Atac la Constituție: Codul Administrativ al UDMR, care maghiarizează România și impune pensiile speciale, respins de CCR dar bagat pe gât românilor printr-o OUG! Românii din Harghita-Covasna vin duminică la protest în fața Guvernului - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Atac la Constituție: Codul Administrativ al UDMR, care maghiarizează România și impune pensiile speciale, respins de CCR dar bagat pe gât românilor printr-o OUG! Românii din Harghita-Covasna vin duminică la protest în fața Guvernului

Președintele Asociației Calea Neamului, MIhai Tîrnoveanu, anunță pentru Duminică 7 iulie, ora 17, un MITING de protest în fața Guvernului după ce premierul Viorica Dăncilă a mers mână în mână cu UDMR și a emis o nouă OUG prin care legifereaza Codul Administrativ declarat ilegal de Curtea Constituțională a României. În acest context, acțiunea premierului PSD pare să dea o notă mult mai lugubră trocului cu UDMR de la alegerile europarlamentare: aceea de trădare națională, după cum acuză românii din Harghita și Covasna. Practic, Codul Administrativ prin care se impune obligativitatea limbii maghiare oriunde se găsește chiar și o jumătate de ungur călare pe o jumătate de pesedist șchiop, se mulează “întâmplător” chiar pe noua hartă post-electorală a României, unde, prin intermediul fraudei UDMR-PSD-PNL și Pro România – după cum au atestat în studiul lor cercetătorii independenți Ionuț Apahideanu și Dan Șelaru – apar voturi ale unor pretinși etnici maghiari până și în cel mai mărunt cătun românesc. Pentru ei este, așadar, nevoie să se vorbească ungurește! QED.

Practic, prin operațiunea de ieri seară, Guvernul a eliminat din Codul Administrativ pragul de 20% pentru folosirea limbilor minoritare în administraţia locală şi centrală şi a permis ca limba maghiară să devină a doua limbă oficială în stat, ceea ce este ilegal, potrivit Constituției României!

Declaraţia Guvernului: “In baza principiilor autonomiei locale se acorda dreptul Autoritatilor Publice Locale de a decide prin hotarare de consiliu utilizarea limbii minoritatilor si in situatiile in care nu se atinge ponderea de 20% asa cum a decis Parlamentul”. Dar legea emisă de UDMR, PSD și ALDE – deci nu de tot Parlamentul – a fost respinsă de Președintele României și declarată neconstituțională de Curtea Constituțională a României!

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş: “Se nesocoteşte obligaţia constituţională a existenţei unei ponderi semnificative ca premisă a folosirii limbii materne a persoanelor aparţinând unei minorităţi naţionale în relaţia cu autorităţile publice, pragul de 20% devenind opţional, iar nesocotirea lui este lăsată la arbitrariul organelor deliberative sau chiar a unei singure persoane în cadrul instituţiilor sau autorităţilor cu conducere unipersonală”.

Care sunt motivele pentru care românii din Harghita, Covasna şi Mureş resping promulgarea Codului Administrativ, conform românilor din Harghita și Covasna:

Prin eliminarea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în administraţia locală, prin asigurarea dreptului de a utiliza limba maternă în instituțiile publice ale administrației publice centrale, Codul Administrativ al României nu face altceva decât sa reducă aproape de disoluție autoritatea statului român în unele zone ale țării, în care populația românească este redusă numeric și va favoriza obținerea autonomiei teritoriale pe criteriu etnic și formarea unei enclave etnice, în inima României. Astfel românii din județele Covasna, Harghita și parțial Mureș, în care sunt numeric minoritari, nu vor mai avea nicio șansă de supraviețuire, scrie Florin Palas.

Mihai Tîrnoveanu: “Cerem Guvernului ANULAREA Codului Administrativ făcut la comanda UDMR prin care se pulverizează noțiunea de Stat Național, limba maghiară devenind a doua limbă oficială pe teritoriul României. Se extinde OBLIGATIVITATEA folosirii ei de la nivel local (primării, consilii locale) la NIVEL CENTRAL, ministere, prefecturi si deconcentrate. Pe de altă parte, se elimină pragul de 20% pentru utilizarea limbilor minorităților la nivel local, astfel încât limba maghiară, (dar si celelalte limbi ale minorităților) va putea fi folosită in urma negocierilor politice locale în oricare localitate din țară. România se transformă în urma acestui sinistru ”experiment” în Turnul Babel. Întreg Ardealul este pur si simplu NIMICIT, iar în părtile în care minoritatea romă este organizată, se va putea folosi limba acestei minorități în administratia locală. Acolo unde se decide acest lucru, va fi obligatoriu să se angajeze personal care cunoaste această limbă.
Pe tot palierul administrativ local si central se va produce o epurare etnică fără precedent, parte din angajații români care nu cunosc maghiara, germana sau limba romă, din aceste instituții, vor fi înlocuiți cu etnici din minoritățile respective. Varianta ar fi suplimentarea aparatului administrativ, lucru ce ar presupune cheltuieli uriașe. Nu mai punem la socoteală că în acest Cod Administativ sunt prevăzute si pensiile speciale.
Fraților, datoria de român ne cheamă din nou. Va trebui să luam decizii importante în ceea ce priveste activitatea noastră viitoare. Factorii politici ne subminează toate eforturile, toată jertfa noastră. Avem o luptă de uzură, în care puținele asociații care au Idealul Național ca stindard sunt nevoite să facă cu foarte mare greutate față forțelor politice care trădează necontenit această țară. Până la aceste decizii, haideți duminică 7 iulie la Bucuresti, în Piața Victoriei, ora 17, să le spunem tuturor în față, că, într-o lume care tolerează absolut toate fărădelegile, noi NU TOLERĂM TRĂDAREA!”

