Lighioanele. De la Alexandru şi Sorin Toma (Moscovici) la Radu şi Alexandru Florian (Feinstein). Un editorial pentru Klaus Iohannis de la Teresia Bolchiș Tătaru - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Lighioanele. De la Alexandru şi Sorin Toma (Moscovici) la Radu şi Alexandru Florian (Feinstein). Un editorial pentru Klaus Iohannis de la Teresia Bolchiș Tătaru

Alexandru Florian - Feinstein - Sorin Toma - MoscoviciLighioanele

În 1948, Sorin Toma, fiul poetului de partid Alexandru Toma (Solomon Moscovici), îl terfelea în „Scânteia” pe Tudor Arghezi, eliminându-l total din viața culturală românească. Câțiva ani mai târziu, tovarășul Gheorghiu-Dej s-a gândit că nu e bine, mai de grabă să-i dea o „șansă” scriitorului. Au început a-i face curte, domnului Arghezi, care nu prea voia să devină tovarăș, dar timid, prin 1952-54, reapărea poetul dela „Mărțișor.” Se părea că perioada de supraviețuire prin vânzare de cireșe, la poarta domeniului, se cam încheia. Ca să-l câștige definitiv, i-au acordat unul din marile favoruri rezervate doar zeilor socialiști și progeniturilor lor cartilaginoase: călătorii în străinătate. Pe la începutul anilor ’60, Arghezi a avut voie să pornească pe urmele tinereții sale, Elveția, unde zăbovise între anii 1905-1910. La reîntoarcere a declarat: „noi nu avem o istorie de catedrale, noi avem o istorie de oameni”! Ceea ce a uitat Arghezi să sublinieze: „da, o istorie de oameni de elită, dar și o istorie de lichele și lighioane!” Lighioanele aparțin basmelor românilor și nu sunt nici puține și nici lipsite de variație! Iată că nu se dezminte nici o categorie și nu în basme ci în realitatea cotidiană a verii, 2015, când apare: „Legea Wiesel” care deține mandat, doar Dumnezeu știe din partea cui, să distrugă „istoria noastră de oameni”! În 2015, aşadar, Alexandru Florian, fiul lui Radu Florian (Henry “Harry” Feinstein) îl terfeleşte pe Nichifor Crainic.

În luna iunie a acestui an, ziarul „Curentul” prin Dorina Lascăr, atrage atenția asupra acestui pericol: elitele și geniile românești interbelice urmează să fie interzise: Eliade, Cioran, Gyr, Vulcănescu, Crainic, Țuțea, Șiugariu, Vintilă Horia și alții și alții. De ce? Pentru că, legea promulgată recent interzice opinii pozitive legate de asemenea personalități din România, legionari deveniţi “fasciști” şi “criminali de război”. Autorul de facto al proiectului de lege, este Institutul Wiesel, prin „senatorii” inițiatori din partea PNL, 2002: Crin Antonescu, George Scutaru, Andrei Gerea și ulterior deputatul-turnător Ciprian Nica. Cine sunt aceștia? Mediile îi caracterizează: șpăgar corupt, securist, impostor. Că vor mai fi exagerând și mediile? Poate da, poate nu, dar ne interesează enormitatea propusă și votată de Parlamentul României, care cu urechi nu de iepure ci de măgar, aruncă sub incidența „legii” 217/2015, toată istoria de oameni ai României interbelice, ca “rasişti, fascişti, xenofobi şi criminali de război”. Câți oameni a ucis Eliade prin lucrările lui de geniu, sau Radu Gyr prin poeziile sale, sau Vintilă Horia sau Ion Șiugariu prin pana lor binecuvântată și nemuritoare? Dar Vulcănescu, dar Țuțea, dar Crainic și toată gruparea oamenilor de elită români? Dar asta așa, pentru că așa comandă mafia murdară: trebuie distrusă România! De ce? N-a hrănit ea pe toată lumea? N-a apărat ea pe evrei? Dușmanii ei au o lozincă: „poporul care nu are documente, nu are drept la viață”! Iar acești senatori și deputați mercenari ai mafiei murdare, pun în aplicare lozinca: să distrugem „documentele”, oamenii, elitele. Parlamentul Românei nu poartă grija amărâtului de român, ci poartă grija lui Elie Wiesel.

Tribunalele care vor judeca asemenea cazuri, trebuie să consulte Institutul „Elie Wiesel”, adică pe directorul acestui institut, Alexandru Florian (Feinstein), pentru a se stabili vinovăția unui inculpat. Dar cine este acest „director”? Stă acest director pe același piedestal cu Mircea Eliade, sau cu Vintilă Horia, sau alții propuși spre a fi „interziși”?!!!

