Moscova pregateste un 1 decembrie fierbinte la Chisinau dupa scenariul 7 aprilie. SIS, SRI si SIE - alerta orange - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Moscova pregateste un 1 decembrie fierbinte la Chisinau dupa scenariul 7 aprilie. SIS, SRI si SIE – alerta orange

Moscova a inceput deja sa ameninte voalat pe seama alegerilor de la Chisinau, deocamadata prin declaratii si conferinte de presa ale “reprezentanilor moldovenismului”, dupa cum informam ieri in “Scutul Moldovenesc” contra “Noua Dreapta”, de 1 Decembrie. Ipoteza unui scenariu tip 7 aprilie, in cazul in care rezultatul alegerilor de pe 28 noiembrie nu va fi cel scontat de strategii KGB/FSB, trebuie si este luat in considerare atat de specialistii SIS cat si de catre cei ai SRI si SIE.

Intentia pare sa fie folosirea pe post de figuranti si scaparatori de cremene a membrilor unor organizatii romanesti, dintre care unele deja sunt stipendiate de catre “prietenii” de la Rasarit. Organizatii dubioase ai caror membri au fost folositi si in violentele din 7 aprilie 2009. Astfel, pe 7 aprilie au putut fi vazuti actionand cot la cot tineri aparent din “tabare opuse”, cum sunt asa-zisii “Noii Golani” si moldovenistii provocatori de la “Voievozi”, “sportivii lui Stati” (foto). Sa aiba vreo legatura cu aceasta situatia si recenta demisie a agitatoarei rusoaice Natalia Morari, de la Publika TV, parca facuta pentru a atrage atentia asupra sa? In tot cazul, “Noua Dreapta” a anuntat azi, printr-un comunicat oficial, preluat de HotNews.md, ca “nu se implică în luptele politice din Chişinău”.

Asociaţia „Noua Dreaptă” declară că nu s-a implicat, nu se implică şi nu se va implica, sub nicio formă, în luptele politice de la Chişinău, nu va participa sau organiza niciun fel de acţiuni ilegale şi cu caracter violent, transmite Agenţia DECA-press.

În acelaşi timp, „Noua Dreaptă” se arată îngrijorată de tentativele de utilizare a numelui şi simbolicii sale în scopul ponegririi imaginii asociaţiei şi provocarea unor reacţii represive din partea organelor de forţă. Asociaţia, citata de presa online de la Chisinau, susţine că a primit semnale clare cu privire la tentativele unor grupări apolitice de a organiza tulburări şi alte acţiuni de stradă în perioada zilelor de 28 noiembrie-1 decembrie. „Nu cunoaştem ce formă şi amploare vor avea aceste tulburări, însă este cert că anumite forţe ostile vor încerca să implice în acest scandal numele asociaţiei „Noua Dreaptă”, se arată în declaraţia organizaţiei.

Marti, Partidul Umanist din Moldova (PUM) a difuzat o declaraţie în care atenţiona asupra unor posibile tulburări şi acţiuni violente în perioada 28 noiembrie-1 decembrie. „Asociaţia „Mişcarea Naţional Creştină”, împreună cu unele grupări naţionaliste din România, intenţionează să organizeze în perioada 28 noiembrie-1 decembrie un şir de acţiuni de stradă, care ar putea provoca tensiuni, inclusiv şi violenţe de stradă”, susţinea PUM.

Dar, dupa cum afirma si portalul Unimedia.md, Mişcarea de Tineret ”Voievod”, Asociaţia Obştească ”Scutul Moldovenesc” şi Mişcarea Naţională Democrată din Republica Moldova atenţionează: “Scenariul din 7 aprilie se poate repeta”, referindu-se la manifestaţiile care urmează să fie organizate la Chişinău pe 1 decembrie, de Ziua României.

“Voievozii” se arată deranjaţi de desfăşurarea acestor acţiuni care, în opinia lor, au scopul de a reactiva spiritele naţionaliste în rîndul populaţiei din R. Moldova, ceea ce ”este contrar valorilor şi principiilor tineretului moldovenesc şi reprezentanţilor minorităţilor naţionale, care locuiesc în ţara noastră”.Liderul Mişcării de Tineret “Voievod”, Nicolae Pascaru, s-a adresat membrilor “Noua Dreaptă” cu mesajul: “Nu aduceți legionari de peste Prut, situaţia este nestabilă şi acest marşuri nu trebuie să aibă loc. Noi nu suntem agresivi, dar noi avem putere. Noi suntem mulţi, se vor alinea toate cluburile de arte marţiale, băieţi liniştiţi-vă. Noi nu vrem război!”

Organizatorii conferinței de presă s-au întrebat de ce membrii “Noua dreaptă” nu organizează asemenea acțiuni și în alte state. ”De ce nu merg la Kiev? Se tem că vor mânca bătaie”, a subliniat Pascaru. Asociația Obștească ”Scutul Moldovenesc”, Mișcarea de Tineret ”Voievod”, Mișcarea Națională Democrata din Republica Moldova împreună cu alte 35 Organizații Neguvernamentale au cerut Serviciului de Informații și Securitate și Ministerului de Interne să nu permită ”agitarea populației”.

La rândul lor, membrii Asociației ”Noua Dreaptă” au declarat că ei nu s-au implicat, nu se implică și nu se vor implica, sub nici o formă, în luptele politice de la Chișinău și nu vor organiza nici un fel de acțiuni ilegale și cu caracter violent. Menționăm că pe 1 decembrie, cu ocazia ”Zilei României”, la Chișinău, mai multe grupări naţionaliste pro-româneşti, intenționează să organizeze acțiuni dedicate acestei sărbători, mai scrie jurnalista Maia Visterniceanu pe Unimedia.md.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.