Victor Roncea comentează la rândul lui: “Până la urmă Viorica Dăncilă s-a facut iapa lui Hunor, deși aici (mai jos – n.n.) scriam că mă îndoiesc. Guvernul s-a făcut preş în faţa UDMR și a eliminat din Codul Administrativ pragul de 20% pentru folosirea limbilor minoritare în administraţia locală şi centrală ceea ce permite ca limba maghiară să devină limbă oficială în statul român (!). Acum și Guvernul PSD-ALDE și UDMR îndrăznesc să încalce hotărârile Curții Constituționale a României! Afront mai mare la adresa democrației și a Constituției României nu s-a mai pomenit până acum! Agentul Tăriceanu – 4% cu un UDMR de sub 5% și un PSD în picaj continuu își bat joc de întreaga Românie! Românii din Harghita-Covasna ies în stradă, Duminică, în fața Guvernului!”

Vedeți prima opinie a jurnalistului la Kelemen, marș la turbinka! Cum vrea Hunor să transforme toată România în cimitirul de la Valea Uzului

Sursa: Ziaristi Online

UPDATE:

Miting de protest împotriva adoptării de către Guvern a OUG privind Codul Administrativ al României

Duminică, 7 iulie, începând cu ora 17, în Piaţa Victoriei, Asociația “Calea Neamului”, organizaţie membră a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, organizează un miting de protest împotriva adoptării de către Guvern a OUG privind Codul Administrativ al României, conform căreia limba maghiară devine în mod neconstituţional a doua limbă oficială în stat.

În opinia organizaţiei noastre, această ordonanţă de urgenţă emisă de Guvernul României, la presiunile UDMR şi ale statului ungar, este un act de trădare naţională. Ea nu face altceva decât să ducă la disoluția autorităţii statului român în mai multe zone ale țării, în care populația românească este redusă numeric, și să favorizeze obținerea autonomiei teritoriale pe criterii entice, obiectiv public asumat al UDMR.

Aşa cum am atras atenţia încă de anul trecut, textul de lege menționat impune obligativitatea folosirii limbilor materne ale minorităților naționale nu doar autorităților administrației publice locale și serviciilor publice deconcentrate, ci și instituțiilor publice aflate în subordine, ceea ce contravine art. 120 alin. (2) din Constituție. În acest fel, se nesocotește obligația constituțională a existenței unei ponderi semnificative ca premiză a folosirii limbii materne a persoanelor aparținând unei minorități naționale în relația cu autoritățile publice, pragul de 20% devenind opțional, iar nesocotirea lui este lăsată la arbitrariul organelor deliberative sau chiar a unei singure persoane în cadrul instituțiilor sau autorităților cu conducere unipersonală. 

Reamintim că, în urma marşului de protest pe care l-am organizat anul trecut la Bucureşti, în data de 29 iulie, a sesizărilor de neconstituţionalitate formulate de peste 50 de parlamentari şi de Preşedintele României, Curtea Constituţională a respins, în ansamblul său, Legea privind Codul Administrativ al României.

La manifestare sunt invitaţi toţi românii, indiferent de orientarea politică. Nu vom admite însă arborarea steagurilor şi însemnelor partidelor politice. Singurul steag care va flutura la acest miting va fi tricolorul românesc.

Persoană de contact: Dr. Mihai Tîrnoveanu, preşedinte al Asociaţiei Calea Neamului şi vicepreşedinte al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureş, nr telefon: 0722/566606, adresă de email: asociatiacaleaneamului@gmail.com.

Sfântu Gheorghe,

Pentru conformitate,

Mihai Tîrnoveanu, 4 iulie 2019

Imagini de la mitingul precedent, soldat cu respingerea Legii de către președinte și CCR:

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.