Ce autoritate deține Institutul „Elie Wiesel” față de Cultura română să ajungă să decidă asupra ei? De la cine și cu ce putere? De unde și de când Parlamentul României stă sub tutela Institutului „Elie Wiesel” și nu invers? Cine, dacă nu doar Academia și nici aceasta, nu absolut, poate avea puterea de-a decide asupra Cuturii române, dar absolut, doar Dumnezeu, Istoria şi poporul român. Și iată, că totuși, în acțiunea de defăimare a poetului-erou Ion Șiugariu, pentru ca să se dea răspuns primăriei din Brezno (Slovacia) Ministerul Afacerilor Externe a „consultat” Institutul „Elie Wiesel” (așa ne informează mediile).

Dar cine este acest mister Elie Wiesel, care în 1986 a primit premiul Nobel pentru Pace și pentru care noi facem sacrificii călcându-ne în picioare? În 1986 presa din occident comenta că o altă persoană, cu veritabile fapte meritorii a fost propusă pentru premiu, dar consângenii lui mister Elie au câștigat.

În 1990 a publicat în America o carte intitulată „From the Kingdom of Memory,” adică. „Din Regatul memoriei,” Ediția Summit Books, $ 2,99. Mister Wiesel spune în carte că s’a născut la Sighet, în România, de unde a fost deportat la Auschwiz și unde s’a crezut că a murit toată familia lui. Târziu și-a descoperit două surori într’un orfelinat. Așa, tot Occidentul știe că românii „au supt sânge evreiesc” ca și Dracula și că i-au deportat și gazat pe evrei. Abia la protestul românilor din exil, la a treia sau a a patra carte mister Wiesel a spus că Sighetul era în perioada aceea la horthyști și că aceștia l-au deportat la Auschwitz, dar „declarația” a venit prea târziu; occidentul a aflat ce căpcăuni sunt românii, iar iredentiștii au primit suficientă apă la moară. Cartea cu regatul memoriei a dispărut însă total de pe piața publică. Nici o bibliotecă sau instituție nu o mai deține decât poate unii particulari.

În plus, supărător este pentru români, faptul că, după ce din sărăcia „democrației originale” au recondiționat casa Wiesel din Sighet în casă muzeu, cu 20.000 de euro, sumă la care mister n-a contribuit nici măcar cu un dolar găurit, la inaugurare a băut „pălinca” maramureșenilor, cu poftă, închinând cu tovarășul Iliescu, dar nu le-a acordat sighetenilor atâta cinste să le spună măcar un „mulțumesc” sau „o bună ziua”! în limba română!!! Dimpotriva, a emis porcaria “românii au ucis, au ucis, au ucis”…

Domnule Președinte, defăimarea poetului-erou, sublocotenent în rezervă, Ion Soreanu Șiugariu, mort la 31 de ani, la 1 febr. 1945, pe frontul antifascist din Slovacia, este prima victimă a legii „fără de lege” 217/2015. Este dureros, nedrept și înjositor pentru ROMÂNIA, până la sânge!

În calitate de Președinte al acestui Stat, credem că ceea ce trebuie să faceți este să țineți piept lighioanelor răului din poveștile noastre și să-i redați țării demnitatea pe care a avut-o și o are prin intelectualii și bravii ei oameni din toate categoriile. Neamțul zice: „Die Tugend soll gefördert sein, dar böse macht das von allein!” (Virtutea trebuie cultivată, răul crește de la sine!) Cu bine și Doamne ajută!

Teresia Bolchiș Tătaru alias Cecilia Costin

Sursa: Ziaristi Online

 

Vedeti si: Marx de-aici, domnule Alexandru Florian! Un bolşevic stalinist într-o instituţie a statului democrat român. Ion Spânu dă fardul jos de pe biografia cosmetizată a directorului de la “Elie Wiesel”

Print Friendly, PDF & Email

5 comments

  1. Pingback: Lighioanele. De la Alexandru şi Sorin Toma (Moscovici) la Radu şi Alexandru Florian (Feinstein). Un editorial pentru Klaus Iohannis | Nasul.tv

  2. Pingback: Lighioanele. De la Alexandru şi Sorin Toma (Moscovici) la Radu şi Alexandru Florian (Feinstein). Un editorial pentru Klaus Iohannis - Stiri Presa Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.