Ion Cristoiu despre lovitura matroanei PMP, Elena Udrea: Traian Basescu e un cadavru politic in putrefactie, astfel ca nici apropiatii nu mai vor sa-i stea in preajma? - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Ion Cristoiu despre lovitura matroanei PMP, Elena Udrea: Traian Basescu e un cadavru politic in putrefactie, astfel ca nici apropiatii nu mai vor sa-i stea in preajma?

basescu - elena-udrea-selfie pmp nastaseTraian Basescu in fata unei provocari de destin: candidatura Elenei Udrea

de Ion Cristoiu

Ma suna cineva din tara pentru a ma instiinta ca Elena Udrea pune la cale un puciulica (puci pun la cale doar barbatii politici, Elena Udrea nu poate pune la cale decat un puciulica) prin care candidatul PMP, Cristian Diaconescu va fi dat la o parte pentru ca ea, Elena Udrea, sa-i ia locul in cursa prezidentialelor.

Binevoitorul gasise de cuviinta sa stiu asta, pentru ca in mai multe randuri am atras atentia pe cristoiublog.ro asupra folosirii lui Cristian Diaconescu de catre Elena Udrea pe post de iepure. Un iepure pe care distinsa il va beli la un moment dat, pentru a-si face din pielea lui o poseta cu care sa se plimbe apoi pe Champs-Elysees.

Interlocutorul s-a apucat sa-mi aduca la cunostinta ce a facut si ce-a zis Elena Udrea in pregatirea puciului de marti.
L-am intrerupt spunandu-i ca nu ma intereseaza ce-a zis si ce a facut Elena Udrea.
Pe mine ma intereseaza ce-a zis Traian Basescu despre ce zice si ce face Elena Udrea.
Aceasta deoarece, dupa opinia mea, in aceasta incredibila marghioleala – presedintele unui partid ii da un ghiont candidatului desemnat al partidului pentru a-i lua locul – singurul lucru cu adevarat serios, cu adevarat istoric, pentru ca priveste un politician care va intra in Istorie, e pozitia lui Traian Basescu.

Si iata de ce.
Luni, 28 iulie 2014. Ziarele si televiziunile, cate n-au trecut de partea Elenei Udrea, cu deontologie cu tot, difuzeaza stirea potrivit careia  Traian Basescu a semnat pe prima pozitie de pe lista de sustinatori a candidatului PMP Cristian Diaconescu.
E punctul culminant al campaniei prin care Traian Basescu a vrut sa arate ca PMP are drept candidat pe Cristian Diaconescu.
Un candidat pe care el, Traian Basescu, l-a propus si impus PMP, partidul faurit ca replica la PDL-ul FSN-izat de administratorul de bloc, Vasile Blaga.

De ce a optat Traian Basescu pentru Cristian Diaconescu si nu pentru presedintele partidului, Elena Udrea?
Din mai multe motive, unele expuse public de Traian Basescu, altele pastrate in discretie, dar lesne de banuit:

  1. Cristian Diaconescu intruneste multe dintre conditiile socotite de Traian Basescu indispensabile pentru a fi desemnat drept succesor:
    De la cunoasterea dosarelor de politica externa in planul dedesubturilor, pana la experienta de ministru al Justitie sub PSD, experienta din care stie caile presiunii politice de tip PSD asupra Justitiei si mijloacele de contracarare;
  2. Desi Elena Udrea si-a dorit candidatura, vazuta de ea ca un nou si fericit prilej de se da in stamba prin studiourile tv, Traian Basescu a considerat – si pe drept cuvant – ca o candidatura a presedintei PMP ar fi fost o catastrofa. O catastrofa pentru PMP, pentru Traian Basescu si chiar pentru Elena Udrea.
    Pentru el, deoarece propulsarea Elenei Udrea in fruntea PMP – absolut necesara la inceputurile acestui partid necunoscut opiniei publice – i-a adus lui Traian Basescu despartirea de intelectualii de Dreapta, cei care i-au fost alaturi in toate bataliile si cei pentru a caror simpatie s-a luptat s-o obtina presedintele inca de vremea cand era un simplu candidat. Desemnarea Elenei Udrea drept succesor ar fi fost momentul in care Traian Basescu ar fi pierdut si sprijinul romanilor cat de cat intregi la minte. De zece ani, de cand e presedinte, pe seama lui Traian Basescu a fost pusa o relatie nepotrivita cu Elena Udrea. S-a creat astfel imaginea unui barbat politic dependent de o femeie in multe dintre deciziile sale. De aici pana la eticheta de barbat carpa din amor nu mai era decat un pas. Desemnarea Elenei Udrea ar fi fost acest pas. Si daca romanii trec cu vederea unui barbat politic multe slabiciuni, dependenta de un sutien nu se iarta. Fie si pentru ca romanii au experienta cumplita a femeilor care au facut politica in pat si nu la tribuna.
    Candidatura a fost socotita de Traian Basescu contraproductiva si pentru Elena Udrea. Contrar aparentelor, Elena Udrea n-a aratat prea mare lucru in politica facuta pe cont propriu. Destinul ei apare prea dependent de Traian Basescu pentru a mai sesiza si contributia personala. E drept, Elena Udrea e un personaj mediatic, o starleta a politicii romanesti, dar asta nu inseamna mare lucru pentru un politician. Dupa europarlamentare, obiectivul  major pentru Elena Udrea  trebuia sa fie consolidarea PMP si nu protapirea mediatica a propriei persoane. Elena Udrea urma sa arate adversarilor ca e un politician pe cont propriu si nu o salcie plangatoare a lui Traian Basescu prin organizarea campaniei lui Cristian Diaconescu in asa fel incat candidatul PMP sa obtina un scor foarte bun la prezidentiale.

