angajarea unor perspective in concordanta cu experienta europeana si cu pogramele de dezvoltare al UE,

Noi, initiatorii acestui apel, ( Uniunea Populara Social Crestina ),

Ne declaram hotararea de a participa, cu convingere si incredere, la intarirea si sustinerea unei forte politice, care exista deja, de orientare populara si viziune crestin – sociala, care doreste sa se incadreze in curentul european crestin – democrat. Astfel, impreuna, putem sa definim o noua solutie – „asumarea identitatii noastre crestine ca forma esentiala de a promova o relatie de echilibrare sociala”.

Ii chemam pe cei atasati valorilor sociale, crestine si democratice sa ni se alature, fiind incredintati ca, impreuna, puterea, competentele si experienta noastra profesionala vor duce la construirea Romaniei europene. Prin asumarea responsabilitatilor si a raspunderilor, vom promova un nou model de politica.

Propunerea politica pe care vrem sa o facem astazi este reintoarcerea la individ, la valorile si nevoile sale, reintoarcerea la respectarea regulilor si a legilor pe baza carora sa construim un sistem national cu adevarat modern. Sistem care sa ne reprezinte pe toti si sa ne ofere tuturor posibilitatea de a ne exprima si sustine interesele. Valorile nu se fac prin aditionare, ci prin sansa fiecaruia de a se exprima. De aceea, ne pronuntam impotriva tuturor formelor de clientela politica si ne angajam sa promovam in toate structurile administrative – educatie, sanatae, structuri guvernamentale, agentii etc. – numai oameni care se justifica prin proiecte si competente. Politicul trebuie doar sa controleze, nu sa gestioneze structurile statului.

Este momentul ca blocajele si inertiile care au facut din Romania secolului trecut cea mai izolata tara a Estului european sa fie complet inlaturate. Vremea iluziilor si ezitarilor perioadei postrevolutionare a trecut, iar greselile ultimilor ani nu trebuie repetate. Astazi se poate deschide o noua perioada, in care marcandu-se sfarsitul comunismului si adversitatilor politice vom putea si trebuie sa ne castigam, ca stat si ca cetateni, pozitia de parteneri cu sanse egale in raport cu statele si cetatenii Europei democratice.

Pentru acest deziderat, fac apel catre toti oamenii, indiferent de conditia sociala, economica, culturala sau religioasa din care apartin, sa se alature Uniunii Populare Social Crestine si impreuna sa resuscitam marile valori care au dat identitate Romaniei si care pot duce la o revalorizare a pozitiei noastre in raport cu partenerii europeni. Trebuie sa ne amintim ca suveranitatea nationala ne apartine noua, „poporului roman”, si noi suntem organul decident, iar arma noastra este „Votul”. Politica noastra trebuie sa fie bazata pe perspectiva crestina asupra fiintei umane si a responsabilitatii omului fata de Dumnezeu. Numai printr-o uniune populara vom reusi sa promovam modul de multiplicare a fortelor, iar asta se poate infaptui cu oameni noi si responsabili. Cetatenii romani s-au nascut sa invete unii de la altii… nu sa se omoare intre ei!
Avem nevoie de legi drepte si corecte pentru a putea sa ne dezvoltam si sa prosperam, dar si de o buna guvernare.

Ne asumam aceasta raspundere, stiind ca avem, fiecare, posibilitatea dar, mai ales, datoria sa contribuim, prin intelegere sufleteasca, reconciliere civica si maturitate politica, la organizarea si conducerea responsabila a institutiilor statului roman.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

In numele Uniunii Populare Social Crestine,

Presedinte
STELIAN SIMA
http://upsc.ro
06 septembrie 2012

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.