Vitalie Calugareanu si CRJI prezinta: 16 ore din 7 aprilie 2009. O "revolutie" in CCTV - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Vitalie Calugareanu si CRJI prezinta: 16 ore din 7 aprilie 2009. O “revolutie” in CCTV

300 de fisiere video redau 16 ore de proteste filmate de 13 camere de supraveghere si documenteaza intreaga asa-numita “Revolutie Twitter” din Moldova, anunta CRJI.

In Aprilie 2009 aproape 15 mii de persoane au iesit sa protesteze pe strazile din Chisinau. Protestele au inceput cu un flashmob pe 6 Aprilie si s-au extins a doua zi. Media internationala a botezat miscarea “Revolutia Twitter” iar comunistii au etichetat-o drept o “provocare romaneasca”. Protestatarii au considerat ca alegerile au fost falsificate si au cerut demisia guvernului comunist si renumararea voturilor. In scurt timp, lucrurile au scapat de sub control.

Postam aici 16 ore de inregistrari video needitate. Acestea sunt filmarile inregistrate de camerele de supraveghere oficiale, postate pe cladirile Guvernului, Parlamentului si Presedintiei, in centrul Chisinaului. Sunt orele relevante ale protestelor, capturate in 300 fisiere video de catre 13 camere de supraveghere, incepand cu 7 Aprilie ora zece dimineata si terminand cu ora doua dimineata urmatoare. Autoritatitle moldovene nu au publicat niciodata aceste imagini.

CRJI ofera platforma de publicare pentru un proiect coordonat de la Chisinau de Vitalie Calugareanu (foto). Suportul tehnic de decodare si postare a fisierelor video a fost asigurat de MIT Center for Future Civic Media. In urmatoarele zile vom publica aici o serie de articole care investigheaza abuzurile din timpul protestelor din Aprilie 2009. Foloseste platforma online, vizioneaza imaginile si adauga informatii relevante pe marginea clipurilor. Documentarea jurnalistica pentru articolele care vor urma a fost finantata de SCOOP.

Pentru detalii, pentru vizionarea fisierelor video si pentru adaugarea de informatii mergi aici

Sursa: CRJI

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.