Din cate-mi dau seama, Elena Udrea a acceptat solutia lui Traian Basescu tinand privirile intr-o parte, ca sa nu i se vada surasul smecheresc. Nu-i nimic, si-a spus ea, il accept acum, la Congres, pe Cristian Diaconescu, ca sa scap si de criticile intelectualilor pentru scorul de la euro. Il accept insa pe post de iepure. In realitate, eu sunt candidatul. Si ma voi da peste cap pentru ca pana la urma Traian Basescu sa n-aiba incotro si sa ma accepte drept candidatul PMP si, prin asta, succesorul desemnat al lui Traian Basescu.

Si Elena Udrea a trecut la lucru.
Rar am mai vazut pana acum o boicotare a candidatului unui partid de catre conducerea partidului!
In deplasarile sale prin tara, Cristian Diaconescu era tratat cu fundul de liderii locali. Televiziunile si ziarele aservite Elenei Udrea au intretinut, la ordin, imaginea unui Cristian Diaconescu fara nici o sansa, spre deosebire de Elena Udrea, infatisata drept singura in stare sa-l bata nu numai pe Victor Ponta, dar si pe Winston Churchill.

Porcaria a culminat cu boicotarea strangerii de semnaturi.
Traian Basescu a semnat public lista lui Cristian Diaconescu.
In doar doua luni, cate au trecut de la propulsarea sa in fruntea PMP, Elena Udrea a reusit sa reduca partidul la un cerc restrans de amici si amice de ceai dansant.
Impopotonati cu titlul de lideri de filiale, oamenii Elenei Udrea declara peste tot ca PMP intampina dificultati in strangerea de semnaturi pentru candidatul Cristian Diaconescu.
Elena Udrea sustine ca PMP e partidul lui Traian Basescu.
Pai cum dracu se face, distinso, ca desi Traian Basescu a semnat public lista, desi a facut numeroase declaratii in favoarea lui Cristian Diaconescu, membrii PMP refuza sa semneze lista?
Ce sa credem?
Ca Traian Basescu a ajuns de rasul curcilor in partidul pe care l-a infiintat si pe care l-a incredintat Elenei Udrea?
Ca PMP e partidul Elenei Udrea si nu al lui Traian Basescu?
Ca Traian Basescu e un cadavru politic in putrefactie, astfel ca nici apropiatii nu mai vor sa-i stea in preajma?

Traian Basescu a primit de a lungul carierei sale de politician multe lovituri.
Nici una n-a fost atat de umilitoare ca lovitura data de declaratiile publice ale liderilor PMP, in frunte cu Elena Udrea, ca membrii partidului infiintat de Traian Basescu, ai partidului pentru care presedintele a facut campanie pe fata, s-au sters la fund cu semnatura lui Traian Basescu de pe lista de sustinatori ai lui Cristian Diaconescu.

Multi s-au mirat de insistenta iesita din comun cu care Traian Basescu l-a impus opiniei publice pe Cristian Diaconescu.
Eu nu ma mir.
Cred, asa cum am mai scris, ca Traian Basescu si-a dat seama de boicotul Elenei Udrea.
Facand gesturi spectaculoase  de sprijinire a lui Cristian Diaconescu, el a vrut sa contracareze lucratura perfida a Elenei Udrea.

I-a reusit?
Fireste ca nu.
Elena Udrea  se pregateste sa-l debarce pe candidatul lui Traian Basescu.
Pe ce se bazeaza?
Pe punerea lui Traian Basescu in fata faptului implinit?
Pe santajarea lui Traian Basescu?
Sau, cumva, pe lepadarea de Traian Basescu?
Indiferent de motive, Traian Basescu se afla in fata uneia dintre cele mai grele decizii ale destinului sau de politician si chiar ale destinului sau.

Operatiunea Elenei Udrea dezvaluie un tupeu gretos.
Daca voia sa candideze, de ce n-a spus-o de la inceput?
Cum sa te folosesti de Cristian Diaconescu, nu numai un politician de prestigiu, dar si un om, un om pur si simplu, care cere sa fie tratat ca un om si nu ca un ciorap al unei dame?
Cum sa boicotezi tu, presedinta partidului, propriul candidat, pentru a putea sa te autopropui candidat?
Cum sa incuviinteze Traian Basescu o asemenea mizerie?
Daca va ceda in fata Elenei Udrea, va putea sa-si ia adio de la cariera sa de dupa incheierea mandatului si, mai ales, de la credinta noastra, a celor tot mai putini, printre care ma numar si eu, ca e un Barbat de stat si nu o carpa cu care o femeie se sterge de fard!

Sursa: cristoiublog.ro via Ziaristi Online

Cititi si:
A început Războiul celor doua Elene. Elena Băsescu se ridică la luptă contra Elenei Udrea. După ce şi-a umplut curtea lui şi a României de cai şi măgari troieni, Traian Băsescu trebuie sa aleagă: Victorie à la Priam sau à la Pirus?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.