Simona Ionescu: Crimele de la Otopeni in Evenimentul Zilei de acum 17 ani - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Simona Ionescu: Crimele de la Otopeni in Evenimentul Zilei de acum 17 ani

Simona Ionescu: În urmă cu 17 ani, în decembrie 1993, pe frontispiciul ziarului Evenimentul zilei stătea scris ”Publicație supusă sancțiunilor președintelui Ion Iliescu”. Șeful statului se supărase pe jurnaliștii acreditați la Cotroceni și pe Ion Cristoiu. Decisese să nu le mai permită accesul la Palat și, implicit, la informațiile instituției. Una din gravele abateri ale tinerilor ziariști și a redactorului șef Ion Cristoiu era că nu credeau în scenariul Revoluției și a ”valorilor ei”. De altfel, recent publicata carte a lui Ion Cristoiu – O lovitură de stat prost mascată – care adună editoriale din anii 1990-1991, exprimă clar viziunea gazetarului despre evenimentele din 1989.

În numărul din 21 decembrie 1993, singurul articol legat de ceea ce se întâmplase cu 3 ani înainte a apărut pe prima pagină, sub semnătura mea. Se referea la ”Dosarul Otopeni”. Vedeți pe imagine, imediat sub Bulina Roșie.

Supratitlu, Titlu și Subtititlu cuprindeau esența știrii.

”Dosarul Otopeni” a fost trimis la instanță

Procurorul General al României a schimbat încadrarea juridică a generalilor inculpați

*Vor răspunde în fața legii pentru ”ucidere din culpă” și nu pentru ”neglijență în serviciu”

În esență, arătam că, după 3 ani de la uciderea a 50 de militari pe Aeroportul Otopeni, cei trei ofițeri superiori găsiți vinovați pentru măcelul din 23 decembrie 1989 au fost trimiși în judecată. În libertate și cu o încadrare de tot râsul: ”neglijență în serviciu”.

Integral la Simona Ionescu

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.