Rodica Culcer in dialog cu Adrian Paunescu pe undele Securitatii. O NOTA pe zi - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Rodica Culcer in dialog cu Adrian Paunescu pe undele Securitatii. O NOTA pe zi


NOTA

30 Septembrie 1988

La data de 29 septembrie 1988, poetul Adrian Paunescu a fost sunat la domiciliu de Rodica Culcer, secretara consilierului politic al Ambasadei SUA la Bucuresti, Parlmly Michael, informandu-l despre dorinta diplomatului american de a avea o discutie cu el. Adrian Paunescu a fost surprins de propunerea ce i s-a facut, solicitand detalii in legatura cu motivele ce l-au determinat pe consilierul politic american sa-l caute, lasand sa inteleaga ca nu realizeaza legatura dintre functia politica a acestuia si activitatea sa in domeniul literar. Secretara i-a precizat ca, de mai mult timp, diplomatul american doreste sa aiba o intrevedere cu el, fiind interesat sa-i cunoasca atat parerile literare, cat si politice, iar el reprezinta o voce distincta in peisajul literar si politic actual in Romania. Aratandu-se impresionat de aprecierile consilierului american cu privire la persoana sa, Adrian Paunescu a acceptat in principiu invitatia ce i s-a facut, cu mentiunea ca “nu reprezinta nici o problema pentru mine intalnirea cu un om de pe aceeasi planeta”, precizand ca pe data de 30 septembrie 1988, la orele 11.00, va da un raspuns “foarte exact”.

Despre intentia diplomatului american, Adrian Paunescu a informat pe tov. secretar Croitoru Nicolae, care i-a indicat sa anunte conducerea revistei Contemporanul si sa ceara aprobare, asigurandu-l totodata ca va comunica aspectul organului superior. Adrian Paunescu a exprimat fata de interlocutor intentia de a da curs acestei invitatii, afirmand ca stie ce atitudine sa adopte pentru a apara interesele tarii. Prin presedintele Uniunii Scriitorilor, care este si redactor sef al revistei Contemporanul, actionam pentru a-l determina pe Adrian Paunescu sa nu accepte intalnirea cu diplomatul american. De asemenea, impreuna cu Directia a III-a, intreprindem masuri pentru a stabili intentiile Ambasadei SUA cu privire la Adrian Paunescu.

100/0051185

Print Friendly, PDF & Email

5 comments

  1. Revolutionar Iesean

    Treaba cu Revolutia de la Ias,din 14 decembrie 1989, e ca aia cu baba, care, daca ar fi avut macar un testicul, ajungea ministru de razboi. Baba nu a avut insa boase, nici ministreasa n-a ajuns, dar revolutionarii de la Iasi, in lipsa unei revolutii, cce a inceput totusi la Timisoara, s-au ales doar cu pensii babane de revolutionari, cu certificate, cu scutiri de impozite si alte terenuri intravilane, in contrapartida sprijinindu-l pe Iliescu si Pesedeul sau ori de cite ori a fost nevoie, nu numai in alegeri. De retinut ca certificatele de revolutionari li s-au acordat in baza adeverintelor eliberate de SRI-Iasi. Asta e Romania, complexa si multilateral dezvoltata, cu potlogari la toate nivelele intesata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.