Ajută-l pe Mihnea, un copilaş autist, să răzbească în viaţa. Donează măcar un leu! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Ajută-l pe Mihnea, un copilaş autist, să răzbească în viaţa. Donează măcar un leu!

Mihnea Dan Chiriac

 

Nume: Chiriac
Prenume: Mihnea Dan
Diagnostic: Autism infantil
Blog campanie: Prietenii lui Mihnea
Pagina Facebook: Prietenii lui Mihnea
Varsta: 4 ani

Tratament terapie: Costuri  terapie (coordonator, 3 terapeuti, psiholog, inot, materiale terapie+ medicamente) = 5.000 lei pe luna.

Mihnea este un baietel de patru ani care a inceput de putina vreme sa descopere lumea in care traieste si este atat de iubit de catre parinti. A fost diagnosticat cu autism infantil la varsta de doi ani si jumatate si de atunci se straduieste, zi de zi, sa devina din autist…. artist. Face acum sapte ore de terapie ABA pe zi, cinci zile pe saptamana, logopedie (nu poate sa pronunte anumite sunete precum “f”, “v” sau grupuri de sunete), merge doua zile la o gradinita de stat insotit de un terapeut, iar progresele sunt vizibile.

Are un vocabular de cateva zeci de cuvinte, foloseste insa spontan mult mai putine. Recunoaste culorile, poate sa imparta obiecte in categorii, numara pana la patru, raspunde la o serie de intrebari sociale (cum il cheama, cati ani are, cum se numeste mama sau tata, de unde cumpara suc sau daca merge la gradinita), picteaza, in special cu degetele, deseneaza, modeleaza in plastelina. A reusit sa-si diversifice alimentatia si a scapat de trei luni de Pampers. Ii place sa faca puzzle, sa construiasca turnuri din cuburi lego, sa pescuiasca pesti cu un magnet, sa se dea in leagan si pe tobogan, sa se joace “de-a cucu bau”,  dar nu intelege inca rostul jocurilor de rol, cu personaje.

Poate cea mai mare reusita a lui Mihnea este faptul ca a devenit mai atasat de noi, mai iubitor. Ne striga, ne cauta prin casa daca plecam la serviciu, ne ia in brate, ne pupa si, rar de tot, se mai intampla sa ne priveasca in ochi. Iar in acel moment atat de pretios stim ca tot ce s-a intamplat in acesti aproape doi ani reprezinta un succes, o poveste care poate avea un final reusit. Un final in care Mihnea merge la scoala, are prieteni, se joaca si este acceptat de cei din jur.

Stim ca ni se asterne in fata un drum lung, inca doi sau trei ani de terapie, poate chiar mai multi, iar lista de cheltuieli lunare este din ce in ce mai covarsitoare. Mihnea are nevoie de dumneavoastra, de prietenii lui, pentru ca peste ani sa va poate multumi nu doar prin cuvinte, ci si printr-un zambet si o privire. De abia atunci lumea lui Mihnea va fi si lumea noastra, a tuturor.

Cont lei, pentru persoane fizice:

RO31BRDE410SV75821184100, deschis la BRD, pe numele Chiriac Serban Alexandru.

Cont lei, persoane juridice:

RO44BACX0000000843775074, deschis la Unicredit Tiriac, sucursala Dristor, pe numele Mihnea Dan Chiriac, cu precizarea ca este deschis de Asociatia Help Autism. 

Cont EURO:

RO38CARP030100608635EU01, deschis la Banca Carpatica, sucursala Campina, pe numele Chiriac Serban Alexandru.

0723.349.576, Serban Chiriac (tatal lui Mihnea)

 Aparitii media

  1. Jurnalul National–  Ajută un copil să zîmbească! Ajută-l pe Mihnea!
  2. Jurnalul National– Terapia ABA.Povestea băiețelului autist care și-a spus numele de Sfântul Nicolae
  3. Cuvant Ortodox- Ajuta-l pe Mihnea! Ajuta un copil  autist sa zambeasca!
  4. Ovidiu Blag– Prietenii lui Mihnea
  5. Baby Unica–  Povestea lui Mihnea sau cum să privești fără teamă autismul
  6. Vacantierul– Apel umanitar. Ajută un copil autist să zâmbească! Ajută-l pe Mihnea!
  7. 10 Lucruri– Mihnea descoperă lumea.Și vrea mai mult.
  8. Ziarul Alb- Mihnea iti cere ajutorul ! Te bagi?

Sursa: Mihnea Dan Chiriac via Ziaristi Online

 

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: Alegeri în Republica Moldova: Nimic nou pe frontul de Est, de la Eminescu încoace. Mişcarea Legionară, reactivată de SUA. Sf. Andrei, Apostolul lupilor din Grădina Maicii Domnului. Bogdan Diaconu vs Filiera maghiară. Doneaza pentru Mihnea! | Victor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.