Strada In Memoriam Mile Carpenisan in Timisoara. Felicitari, Sorin Grindeanu! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Strada In Memoriam Mile Carpenisan in Timisoara. Felicitari, Sorin Grindeanu!

Sorin Grindeanu a demisionat, ieri, din funcţia de viceprimar al Timişoarei şi din cea de consilier local, după ce, la alegerile din 9 decembrie, a fost ales ca deputat din partea USL în colegiul 2, informeaza pentru PRESSALERT.ro. Înainte de a face acest gest, a semnat ultimul document în calitate de viceprimar şi preşedinte al comisiei de străzi – ordinul prin care o stradă din zona Ovidiu Cotruş va purta numele jurnalistului Mile Cărpenişan. “Mile Cărpenişan a fost un jurnalist care a făcut cinste Timişoarei. Mile este şi cetăţean de onoare al municipiului. Cred că în primul rând trebuie să ne cinstim personalităţile locale”, a declarat Grindeanu pentru PRESSALERT.ro. Grindeanu susţine că nu i-a fost uşor să plece din primărie pentru că “ultimii patru ani şi jumătate i-am petrecut aici, lucrând cu colegi foarte buni. Sper că persoana care va veni în locul meu să facă treabă şi mai bună. Voi încerca să-l ajut din noua mea postură de deputat de Timişoara”.

Sorin Grindeanu –  Foto: Adi Piclisan / Mediafax

Pe pagina sa de Facebook, deputatul a facut acelasi anunt: “Astazi s-a incheiat mandatul meu de viceprimar al Timisoarei. Le multumesc tuturor colaboratorilor, colegilor si, in special, timisorenilor pentru tot sprijinul pe care mi l-au acordat in ultimii patru ani si jumatate. Ultima decizie luata ca viceprimar al Timisoarei a fost ca o strada a orasului nostru sa poarte numele jurnalistului Mile Carpenisan, un om deosebit, dar plecat dintre noi mult prea repede.”

Asociatia Civic Media confera anual, in memoria colegului nostru, Premiul “Mile Carpenisan” pentru Curaj si Excelenta in Jurnalism. Premiul, in valoare de 1000 de Euro, se acorda anual de Asociatia Civic Media, de Ziua Libertatii Presei, 3 mai. Primul laureat a fost jurnalistul Dan Nitescu, premiat pentru curajul demonstrat la evenimentele din 7 aprilie 2009 de la Chisinau, apoi Cristian Botez si Florin Budea, premiati pentru curaj si profesionalism in exercitarea si apararea profesiei de jurnalist pe parcursul anului 2010. Pentru anul 2011 a fost premiat prestigiosul analist Corneliu Vlad, pentru intreaga sa activitate pe frontul jurnalisticii romanesti, in semn de mic omagiu la implinirea varstei de 70 de ani. Detalii la http://inmemoriam-milecarpenisan.ro. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.