Donati pentru Salvarea Colectiei de Fotografii Costica Acsinte. Ultimele 12 ore! Povestea unei initiative minunate. FOTO/VIDEO UPDATE - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Donati pentru Salvarea Colectiei de Fotografii Costica Acsinte. Ultimele 12 ore! Povestea unei initiative minunate. FOTO/VIDEO UPDATE

CA_20131205_028Un roman din judetul Ialomita a inceput sa digitalizeze, pe banii sai si in timpul sau liber, fotografii de o valoare istorica incontestabila, scrie Ziare.com.

Este vorba despre Mario Cezar Popescu, un avocat din Slobozia care face cunoscuta in lumea intreaga munca fotografului Costica Acsinte, care a surprins imagini de pe vremea Primului Razboi Mondial.

Povestea lui a ajuns si in Revisa Time cat si pe ReutersPictures sau Baltimore Sun si in multe alte publicatii romanesti si straine. Prin stocarea fotografiilor isi propune sa conserve aceste imagini valoroase, dar si promovarea lor, astfel oamenii care le vad sa-si recunoasca, eventual, rudele.

Colectia contine cateva mii de negative pe sticla, dar si cateva sute de poze pe hartie fotografica. Imaginile contin atat scene de razboi, cat si portrete cu persoane necunoscute sau cu regina Maria si regele Ferdinand.

Costica Acsinte a fost un pilot care s-a inrolat ca voluntar in Primul Razboi Mondial, activand ca fotograf de razboi pana in 1920. El a decedat in 1984, iar colectia sa de fotografii a fost preluata de Muzeul Judetean din Ialomita, unde a zacut pana cand Mario Cezar Popescu s-a apucat sa munceasca pentru conservarea acestui tezaur.

Desi a inceput totul cu fonduri proprii, pentru a duce la bun sfarsit opera sa, el are nevoie de sprijin financiar. Puteti dona aici, intr-o campanie de donare de fonduri care se afla pe ultima suta de metri.

Vedeti Colectia Costica Acsinte pe Flickr sau Facebook si, evident, pe site-ul dedicat, http://colectiacosticaacsinte.eu/.

Sursa: Ziare.com via Ziaristi Online

UPDATE: Campania s-a incheiat foarte aproape de tinta, respectiv s-au strans 4 743 Euro. Felicitari!

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.